Hej,
Czy jest możliwe aby w Pedersoli side by side classic shotgun 12ga, prawa lufa była cylindryczna a nie lewa? Ewidentnie lewa jest delikatnie czokowana, pocisk nie chce wejść do tej lufy, natomiast "swobodnie" wchodzi do prawej. Czy ktoś miał taki przypadek?
Która lufa jest cylindryczna STRZELBABA SIDE BY SIDE SHOTGUN CLASSIC 12 GA
-
- Moja broń: brak
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Re: Która lufa jest cylindryczna STRZELBABA SIDE BY SIDE SHOTGUN CLASSIC 12 GA
Tradycyjne dubeltówki w prawej lufie 1/4 lub półczok umożliwiający strzelanie breneką a lewa 3/4 lub pełny tylko na śrut. Swego czasu chciałem kupić - pytałem ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi. Z CP są też do dostania z wymiennymi czokami chyba najbardziej opcjonalne...
-
Re: Która lufa jest cylindryczna STRZELBA SIDE BY SIDE SHOTGUN CLASSIC 12 GA
Chodzi właśnie o to, że na stronie sprzedawcy widnieje zapis: Lewa lufa cylindryczna, prawa delikatnie czokowana, lufy wewnątrz chromowane(!).
Dotyczy to właśnie modelu z tematu wątku. Stąd pytałem, czy komuś się zdażyło mieć odwrotnie, gdyż, ja mam właśnie odwrotnie. Ale zanim wystrzelę kulą (lub innym pociskiem) z prawej lufy, to wolę się podpytać. Strzelałem z obu śrutem. Większe skupienie, jest na lewej.
Dotyczy to właśnie modelu z tematu wątku. Stąd pytałem, czy komuś się zdażyło mieć odwrotnie, gdyż, ja mam właśnie odwrotnie. Ale zanim wystrzelę kulą (lub innym pociskiem) z prawej lufy, to wolę się podpytać. Strzelałem z obu śrutem. Większe skupienie, jest na lewej.
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Skoro większe skupienie na lewej tzn. że większy czok - prawa prawdopodobnie 1/4. Tak jak napisałem wyżej... Określenie "cylindryczna" może się odnosić do pełnego czoku.
-
Ok. Dzięki za info.