Roger&Spencer Match - EUROARMS

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.
ODPOWIEDZ
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkowalczuk »

Nie zapomnij "przypadkowo" pokazać swej Pani tego tematu, by mogła Cię uszczęśliwić 8)
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Chyba zaczynam się dogadywać z moim R&S.
Dziś najpierw postrzelałem z Glocka. Mam zawsze tak, że dopiero po 20-30-40 strzale zaczynam mieć właściwe skupienie, a więc, gdy już się "rozruszałem"- zacząłem strzelać z R&S. No i 2 bębny przeleciały przez jedną dziurę wielkości pudełka zapałek! No dwie kulki mi odskoczyły w bok na 2-3 cm, ale wiem, że to była moja wina. Szkoda, że strzelałem tylko na 10 m. Strzelanie stojąć, z dwóch rąk jakby ktoś się pytał.

Zmieniłem dziś kulki. Dostałem partię od Tomka. Przestrzelany nie tak, jak poprzednio przy celowaniu w 10 - były 8-9 pod. Dziś były w 10-ce. Nie wiem czemu to przypisać. Ładunek nie miał na to wpływu. Broń się dociera. Kulki były bardziej "lotne" czy lufa mi się "podniosła"? Muszki jeszcze nie ruszyłem i wygląda, że jeśli kolejne razy będą podobne, to nie ruszę :D
Awatar użytkownika
West
Moja broń:

Post autor: West »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

R&S w wersji TARGET z EA.
Awatar użytkownika
West
Moja broń:

Post autor: West »

[quote="Thalon"]
Kule ciezko wchodzily do bebna (wciskalem je pobojczykiem i reka juz mi zdychala od wysilku) co ciekawe beben ma stozki wejsciowe wiec zadnych obraczek sie nie scina.

Obrazek

Mam trzy bębny i każdy ścina obrączki (może tak mi się trafiło a może tak powinno być).
Thalon
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Thalon »

Pisze o R&S Match?
Bo moj tak.
Awatar użytkownika
Pavlo
Moja broń:

Post autor: Pavlo »

Witajcie - Macie moze pomysł gdzie nabyc takiego R&Sa i ile to kosztuje?
Thalon
Bywalec
Moja broń:

Witaj
Mamy pomysl
Tutaj.
http://www.saguaromike.com/sklep/
Awatar użytkownika
Pavlo
Moja broń:

Post autor: Pavlo »

Bardzo Dziękuję Thalon nie znałem tego sklepu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
janekk4501
Moja broń:

Post autor: janekk4501 »

Witam serdecznie wszystkich, właśnie kupiłem Rogers&Spencera i mam dylemat jakie kule i jakie kapiszony, byłbym wdzięczny za odpowiedź , jakich koledzy(właściciele R&S używają :D
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Stosuję kapiszony Remingtona bodaj no. 11 i Dynamit 1075. Różnic za bardzo nie widzę.
Kulki: H&N .454

Broń w wersji Match. Też masz takiego?
Awatar użytkownika
janekk4501
Moja broń:

witam serdecznie Fachowca, czytałem wszystkie posty kolegi, kupiłem normalnego, gdzieś mi nie spasowała regulowana muszka, bałem się że sie zaraz urwie, dziś dzwoniłem do sklepu saguaromike, bo zacząłem żałować że nie kupiłem Rogers&Spencera London Grey, myślałem że to z kwaśnej stali ale okazało że to jedynie szczotkowana zwykła stal, bardzo dziękuję za odpowiedź
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

W każdej wersji to dobra broń. Wymaga jednak dopieszczenia. Match również.
Nie miałem okazji porównać czy w każdej wersji sprawdzi się .454 Przypuszczam, że tak, ale ręczyć za to nie mogę. Mądrzejsi jak ja (nie uważam bym zjadł wszystkie rozumy) twierdzą, że kulki powinny być lekko utwardzane czyli własnej roboty, ale tego nie sprawdziłem. i być może nie sprawdzę, bo ostatnio częściej strzelam z nitro jak z CP.
Awatar użytkownika
janekk4501
Moja broń:

mkowalczuk pisze:W każdej wersji to dobra broń. Wymaga jednak dopieszczenia. Match również.
Nie miałem okazji porównać czy w każdej wersji sprawdzi się .454 Przypuszczam, że tak, ale ręczyć za to nie mogę. Mądrzejsi jak ja (nie uważam bym zjadł wszystkie rozumy) twierdzą, że kulki powinny być lekko utwardzane czyli własnej roboty, ale tego nie sprawdziłem. i być może nie sprawdzę, bo ostatnio częściej strzelam z nitro jak z CP.
ja swojego rozebrałem i sprężyna dwupalczasta była jak we wcześniejszych postach jakby zardzewiała-taka napuchnięta, trochę jednak ciężej się go składa jak remingtona, najgorsza ta główna sprężyna, no ale sposobem ją jakoś można włożyc, zapobiegawczo to chyba kupię taką sprężynę i resztę wnętrzości, nie majątek, bo niestety nie podlegają gwarancji takie części, a tym bardziej że słyszałem o końcu produkcji owych rewolwerów
Awatar użytkownika
janekk4501
Moja broń:

Witam ponownie, mam pytanie a może kilka pytań do mkowalczuk -a, czy ja mogę przepolerować ściankę pod kurkiem, tam gdzie jest popychacz bębna-wysuwa się i bębenek w tym miejscu co są frezy ? nie wiem co się stało ale jakimś cudem na bębenku popychacz zrobił takie malutkie wyrwy, niby to pilniczkiem wyrównałem, bo popychacz nie dał rady pchnąć bębenka, niby jest ok. ale kusi mnie to polernąć pastą , a drugie pytanko-ile można zeszlifować sprężynę główną żeby nie przesadzić a było dobrze ? ile się mordowałem z założeniem tej sprężyny, i tak i tak, a końcu jakoś założyłem, a co do strzelania udało mi się dwadzieścia razy strzelić i z 25 m ani razu nie trafiłem wiadra 10l :ops: , poniżej wszystkie szły. aż mi głupio przed samym sobą, jak u ciebie było na początku, w którą stronę nosiło ?
Thalon
Bywalec
Moja broń:

Ta sprezyne (pewnie piszesz o zakladaniu calej ramy rekojesci) to wcisnij tam lekko jakis kawalek drewienka.
Sprezyna ladnie sie odegnie i spokojnie skrecisz rekojesc.
ODPOWIEDZ