Ghm 393 iris z przyssawką

Broń długa taka jak karabiny i strzelby.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matlak
VIP
Moja broń: brak

Ghm 393 iris z przyssawką

Post autor: Matlak »

Hello, pozwolę sobie zdublować temat bo możliwe że nie każdy ma konto na iwebie :)

Używał ktoś z Was takiego cuda? A może znacie kogoś kto używa tego cuda w strzelaniu karabinowym z otwartych przyrządów celowniczych? Strzelam z AK i chcę sobie poprawić głębię ostrości przy strzelaniu tarczowym, na 100m ma to sens?
Obrazek
http://strzelectwo.kimla.de/index.php?wzrok,84 Cena: 224,10 zł
Awatar użytkownika
Bready
Stary bywalec
Moja broń: Duzo ,dawno nie liczylem ;)

Post autor: Bready »

Probowalem uzywac ,troche lepiej widac ,ale jest to niewygodne.
Dziurka nigdy nie chce sie znalezc w miejscu ,w ktorym byc powinna ,a przyssawka lubi puszczac.
Probowalem na produkcie Lymana.
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkowalczuk »

Mam podobne cudo na karabinku Anschutz. Na okularach raczej wydaje się to być mało praktyczne (aby się trzymało wypadało by zapaskudzić szkło okularów np. gliceryną by było szczelne przyssanie i by nie wysychało), ale co do poprawy widzenia, to: jak najbardziej pomaga.
Awatar użytkownika
Matlak
VIP
Moja broń: brak

Post autor: Matlak »

Zrobiłem sobie blendę półprzezroczystą matową na oko niecelujące, bo jak się okazało robiłem błąd zasłaniając oko ciemną kartką. Mocowana na okularach za pomocą ścisku do papieru i są pozytywne efekty. Na sucho próbowałem zrobić "iris" z kartonika z wyciętą dziurą około 3mm, wydaje mi się że lepiej widać przyrządy i cel. Ale miałem wątpliwości czy sobie tego przypadkiem nie wmawiam :D Zastanawiałem się nad okularami strzeleckimi które by mi postawiły w jednej linii oś optyczną okularów, przyrządów i celu plus ewentualna regulowana przysłona przy soczewce. Ale to by kosztowało prawie 1000zł i nie mam pewności że mnie dopuszczą do zawodów z takim ekwipażem. Już sama blenda budzi kontrowersje.
ODPOWIEDZ