Ankieta - napis na otoku gwiazdy

ODPOWIEDZ

Jaki napis na otoku gwiazdy

Czas głosowania minął sob 04.lis.2006 - 08:35

jestem za nazwą swojego forum (black powder.pl, iweb.pl)
5
22%
jestem za napisem Black Powder Guns
12
52%
jestem za skrótem CP
6
26%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Jankesszuwarek
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Jankesszuwarek »

Moja propozycja jest taka żeby wszyscy zainteresowani edytowali odznakę i wklejali propozycje. Łatwiej będzie coś zadecydować a i pomysłowość narodu to bogactwo :-) ad Viola Czemu ludzie bardziej pamiętają Szuwarka a nie Jankesa? :-D
zen
Moja broń:

Post autor: zen »

Łucznik napisał:
Jak powinny być labry przy tarczy herbowej ułożone to byle szlachetka wiedzieć powinien.
Chyba za dużo telewizji oglądam, gdyż ściśnięta szarfą wpół tarcza herbowa powoduje u mnie nieodpartą chęć zażycia No-spa i Gas-stop jednocześnie.
Mam nadzieję że to ma być znak identyfikacyjny strzelca CP a nie jego herb :shock: Labry były ozdobą hełmu na herbie choć czasem wyróżniały się przerostem formy, pewnie szczególnie wówczas gdy właściciel znaku tylko słyszał o Jerozolimie... :D Można oszczędzić koledze łykania specyfików rezygnując z szarfy i wykonując napisy bezpośrednio na tarczy. Mnie się projekt podoba, z szarfą czy bez (tabletki podkradnę Łucznikowi). Nareszcie większość piszacych mówi w naszym języku, a i symbolika znaczka związana jest bardziej z polską tradycją. Jestem za zatwierdzeniem jednego wzoru.
Kapitanie pomysł jest ok.
Awatar użytkownika
Big Bear
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Big Bear »

No już jestem nareszcie w domku :P
Zerżnąć raczej nie zerżnąłem tej tarczki.Zrobiłem to z ogólnie dostępnych Klipartów.Ale można jeszcze trochę przerobić żeby nie było podobne zbytnio do tego co na stronie Grajcara jest.Jutro poszukam może jeszcze innej broni do ,,skrzyżowania'' :) A z napisami to może coś takiego
Obrazek
Czcionkę można dowolnie zmienić.Może ma ktoś jakąś ładniejszą?
Jak w miarę zapadnie decyzja na forum co robimy to mogę jeszcze zapytać w pewnej firmie ile by to wyszło za sztukę.Swego czasu pytałem,to w mosiądzu(blacha)do 5mm grubości mogą zrobić w zasadzie wszystko - tną i grawerują laserem.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: cpt.Nemo »

Jeszcze raz :(
Ale juz coraz mniej mi sie chce :)
Znaczek mial byc neutralny aby pasowal do kazdego stroju, czy to szlachcica, czy Ulana, czy Brata Kurkowego czy tez Kowboja, Muszkietera, Indianina czy Rycerza z samopalem.

Im na nim mniej tym klarowniejsza artystyczna forma tym zgodniej do wszystkiego pasowal bedzie.
Indianin ma sobie w pioropusz a kowboj w kapelusz wpiac pol orla - bo i takie juz widuje propozycje :)?
Czemu psuc cos co jest dobre ?
Po co napisy jak Nick wystarczy ?
Kto bedzie chcial to sobie tam wygraweruje co chcial bedzie :)
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkowalczuk »

...
Ostatnio zmieniony sob 25.lis.2006 - 19:16 przez mkowalczuk, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Samuel Hawken
Bywalec
Lokalizacja: Bractwo Kurkowe Strzelców Czarnoprochowych Straży Zamkowej w Czersku
Moja broń:

Post autor: Samuel Hawken »

Cieszę się, że zaczyna zwyciężać zdroworozsądkowe podejście do planowanej treści napisów. Żal mi kowbojów, ale takie jest życie. Pozostaje jeszcze forma graficzna odznaki, sama idea jest dobra, ale - z całym szacunkiem dla Misia - myślę że zasługujemy na coś więcej, niż gotowy klipart, wykorzystany już zresztą przez Stowarzyszenie „Grajcar”. Stara prawda powiada, że jak chce się zrobić coś dobrze, to powinno się zatrudnić fachowców. Wśród naszej czarnoprochowej gromadki jest dwóch plastyków, jeden, to Hubertus, którego miałem przyjemność poznać w Warce (deklarował wtedy chęć nawiązania z nami bliższych kontaktów i tyleśmy go później widzieli) i Pistolero, którego niewątpliwy talent jest odwrotnie proporcjonalny do chęci realizacji swoich artystycznych pomysłów. Powiem więcej, przy jego zapale do pracy, to Kapitan i ja jesteśmy nieuleczalnymi pracoholikami. Nie zmienia to faktu, że z utęsknieniem czekam na ich konstruktywny głos w toczącej się dyskusji. Z racji swoich zainteresowań temat jest im doskonale znany, a że są profesjonalistami, to mam prawo oczekiwać, że któryś z nich wymyśli coś naprawdę ekstra.
Pistolero, hop, hop, obudź się!
Ostatnio zmieniony czw 02.lis.2006 - 15:25 przez Samuel Hawken, łącznie zmieniany 1 raz.
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkowalczuk »

...
Ostatnio zmieniony sob 25.lis.2006 - 19:16 przez mkowalczuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Samuel Hawken
Bywalec
Lokalizacja: Bractwo Kurkowe Strzelców Czarnoprochowych Straży Zamkowej w Czersku
Moja broń:

Post autor: Samuel Hawken »

Nie plakietki, tylko napis anglojęzyczny.
lotnik
Moja broń:

Post autor: lotnik »

George pisze: Mam zamówienia na 26 odznak tego modelu i to jest dla mnie konkret.Dyskutujcie sobie dalej, bo macie prawo, nad wzorem odznaki uniwersalnej dla wszystkich środowisk czarnoprochowych. Może za klika lat osiągniecie kompromis. My póki co robimy czegośmy sie podjęli.
Czy jest szansa że zrealizujesz te zamówienia?
Awatar użytkownika
George
Bywalec
Moja broń:

Post autor: George »

Już napisałem ,że się z tego wycofałem i przeprosiłem zainteresowanych. Stało tak się, ze osoba, która podjęła się realizacji tych zamówień sama zaczęła kombinowac nad innym ich wzorem. Lista została mu przekazana, ale nie wiem co Wam zaproponuje i kiedy to sie stanie.
Z ubolewaniem
Włodek
Awatar użytkownika
cpt.Nemo
Stary bywalec
Moja broń:

George pisze:Stało tak się, ze osoba, która podjęła się realizacji tych zamówień sama zaczęła kombinowac nad innym ich wzorem.
Czytac umiesz ?
Podjalem sie ( a w zasadzie wmuszono we mnie i z przyjemnoscia oddam ten "zaszczyt" pierwszemu kto sie zglosi ) zlecic wykonanie drugiej edycji gwiazdy z Iwebu, zaznaczajac ze przewiduje nie wpisywanie nazwy tamtego forum, ani zadnego innego bo sie cos nam czesto zmieniaja, czyli zostawic puste miejsce i niech kazdy wpisze co sobie zechce.
Stalo sie tak, ze zaczeto kombinowac jak by tu we mnie wmusic anglojezyczne napisy ktorych nie bylo na oryginale i poprzedniej gwiezdzie.
Potem wplynely propozycje zmiany ksztaltu odznaki aby mogla sluzyc wszystkim czarnoprochowcom a nie tylko kowbojom / Bo glupio przy kontuszu czy czamarce gwiazda szeryfa wyglada/.
Dyskusja trwa.
Czyli nic nie jest jeszcze przesadzone, a moce przerobowe do wycinania znaczkow zaklad bedzie mial dopiero pod koniec miesiaca, o czym napisalem na samym poczatku. Oczywiscie nieco wczesniej trzeba przygotowac oprogramowanie lasera do wykonania tej konkretnej pracy.

Zatem z tym : "sama zaczela kombinowac" to moze nie do mnie ?
Odrobina obiektywizmu by Ci sie przydala.

Ja mysle ze osoba ktora sama zglosila sie do zbierania listy, sama pod byle pozorem sie z tego obowiazku wycofala, bo po co sie meczyc :)
zen
Moja broń:

Post autor: zen »

Koledzy przestańcie ubolewać, kłocić się. Sensu to nie ma. Przecież mamy do wyboru co najmniej dwa projekty identyfikatora. Gwiazda z nickiem i projekt z napisami w/g Big Bear. Jest wybór powinna być zgoda. Wojtku nie mnóżmy projektów, ja sam mogę wrzucić na forum kilkanaście kształtów tarcz historycznych, Łucznik podał odnośnik do kilkidziesięciu i co z tego?! Jak będziemy rozdrabniać się to nie zrealizujemy żadnego :( Chodziło nam Wojtku o napisy angielskie mamy polski napis zrozumiały nawet dla "pani ze spożywczego", dalej powinien nastąpić kompromis. Napis w/g Misia nie wyróżnia żadnego forum, bractwa, a jest czytelny. Ten identyfikator będzie niepowtarzalny jeśli będziemy go nosić z dumą, a nie kłócić się o jego kształt

Ja chciałbym gwiazdę z nickiem i znaczek taki jak podał Misio. Jak będę chciał pokowboić to gwiazda na kapelusz, a jak mnie sentymenta dopadną to znaczek. Przecież to chodzi o to bym wiedział na imprezie z kim dyskutowałem na forum, komu dziękować za pomoc itp.

Kapitanie nie załamuj się. Misio zrobił dobrą robotę, na twoim miejscu poprosiłbym admina o wywalenie wszystkich wątków w temacie znaczek i powiesił jeden z wyborem pomiędzy istniejącymi dwoma projektami. Starą listę do kosza i na nowej niech każdy sobie wybiera jeden z projektów.
Jeszcze niedawno nie było wyboru poza gwiazdą, nawet nie marzyłem by znaczek zmienił kształt.Teraz jest wybór to ja marudzić nie będę, jest ok. MOŻE ZREALIZUJMY PROJEKT?!

W tym temacie to moja ostania wypowiedź. Mnie interesuje teraz tylko realizacja projektu, a nie dyskusja. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Big Bear
Bywalec
Moja broń:

Widzę bardzo ,,ożywioną'' dyskusję na temat.... :-? :-x
No cóż jeszcze mi się chce, a więc jeszcze jeden projekt niemal całkowicie przerobiony żeby już nie było skojarzeń itp.
Obrazek
Tylko napiszcie teraz czy wogóle tym się zajmować czy dać se siana bo słowne jatki na forach to lepsze zajęcie :-?
Awatar użytkownika
cpt.Nemo
Stary bywalec
Moja broń:

Big Bear pisze:No cóż jeszcze mi się chce, a więc jeszcze jeden projekt niemal całkowicie przerobiony
Brzydki :(
Pierwszy byl o wiele ladniejszy i czytelniejszy. Zostaje narazie przy pierwszym. :)
Awatar użytkownika
Big Bear
Bywalec
Moja broń:

Obrazek
Na życzenie kolegi :-) jeszcze jedna przeróbka ale ,,starego'' znaczka :P :P
ODPOWIEDZ