Kolejny debil

Tematy prawne oraz bezpieczeństwa CP
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Re: Kolejny debil

Post autor: scraab »

Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Post autor: Ursus_c35 »

Metodą przewidywań już widzę te umyte mordy nowymi zakazami na naszych uczelniach „strefa wolna od broni itp”… Tak jak by ta masakra wydarzyła się tylko dlatego że na dwiach UW nie było przekreślonej siekiery… Ciekaw jestem czy ktoś kiedyś pôjdzie po rozum do głowy i spostrzeże że jedyny bezpiecznik by takie rzeczy się nie wydarzały to co najmniej uzbrojeni portierzy a najlepiej i pracownicy wówczas ofiar jest najwyżej dwie. Ewentualna pierwsza postronna i murowana druga w postaci autora zamachu…
Czarnowidz
Stary bywalec
Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock

Post autor: Czarnowidz »

Jestem za zakazem campusu na Uniwersytecie Warszawskim. ;)
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

👍
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Ursus_c35 pisze: czw 08.maja.2025 - 09:09 Metodą przewidywań już widzę te umyte mordy nowymi zakazami na naszych uczelniach „strefa wolna od broni itp”… Tak jak by ta masakra wydarzyła się tylko dlatego że na dwiach UW nie było przekreślonej siekiery… Ciekaw jestem czy ktoś kiedyś pôjdzie po rozum do głowy i spostrzeże że jedyny bezpiecznik by takie rzeczy się nie wydarzały to co najmniej uzbrojeni portierzy a najlepiej i pracownicy wówczas ofiar jest najwyżej dwie. Ewentualna pierwsza postronna i murowana druga w postaci autora zamachu…
Chyba znasz nawet kogos kto przypomina "uzbrojonego portiera" :)
Czarnowidz pisze: czw 08.maja.2025 - 09:46 Jestem za zakazem campusu na Uniwersytecie Warszawskim. ;)
Szybciej zakażą uniwersytetów :)
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Oj znam😂😂 i radym z tego :)
Centurion76
Moja broń: Remington New Model Army Sheriff 1858

Post autor: Centurion76 »

scraab pisze: wt 29.kwie.2025 - 09:39 Ten cały rzad, tych smiesznych prezydentów to trzeba w zbiorowa mogiłe zapakowac by było najlepiej...
Ale po co takie drastyczne sformułowania? Wystarczy pójść i zagłosować z żoną, rodzicami znajomymi ....tak, że "uśmiechniętych" zaboli.

Co do zabójstwa na UW być może wystarczyło by aby "ochroniarze" mogli zachować możliwość posiadania broni traumatycznej w postaci rewolwerów na "ślepaki" i kule gumowe które swego czasu nasza dzielna policja tak zaciekle zwalczała. Jak nic nie masz to życzę powodzenia w zatrzymaniu kolesia wymachującego na wszystkie strony siekierą.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Nie jestem tak naiwny by wierzyc w cos takiego jak wybory. Tam sie wybrali w Magdalence w 89 roku i nic sie nie zmienilo. Jest cyrk sa klowny i są malpy co wierza w demokracje hahaha.

Rewolwery na slepaki i kulki? Ty tak na serio? To nie ma zbyt wiele mocy by zaszkodzic ale wqrwic napastnika to predzej.
Centurion76

Czyli człowiek rozumny ma siedzieć na d i biernie czekać pozwalając władzy na wszystko. To sorry lepiej być klownem lub małpa która wierzy że wspólnie można coś zdziałać.
Czemu rozważam potencjalnie broń w stylu Zoraki lub Keseru w rękach pracownika ochrony? No według badań przeprowadzonych przez policję "– Użycie rewolweru ZORAKI R1 mod. K-10 wobec człowieka, polegające na oddaniu strzału z bliskiej odległości w kierunku jego ciała, może narazić go na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, w szczególności przy strzale oddanym w kierunku jego głowy. "
Istna machina śmierci. https://journals.indexcopernicus.com/ap ... Id/1316469 miłej lektury.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Możesz sobie wierzyć w co chcesz-wiara i nadzieja to ulubione cechy tych zarządzajacych bo pozwalaja kreowac piekna iluzje ktorą przecietniacy biorą za fakt. Ale to faktem nie jest tylko kłamstwem ktore serwujemy sobie bojąc sie stawić czoła prawdzie. Ja opieram sie wyłacznie na chłodnej logice i zdrowym rozsądku i dzieki temu zycie jest bardzo proste, trudno mnie zaskoczyć skoro wiem doskonale do czego te klowny dążą i czym sie mogą wykazać. Nie interesuje mnie co jakaś małpka o małym rozumku sobie roi w głowce-to ma znaczenie wyłącznie dla niej samej.

Miałem w łapkach te smieszne rewolwerki i pomiar energi kinetycznej raczej nie pozostawił zadnych złudzeń co do ich przydatnosci. Myslałem też kiedyś ze popularne gazówki też są bezpieczne i skuteczne ale chyba tylko na ujadającego burka bo nie na nacpanego typa :) Sam sobie zrobiłem kiedyś taki hukowy kinetyk ale zasilany slepakami 9mm i on z kulki .50 generował 70J wiec to by się już nadawało ale u nas to jest nielegalne i w zasadzie co strzał trzeba te kulke by ładować. Dlatego od lat posiadam normalna broń palną ktorej energia nie jest niższa niż 200J i to dopiero moze zapewnić oczekiwaną skutecznosc.
Centurion76

No i widzisz ile są warte policyjne analizy. Zero rzetelności mają jedynie udowodnić to co panowie komendanci sobie życzą.
Właśnie tacy "realiści" są najlepszą podporą władzy. Strofują innych by się nie wychylali bo to i tak nic nie da. Lepszej podpory władzy nie mogą sobie życzyć.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Ale ty kompletnie mylisz pojęcia. Ja nie strofuje nikogo tylko stwierdzam oczywisty fakt. Wyzej napisalem co dla mnie jest jedynym wyjsciem. A ze w glowach ludzi jest sraczka bo zamiast myslec logicznie to sluchają debilizmow z mediow i papki nakrecanej przez kazdego zaklamanego polityka to jest jak jest i lepiej nie bedzie. Oni bedą dojezdzac ludzi a gdy baran sie juz zesra to go puszczą golego w dal niech idzie. Wiec zyj w iluzji do poki ona moze jeszcze istniec bo dlugo to nie potrwa :) Historia kolejny raz zatacza kolo.
Centurion76

Kompletnie nie zgadzam się z takim punktem widzenia. Nie można się poddawać frustracji i zniechęceniu. Ani okopywać na poglądowych pozycjach. Mamy zdaje się takie powiedzenie, ze tylko jedno zwierzę nie zmienia zdania. Zresztą krzywdzące dla sympatycznego zwierzaka.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

jakies 70% Polaków sie nie zgadza i postepuje degradacja tego kraju wiec jakos chyba nie maja racji :) A to definitywnie upewnia mnie w mojej racji, opartej zreszta na doswiadczeniu innych narodów. Jak napisałem wyzej historia zatacza koło a Ty zyjesz iluzją.
ODPOWIEDZ