Juz pisalem na beżowym nitro ale tam cisza.
Moze tu ktos tez strzela z nitro lub na swojej strzelnicy by znalazl koszyczki/tacki styropianowe po amunicji 9x19 ? Wiem że WINCHESTER 9x19 FMJ 7,5g jest tak pakowany.
Moze komus z Was się chciało gdyby takie miał lub znalazl lub po zużyciu pestek wrzucić zamiast w kosz to w koperte do paczkomatu na mój koszt to byłbym wdzięczny.
Koszyczki plastikowe dla mnie się nie sprawdzają.
Styropianowe z okrągłymi otworami są idealne do przechowywania bez uszkodzeń patronów CP.
Na moich strzelnicach gdzie bywam jak na złość od roku nikt takiej ammo przy mnie nie wystrzelał.
A właśnie zerwałem biceps, bedę siedział w domu na L4 pewnie kilka tygodni, to mógłbym w formie zabicia czasu i rehabilitacji pokręcic troszkę patronów na zapas. Tylko teraz nie mam w czym przechowywać. A wykombinować coś innego czy bardziej majsterkować jedną ręką nie dam rady. A taki gotowiec jest idealny.
Z góry dzięki
Maciek
koszyczki/tacki styropianowe po 9x19
Re: koszyczki/tacki styropianowe po 9x19
Kup sobie medyczne pudeleczka na eppendorfy sa tanie i mieszcza nawet 100szt
-
- Moja broń: Colt Navy / Remington
Re: koszyczki/tacki styropianowe po 9x19
Przerabiałem pudełka na eppendorfy. Dla mnie kiszka. sprawdzają się idealnie ale z twardymi plastikowymi fiolkami a nie patronami z najcieńszej bibuły papierosowej.
Miałem z 5 rodzajów i wszystkie nie umywają sie do miękkiego styropianu.
Większość modeli na eppendorfy maja nie dość że kwadratowe gniazda to jeszcze z twardego plastiku.
Źle trzyma patron i szarpie cieniutką bibułę.
Miałem też 2 pudełka z otworami okrągłymi. Ale otwory były robione w płytce plastikowej z pusta przestrzenią pod spodem. To też było nietrafione. Wystarczyło że minimalnie proch/kaszka się obsypały pod płytkę z otworami i patron się klinował jak nit.
Gdybym był sprawny to może bym powiercił w jakimś drewienku otwory (choć to też nie idealne bo sporo cięższe)
Szukam podstawki o pełnych okrągłych otworach na pojedyncze patrony z miękkiego materiału.
Ale po co kombinować jak jest idealny gotowiec jak w temacie. Kwestia cierpliwości.
Kiedyś może sam trafię albo ktoś mi podrzuci
Miałem z 5 rodzajów i wszystkie nie umywają sie do miękkiego styropianu.
Większość modeli na eppendorfy maja nie dość że kwadratowe gniazda to jeszcze z twardego plastiku.
Źle trzyma patron i szarpie cieniutką bibułę.
Miałem też 2 pudełka z otworami okrągłymi. Ale otwory były robione w płytce plastikowej z pusta przestrzenią pod spodem. To też było nietrafione. Wystarczyło że minimalnie proch/kaszka się obsypały pod płytkę z otworami i patron się klinował jak nit.
Gdybym był sprawny to może bym powiercił w jakimś drewienku otwory (choć to też nie idealne bo sporo cięższe)
Szukam podstawki o pełnych okrągłych otworach na pojedyncze patrony z miękkiego materiału.
Ale po co kombinować jak jest idealny gotowiec jak w temacie. Kwestia cierpliwości.
Kiedyś może sam trafię albo ktoś mi podrzuci