porada co wybrac

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.
ODPOWIEDZ
Zbój
Moja broń:

porada co wybrac

Post autor: Zbój »

witam serdecznie mam mały problem w podjęciu decyzji.... mianowicie nie wiem który z remików 1858 8cali wybrac
1 remington stal nierdzewna inox-jeśli chodzi o wygląd podoba mi się najbardziej
2 remington hege-uberti (interesuje mnie celność,skupienie którą wersje tzn z jaką lufa wybrać?
3 czy jest aż tak bardzo zauważalna różnica w celności miedzy tymi trzema modelami tej samej broni ?
4 a może kupić podstawowy model remingtona 1858 i odrazu oddać go do dobrego rusznikarza żeby ją wypieścił hehe
pozdrawiam serdecznie Zbój :piwo:
Awatar użytkownika
Szaddam
Bywalec
Moja broń: .44, .45, .55

Re: porada co wybrac

Post autor: Szaddam »

Najpierw odpowiedz sobie na pytanie: po co kupujesz?
Jak do strzelania tarczowego, to licz się z większym wydatkiem, a z wymienionych modeli może ten Hege się nada (i też tylko na początek).
Jak do rekreacji i uciechy - każdy się nada, to i bierz ten jaki Tobie się najbardziej podoba.

A najlepiej odwiedź strzelnicę, porozmawiaj z ludźmi, pooglądaj, po dotykaj ...
slaw29
Stary bywalec
Moja broń: brak

Post autor: slaw29 »

Witaj - miałem dokładnie ten sam dylemat jako nowicjusz.
Pierwsze moim zdaniem przejedz się do sklepu osobiście po uprzednim upewnieniu się iż mają to co cię interesuje i zapasowy bębenek jeśli chcesz dwa bębenki.Zakupy wysyłkowe nie są dobrym pomysłem moim zdaniem.
Drugie weż sobie małą latarkę i szczelinomierz. Jedz do sklepu dużo wcześniej niż godzina przed zamknięciem. Spokojne oględziny zajmują chwilę.

Z tego co się dowiedziałem od wielu bardziej doświadczonych osób to jak na pierwszy strzał to ten remington hege-uberti w stali jest najbardziej optymalnym wyborem.
Macałem kupiłem i nie wygląda aby trzeba go było od razu udoskonalać :-D Co prawda nie jest bez skaz ale relatywnie ich dużo nie ma ;)
Stal lepiej się sprawdza w tych zabawkach jak inox tylko trzeba bardziej o nią dbać tak przynajmniej mówią osoby które trochę siedzą w temacie.
Zbój
Moja broń:

cześć dziękuje za odpowiedzi .... małe sprostowanie strzelałem na waszym ostatnim spotkaniu z cp(PODZIĘKOWANIA DLA OSÓB KTÓRE UŻYCZYŁY MI SWOICH REWOLWERÓW ) i mi się to spodobało zresztą temat strzelania nie jest mi obcy miałem kilka wiatrówek Raz w miesiącu a czasem częściej jestem na strzelnicy.
Wiadomo na początku zabawa ale potem człowiek chce czegoś więcej ..... więc nie wykluczam zawodów z obywatelami tego szanownego forum.
Poprostu chce wiedzieć czy miedzy tymi modelami są aż tak wielkie różnice w wykonaniu i celności.
ŻEBY w razie czego znów nie inwestować w coś lepszego...lub nie żałować zakupu.
pozdrawiam Zbój :piwo:
Awatar użytkownika
Szaddam
Bywalec

IMO połowa zabawy z CP to właśnie wymiana sprzętu na inny/lepszy, gromadzenie domowego arsenału, niekończące się dyskusje co jest lepsze i dlaczego ... jak będziesz miał tylko jeden rewolwer, to skąd masz czerpać doświadczenie? ;)
Zbój
Moja broń:

SZADDAM zaskoczyłeś mnie tą wypowiedzią hehe po części masz rację...... hmmm zawsze można zbroić sie w najlepsze sztuki korzystając z doświadczenia innych. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Szaddam
Bywalec

Na początku mojej przygody z CP miałem podobne do Twojego podejście. Po pół roku, jednak, zmieniłem priorytety i wzbogaciłem "bunkier domowy" o cztery sztuki broni. Za to znacznie mniej obawiam się "apokalipsy zombie" :)))
Zbój
Moja broń:

nie znam cię a już cię lubię.dziś jadę na małe zakupy wiec myslę ze kiedyś się spotkamy w siemianowicach :piwo: pozdrawiam zbój :remik:
Awatar użytkownika
Szaddam
Bywalec

Wpadnij dziś, "w samo południe" będzie parę osób, to i pochwalić się i wypróbować będziesz miał okazję ;)
Zbój
Moja broń:

hmm jak ja biedny nie mam czarnej mocy hehe no chyba ze koledzy podarują parę gramów?
Awatar użytkownika
Szaddam
Bywalec

To akurat wielki problem nie jest ;)
Już, u mnie, masz na dwa bębny!
Zbój
Moja broń:

witam remik zakupiony bylem po 13 przywitałem się i przykleiłem się do jednego jegomościa ps dzięki za proch i przybitkę mogłem przestrzelać wariata no i heheh banan od ucha do ucha jest nadal zostałem zarażony pozdrawiam
Awatar użytkownika
Szaddam
Bywalec

Musieliśmy się minąć o włos, ja zszedłem z toru parę minut po 13.00 .... szkoda!
Zbój
Moja broń:

no niestety ale jeszcze mnie tam zobaczysz hehe ps jakim prochem strzelasz ? bo muszę się wybrać na wycieczkę do czech i zobaczyć co tam maja ciekawego ;)
Awatar użytkownika
Szaddam
Bywalec

@zbój - zajrzyj na PW
ODPOWIEDZ