• Pistolet skałkowy 2 •
• Pistolet skałkowy 2 •
Wszelkie sugestie odnośnie tego egzemplarza mile widziane. Z góry dzięki.
Re: • Pistolet skałkowy 2 •
Lufa wydaje się być stalowa, niestety nie udało mi się jej zdemontować i sprawdzić sygnatur, bo jeden ze sworzni nie chciał puścić. Bałem się używać większej siły. W każdym razie chciałbym przetestować go na strzelnicy.
- zbiho
- Stary bywalec
- Moja broń: .31"
Ciekawe czy ze znalu da się wykrzesać iskrę? 

Ja bym tym nie strzelał.
Zdjęcia wskazują ze coś ten pistolet jest co najmniej dziwny.
Na krzesiwie, na pierwszym zdjęciu nawet śladów pracy nie widać, wiesz jak wygląda takie krzesiwo po roku użytkowania?
Pomijam to że w obu tych pistoletach, te kwadratowe skałki wyglądają prawie tak samo jak by ktoś to dopiero przygotowal do zdjeć i krzesać nie bedą, całość niby stara, poobijana tak jak by w skrzynce narzędziowe tira pół świata z kluczami zwiedził.
Jaka ta lufa tez dziwaczna, wygląda jak odlew z tymi nierównym wytloczniami.
Otwór zpalowy tam jest ?
Dobre dla turystów na ścianę, na strzelnicę się nie nadaje, jak dla mnie tragedia w obu przypadkach.
Zdjęcia wskazują ze coś ten pistolet jest co najmniej dziwny.
Na krzesiwie, na pierwszym zdjęciu nawet śladów pracy nie widać, wiesz jak wygląda takie krzesiwo po roku użytkowania?
Pomijam to że w obu tych pistoletach, te kwadratowe skałki wyglądają prawie tak samo jak by ktoś to dopiero przygotowal do zdjeć i krzesać nie bedą, całość niby stara, poobijana tak jak by w skrzynce narzędziowe tira pół świata z kluczami zwiedził.
Jaka ta lufa tez dziwaczna, wygląda jak odlew z tymi nierównym wytloczniami.
Otwór zpalowy tam jest ?
Dobre dla turystów na ścianę, na strzelnicę się nie nadaje, jak dla mnie tragedia w obu przypadkach.
Dzięki za opinie. Otwór zapałowy jest. Dał mi go w prezencie dziadek. Twierdzi, że nabył go kilkadziesiąt lat temu na jakimś bazarze. Ucieszyłem się, bo myślałem nad kupnem czarnoprochowca, aby postrzelać na strzelnicy... a tu bida. Ile warte jest takie cudo? Mniej więcej.
Sprawdź czy części magnes przyciąga, zwłaszcza lufę i krzesiwo.