Mam parę pytań do bardziej doświadzconych kolegów /być może trochę naiwnych

Nikt rozsądny nie zapewni, że nie zdarzy się jakiś wypadek/coś nieprzewidzianego.WfI pisze:Witam !
Mam parę pytań do bardziej doświadzconych kolegów /być może trochę naiwnych/ Dużo się mówi na temat bezpiecznego zachowania się z bronią , a jak wygląda sytuacja ze środkami ochrony samego strzelającego ? Czy Wasze doświadzcenia uzasadniają stosowanie przy strzelaniu z CP np; okularów czy rękawic. Wszystkie uwagi wynikające z doświadczeń strzelców mile widziane
Bo Walmarkt to taka tutejsza biedronka ,amunicja i proch lezy na pulkach ,wkladasz do koszyka i placisz w kasieMatlak pisze:No właśnie też mi się o oczy obiło jak oglądałem "Bowling for Columbine" że tam naboje niepełnoletni kupowali w Walmart tak jak my tu bułki kajzerki w biedronce
ochronniki dla mnie przede wszystkim, przy strzale z sharpsa zamiast huku słyszysz przez kilka chwil piiiiiiii jak po wybuchu granatu w pobliżu(...).amadeusz pisze:Bezwzględnie okulary
Ochronniki uszu podobnie .
Rękawiczki , można ale nie trzeba .
pozdrawiam
p.s. przyznam , że kiedy jestem sam na strzelnicy lub jest nas mała garstka nie stosuję słuchawek . Lubię odbierać falę dzwiękową powstałą przy strzale .