Witam Serdecznie
Jestem nowym forumowiczem i w zwiazku z tym prosze o pomoc.
Odziedziczylem przez przypadek 2 pistolety prochowe, ale to dla mnie cos nowego w temacie bo ogolnie mowiac interesuje sie i zbieram antyki ,ale czegos takiego jeszcze nie mialem w swojej kolekcji.
Prosilbym,czy ktos moglby mi cos blizej powiedziec na temat tych zdobyczy.Bede bardzo wdzieczny za jakie kolwiek informacje bo lubie wiedziec cos na temat rzeczy ktore posiadam bo to moje hobby.
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Daniel
Ps.w zalaczniku zdjecia
bron krotka
Re: bron krotka
Rozebrac, wyczyscic, zaoxydowac co trzeba i w gablotke wsadzic
- zbiho
- Stary bywalec
- Moja broń: .31"
To lekko cepelią zalatuje, taki wczesny Gierek zapomniany gdzieś w piwnicy. Jakieś punce albo dokładniejsze zdjęcia zamka by pomogły. Te kurki jakoś inaczej skonstruowane od zazwyczaj spotykanych. Nic nie oksydować ani tym bardziej nie czyścić szczotką drucianą czy papierem sciernym dopóki nie będzie wiadomo co to jest.
Bo ja wiem... zielony kolor drewna wskazywałbym na patynę stopów miedzi, widać też że osady nie są zdobione "cepeliowym" odlewem tylko rzemieślniczą robota z drucikami. Plus ta inkrustacja drewnem... ja bym się skłaniał że to produkty "z epoki", lub rzemieślnicze (nie masowe) podróbki. Punce, bicia, jakiekolwiek oznaczenia jak kolega sugeruje rzuciłyby nieco więcej światła.
- zbiho
- Stary bywalec
- Moja broń: .31"
A mnie to dalej przypomina radzieckie zabawki. Czy to w ogóle drewno jest, bo wyglada na plastik.
Z zadnego PLASTYKU nie sa jak jeden kolega napisal tylko z drzewa i to bardzo twardego i ciezkiego.Jestem tego pewien bo znam sie na rzezbach z drzewa poniewaz kolekcjonuje antyki.
Zgodnie z zyczeniem dolanczam dodatkowe zdjecia.
Pozdrawiam
Daniel
Zgodnie z zyczeniem dolanczam dodatkowe zdjecia.
Pozdrawiam
Daniel
-
- Stary bywalec
- Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )
Typowa bliskowschodnia masówka dekoracyjna dla turystów, może robić za rekwizyt filmowy - symboliczna wartość . Można powiesić na ścianie albo dać dzieciakom do zabawy w piratów z karaibów albo 40-tu rozbójników i Alibabę.