Czarnoprochowce - podstawy - Katowice i okolice
Czarnoprochowce - podstawy - Katowice i okolice
Cześć,
niedługo stanę się właścicielem Remingtona Pocket. Problem w tym, że nigdy nie miałem w dłoni - nie mówiąc już o strzelaniu... - broni czarnoprochowej. W związku z tym chciałbym zapytać, czy znajdzie się ktoś z Katowic lub okolic chętny, by poświęcić mi trochę czasu na przekazanie podstawowej wiedzy związanej z jej użytkowaniem. Dodam, że prochu nie posiadam.
Pozdrawiam,
Janek
niedługo stanę się właścicielem Remingtona Pocket. Problem w tym, że nigdy nie miałem w dłoni - nie mówiąc już o strzelaniu... - broni czarnoprochowej. W związku z tym chciałbym zapytać, czy znajdzie się ktoś z Katowic lub okolic chętny, by poświęcić mi trochę czasu na przekazanie podstawowej wiedzy związanej z jej użytkowaniem. Dodam, że prochu nie posiadam.
Pozdrawiam,
Janek
Re: Czarnoprochowce - podstawy - Katowice i okolice
Pełne szkolenie z CP czy tylko poprowadzić za rączkę z tym remikiem?
Jak to pierwsze to nie ma problemu, dogadamy się, jak to drugie to pewnie Heron Ci chętnie pomoże bo ma bliżej
Jak to pierwsze to nie ma problemu, dogadamy się, jak to drugie to pewnie Heron Ci chętnie pomoże bo ma bliżej

Siemianowice Śląskie. 28.08.2016. Godzina 16:00-19:00
Wpadnij. Zobaczysz, postrzelasz.
Kup kule i kapiszony, oraz resztę niezbędnego sprzętu. Proch zawsze się znajdzie.
Wpadnij. Zobaczysz, postrzelasz.
Kup kule i kapiszony, oraz resztę niezbędnego sprzętu. Proch zawsze się znajdzie.
Cześć,
dzięki za propozycję. Powinienem znaleźć czas w tym terminie. Podaj tylko proszę dokladniejsze namiary.
Pozdrawiam
dzięki za propozycję. Powinienem znaleźć czas w tym terminie. Podaj tylko proszę dokladniejsze namiary.
Pozdrawiam
Re: RE: Re: Czarnoprochowce - podstawy - Katowice i okolice
Cześć,Szymon Olszewski pisze:Pełne szkolenie z CP czy tylko poprowadzić za rączkę z tym remikiem?
jeżeli kurier dostarczy mi remingtona do piątku, w niedzielę pojawię się z nim w Siemianowicach. Jeżeli nie, odezwę się po 28.08 żeby umówić się z kimś chętnym poświęcić mi trochę czasu. Szczegóły do omówienia.
Pozdrawiam
Wysłane z mojego 2014813 przy użyciu Tapatalka
Cześć,przemsa pisze:Cześć,
Pozdrawiam
Remington Pocket .31 przyszedł przed chwilą. Mam sam rewolwer, kule i kapiszony. Plus coś do czyszczenia.
Nic nie ruszam i mam nadzieję, że uda mi się zjawić okolo 17:00 w niedzielę na strzelnicy w Siemianowicach. Ul. Zwycięstwa 2 - innej chyba nie ma

Tak więc mam nadzieję, że do zobaczenia.
Pozdrawiam,
jan
Jak najbardziej. Też będę miał swojego 

- Szaddam
- Bywalec
- Moja broń: .44, .45, .55
Jadąc z centrum Siemianowic, w kierunku Bańgowa - wypatruj tablicy ze strzałką: "Polski Związek Łowiecki".przemsa pisze: Nic nie ruszam i mam nadzieję, że uda mi się zjawić okolo 17:00 w niedzielę na strzelnicy w Siemianowicach. Ul. Zwycięstwa 2 - innej chyba nie ma
Innego infa, ze to tam jest strzelnica nie ma.
FajnieHeron pisze:Jak najbardziej. Też będę miał swojego

Re: RE: Re: RE: Re: Czarnoprochowce - podstawy - Katowice i okolice
Dzieki.Szaddam pisze:Jadąc z centrum Siemianowic, w kierunku Bańgowa - wypatruj tablicy ze strzałką: "Polski Związek Łowiecki".przemsa pisze: Nic nie ruszam i mam nadzieję, że uda mi się zjawić okolo 17:00 w niedzielę na strzelnicy w Siemianowicach. Ul. Zwycięstwa 2 - innej chyba nie ma
Innego infa, ze to tam jest strzelnica nie ma.
Czesc,
pomylilem daty... Spotkaliscie się w sobote, a ja myślałem nie wiedzieć czemu, ze 28 to niedziela i jestem na strzelnicy reraz... Trochę kicha. Jest tu ze mna ktos, kto jest tu też pierwszy raz, tzn. na tej strzelnicy. Mowi, ze pomoże mi z Remingtonem. Tak więc może jednak nie wszystko spapralem.
Pzdr,
pomylilem daty... Spotkaliscie się w sobote, a ja myślałem nie wiedzieć czemu, ze 28 to niedziela i jestem na strzelnicy reraz... Trochę kicha. Jest tu ze mna ktos, kto jest tu też pierwszy raz, tzn. na tej strzelnicy. Mowi, ze pomoże mi z Remingtonem. Tak więc może jednak nie wszystko spapralem.
Pzdr,
No tak. Namieszalem...Heron pisze:Uuuaaaa..
Czesc,
niestety w tym tygodniu dla mnie odpada. Dziś postrzelalem odrobinę. Dzięki Marcinowi, który przyszedł na strzelnicę z żoną i synem. Pokazał mi, jak ładować broń, strzelać i ogólnie się zachować. Udostępnił swój proch. Jestem mu bardzo wdzięczny. A tak ogólnie - do zobaczenia przy następnej okazji.
Pozdrawiam.
niestety w tym tygodniu dla mnie odpada. Dziś postrzelalem odrobinę. Dzięki Marcinowi, który przyszedł na strzelnicę z żoną i synem. Pokazał mi, jak ładować broń, strzelać i ogólnie się zachować. Udostępnił swój proch. Jestem mu bardzo wdzięczny. A tak ogólnie - do zobaczenia przy następnej okazji.
Pozdrawiam.