Ankieta - napis na otoku gwiazdy

ODPOWIEDZ

Jaki napis na otoku gwiazdy

Czas głosowania minął sob 04.lis.2006 - 08:35

jestem za nazwą swojego forum (black powder.pl, iweb.pl)
5
22%
jestem za napisem Black Powder Guns
12
52%
jestem za skrótem CP
6
26%

Liczba głosów: 23

tomek.44
VIP
Moja broń:

Post autor: tomek.44 »

A jaki będzie dalszy ciąg w tym temacie ?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
cpt.Nemo
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: cpt.Nemo »

mkowalczuk pisze:Siostry i Bracia Kurkowi - czy macie jakiś pomysł, by pogodzić styl western z Wasymi pięknymi strojami?
Nie jestem, ale chyba mam :)
Tarcza herbowa, troszke taka jak ta z Twojego awataru. Bardzo podobna nosili szeryfowie i bardzo podobna miewala szlachta a i pospolstwo jak i wszelkie stany ryngrafafy o zblizonym ksztalcie na piersiach wieszalo..
Pasuje i do kapelusza i do kontusza.
Biorac pod uwage ze nasi tu grzali z czarnego prochu ostro i wstrety nim wszelakie nieprzyjaciolom czynili w czasach kiedy jeszcze nikt nie slyszal o Ameryce mozna rozwazyc projekt nowej , bardziej uniwersalnej odznaki.
Plastyka nam trzeba ot co i to plastyka z okiem mechanika aby ta blaszka stowki nie musiala kosztowac.
Poczatkowo mial to byc znaczek ulatwiajacy rozpoznawanie sie na zawodach. Na zawodach na ktorych bywamy przedewszystkim w Polsce. Teraz zaczynam myslec - dajmy pokoj duzemu znaczkowi na czas jakis a pomyslmy o malej miniaturce ktora da szanse sie rozpoznac gdzies na cywilnych imprezach. Srebrny znaczek ktory bylby na tyle neutralny a jednoczesnie jednoznacznie wskazyjacy na CP ze mogli by go wszyscy zaakceptowac.

Zauwazyliscie ze wszyscy, nawet zwolennicy angielszczyzny piszac w dyskusji uzywaja CP a nie BP ? Ciekawe zjawisko :)
My kowboje to znamy i juz nam takie emocje nie straszne, znamy czasy gdzy roznice miedzy US a CS pieczetowaly litry krwi...
A orzelek z krocica i tak ladniejszy :)
Awatar użytkownika
Big Bear
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Big Bear »

Obrazek
Może coś takiego mniej więcej.Te pistolety można by zrobić tak że pozostałby tylko ich kontur.Na wstędze można napisać to co potrzeba.Ale raczej po polsku - też jestem za tym :-D :-D
Awatar użytkownika
Jankesszuwarek
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Jankesszuwarek »

Brawo Miś o to chodziło to jest piękne!!!!! :-D
Awatar użytkownika
George
Bywalec
Moja broń:

Składam rezygnację

Post autor: George »

Życzę udanego wzoru, który wszystkich zadowoli.
Ostatnio zmieniony śr 01.lis.2006 - 09:16 przez George, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jankesszuwarek
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Jankesszuwarek »

Gwiazdy można zrobiś a projekt Misia poddać do ogólnej oceny. Napewno będę miał obie, nawet jak nie zostanie zatwierdzona przez większość. Mi się podobają oba projektyi zakochany jestem w symbolikach.
Awatar użytkownika
Wiola
Bywalec
Lokalizacja: BK Strzelców Czarnoprochowych Straży Zamkowej w Czersku
Moja broń:

Post autor: Wiola »

Misiu, podoba mi sie Twoj projekt. Wiadomo o co chodzi, uniwersalny, jest ok. :D Pomysl zarzucil Nemo i tak mamy juz cos <wiesz Nemo, moze wykonac jednak na tyle wyrazne znaczki, zeby nie przerabiac tego tematu drugi raz?>. Rozmawialam z Wojtkiem, dlaczego nie skrzyzowana bon, brakowalo tla. I mamy. Jesli ludzie zatwierdza projekt i znajdzie sie miejsce na identyfikacyjny napis w jezyku polskim, zamawiam. :D Szuwarku brawa za podejscie. :D
.Tomek.44
Bywalec
Moja broń:

Post autor: .Tomek.44 »

to mi sie podoba.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo
Stary bywalec
Moja broń:

Big Bear pisze:Obrazek
Może coś takiego mniej więcej.
Brawo Misiu :))
Tak mi przyszlo do glowy ze ten konkretnie wzor tarczy herbowej nie bedzie razil przy zadnym uniformie, a Tys to pieknie w ksztalt uformowal.
Duza blacha z nickiem na zawody, malenka ze srebra na wpinke do klapy :)
A gwiazdy gwiazdami tez ladne i tez moze miec kazdy chcacy.
Walczcie zatem dalej i po ostatecznym ustaleniu wzorow zaczniemy meczyc wykonawce o ustalenie konkretniejszej ceny. Nalezy jednak pamietac ze jesli zaakceptujemy jeden wzor to bedzie taniej, bo cena dosc mocno jest zwiazana z wielkoscia zamowienia.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: MaciekP »

Do dyskusji o kształcie i napisie się nie wtrącam, swoje powiedziałem. Jak będzie ok. 50 osób chętnych na jakiś jednolity wzór odznaki, to się do nich przyłączę.
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkowalczuk »

...
Ostatnio zmieniony sob 25.lis.2006 - 19:18 przez mkowalczuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo
Stary bywalec
Moja broń:

mkowalczuk pisze: Wielki Misiu - projekt rewelacyjny jeśli nie zerżnięty z loga:
http://www.grajcar.police.pl
Spoko, spoko - poszlo juz do nich odpowiednie zapytanie, list ponizej
Witam,

Na forach poswieconych czarnemu prochowi trwa ozywiona dyskusja na temat uniwersalnego znaczka, ostatnio pojawil sie projekt mocno zblizony do waszej odznaki.
http://www.blackpowder.pl/viewtopic.php?p=1286#1286

Czy mieli byscie jakis sprzeciw gdyby ta forma uniwersalnej odznaki przeszla w glosowaniu i zostala wykonana dla chcacych ja posiadac strzelcow CP ?

Serdecznie pozdrawiam, i czekam na Wasza opinie.

cpt.Nemo /Lech Klaude/
mackra
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mackra »

Mnie sie podoba, chociaz moze wolalbym zlamana symetrie i skrzyzowany karabin z rewolwerem lub pistoletem. Ale to juz kosmetyka.
Awatar użytkownika
Łucznik
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Łucznik »

Gwoli inspiracji polecam rozejrzeć się na stronie:
http://www.grawerapanasiuk.com.pl/wojskowe_graf.htm
Można też wygoooglować "military badges OR police badges"

Jak powinny być labry przy tarczy herbowej ułożone to byle szlachetka wiedzieć powinien.
Chyba za dużo telewizji oglądam, gdyż ściśnięta szarfą wpół tarcza herbowa powoduje u mnie nieodpartą chęć zażycia No-spa i Gas-stop jednocześnie.

Ale generalnie dyskusja w dobrym kierunku idzie.
Awatar użytkownika
Mark
Bywalec
Moja broń: brak

Post autor: Mark »

Łucznik - przyznam, że "ścisnięta tarcza" też zwróciła moją uwagę.

Misiu - pomysł niezły! Podoba mi się koncepcja tarczy z elementami zdobniczymi wyrażnie nawiązującymi do strzelectwa czarnoprochowego.
ODPOWIEDZ