Witam serdecznie mam wadę przy swoim remingtonie pietty, że lufa przy wylocie nie jest na środku, tylko idzie bardziej w bok.
Czy to jest poważna wada? Mam rewolwer odesłać na reklamacje czy przesunąć muszkę w lewo i sprawdzić jak będzie bił. Obawiam się, że przez tę wadę mogę zapomnieć o w miarę celnym strzelaniu. Rewolwer jest dobrze spasowany i osiowy na 100%, więc trochę szkoda, że lufa tak wygląda. Macie takie egzemplarze czy lepiej od razu wymienić na inny?
Przekoszona (lekko) lufa w Remingtonie Pietta
- Johnny4401
- Bywalec
- Moja broń:
- zbiho
- Stary bywalec
- Moja broń: .31"
Re: Przekoszona (lekko) lufa w Remingtonie Pietta
Mnie to wygląda na w połowie przyszlifowaną koronę. Jakby zdjęcie było bez tego odblasku można by coś zobaczyc. Mierzyłeś suwmiarką czy tak na oko Ci się wydaje?
- Johnny4401
- Bywalec
- Moja broń:
Jutro będę mierzył, ale robiłem porównanie z drugim remingtonem od pietty i ta lufa faktycznie jest nierówno a rewolwer nowy. Jak świece latarką do środka to komora bębna jest w całości normalnie widoczna i od strony bębna lufa jest równo wyśrodkowana. Ona jest tak zrobiona jak by ci podczas wiercenia na wylot, wiertło zeszło na bok.zbiho pisze: pn 16.wrz.2024 - 20:47 Mnie to wygląda na w połowie przyszlifowaną koronę. Jakby zdjęcie było bez tego odblasku można by coś zobaczyc. Mierzyłeś suwmiarką czy tak na oko Ci się wydaje?
- Johnny4401
- Bywalec
- Moja broń:
Zmierzyłem suwmiarką i wychodzi mi że ta grubsza strona ma 4,20mm a ta najcieńsza 3,80mm. Na zdjęciu tego tak nie widać, ale jak się obejrzy z kilku stron to razi w oczy ta lufa. Jednak chyba dam go do zwrotu.