Szkoda mi po prostu czegoś do czego też się przyczyniłem przez ileś lat. To setki godzin pracy, które ktoś próbuje zaprzepaścić, zniszczyć i udać że nic się nie stało. Ale już nie będę się tam odzywał. Osiem stron tłumaczenia wystarczy. Teraz czas na działanie. A jeśli uważają że jest wszystko OK. niech tak zostanie jak jest. Co z tego wyniknie zobaczymy bardzo szybko.MaciekP pisze:Senio, masz dobre chęci wobec tamtego forum: podpowiadasz im, żeby coś zmienić, coś poprawić, ale to jest uszczęśliwianie kogoś na siłę, bo oni ani chcą, ani potrzebują Twoich rad, ich zdaniem, jak czytam, wszystko jest OK, a reszta to jakieś nieporozumienie, kłamstwo itp.
SĄSIEDNIE FORUM.....
- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
Naprawde nic nie rozumiesz ?MaciekP pisze: Dla mnie jest to ciekawsze, niż, dajmy na to, narzekania Nemo, że mu tam dali papierową szabelkę moderatora lokalnego, potem mu ją zabrali i w związku z tym granda jest.
Bo powyzsze jest proba sprowadzenia interlokultora do parteru ze niby o prywate mu chodzi.
No ale jakos miesiac jak nie lepiej siedzialem i nic nie mowilem. Teraz kiedy probuje nam sie wmawiac ze tylko nasi moderatorzy u nas decydowali a obcy nie to jest najlepszy argument ich mijania sie z prawda ktorego nie maja jak zbic.
Mi nie zalezy na zadnych szabelkach, mi zalezy zebym mogl pisac na Forum ktore darze zaufaniem i sympatia, na Forum gdzie nie musze sie liczyc z tym ze przyjdzie ktos i wszystko zepsuje bo tak. Widze ze Senio mysli podobnie. A z rozmow wiem ze nie on jeden.
To nie jest dyskusja o pojedynczych przypadkach ktore sa tylko dowodami, to dyskusja o stosunku do nas wszystkich razem i kazdego z osobna.
Ja swoje chocby podreczniki Coltowe nie robilem z nudow i dla zabicia czasu, ja robilem to dla wszystkich. I co ?
Ano to ze teraz po latach jak gdzies dostrzegam blad lub przyjalbym inne rozwiazanie to nawet nie moge wlasnego tekstu poprawic czy uwspolczesnic. Ma to sens czy raczej utrudnia prace ?
Tu nie chodzi o pojedynczych ludzi, tu chodzi o cala filozofie istnienia forum ktore ma ambicje byc porzadanym i pomocnym narzedziem, o jasne przejrzyste zasady.
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
Przykre ale prawdziwe. To piękne forum całkiem zdechło.
Widać tak było mu pisane.
A do tego to nie Wawa nabroiła tylko Jabłonna i Dortmund.
Pozdrawiam!
Widać tak było mu pisane.
A do tego to nie Wawa nabroiła tylko Jabłonna i Dortmund.
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pt 07.gru.2007 - 16:15 przez Mincerz, łącznie zmieniany 1 raz.
@Rusznik
Rusznik nie modom, a modowi w tym przypadku który pokozaczył bo miał takie guziki i wykroczył w danym momencie poza swoje uprawnienia. Nie można przekreślić forum z powodu jednego kozackiego wybryku. Idzie nowe. Wszystko da się uporządkować. Daj sobie i innym teraz czas. Wszelkie bluzgi z Twojej też są nie potrzebne. Nikomu nie służą i dają tylko wyraz Twoim słabością. Jesteśmy dorośli i trzeba to na takim poziomie załatwić. Wspólne opluwanie się nic nie da. Ten zły etap już był i minął. Zaczyna się nowe. MarekP moderuje forum. Będzie dobrze tylko trochę czasu na porządki potrzeba:
Rusznik nie modom, a modowi w tym przypadku który pokozaczył bo miał takie guziki i wykroczył w danym momencie poza swoje uprawnienia. Nie można przekreślić forum z powodu jednego kozackiego wybryku. Idzie nowe. Wszystko da się uporządkować. Daj sobie i innym teraz czas. Wszelkie bluzgi z Twojej też są nie potrzebne. Nikomu nie służą i dają tylko wyraz Twoim słabością. Jesteśmy dorośli i trzeba to na takim poziomie załatwić. Wspólne opluwanie się nic nie da. Ten zły etap już był i minął. Zaczyna się nowe. MarekP moderuje forum. Będzie dobrze tylko trochę czasu na porządki potrzeba:
marekp pisze:Tworzylem to forum i widac czas zeby sprzatnac . I tak bedzie. Regulamin sobie wymyslil Hexer i inni. Jest cos wiecej niz regulamin. Sa zasady wspozycia. Mysle ze da sie zrobic porzadek tutaj.
Ja sie juz wypowiedzialem tam. A tu powiem do Wojtka. Wiesz nie rob nic pochopnie. Tam sie tez zmienia jak wszedzie. A wiesz Wojtku zawsze mozna sie skazac na zapomnienie. Nie warto. Chcesz to sporbujemy opublikowac Twoje posty jesli je zechcesz uporzadkowac. Pisalem o tym juz. Nic nie da wyzywanie ani triumfalizm. Trzeba umiec przegrac, trzeba tez wiedziec kiedy sie wygralo. Jerzy robi porzadki. Wiekszosc mod. bedzie zawieszona. Ja mam moderowac CP przez jakis czas. Nic nie bede moderowal na pewno. Ale dobrze zeby ktos byl kto moze to robic.
Wiec koledzy pomyslcie chwile moze nie warto takiej wrzawy robic.
MarekP
Wiec koledzy pomyslcie chwile moze nie warto takiej wrzawy robic.
MarekP
- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
Poczekamy chwile popatrzymy.marekp pisze:Ja mam moderowac CP przez jakis czas. Nic nie bede moderowal na pewno. Ale dobrze zeby ktos byl kto moze to robic.
Ja mysle ze dzial CP byl w niezlej kondycji i obsadzie.
Brak mozliwosci obcych interwencji jest wystarczajaca gwarancja ladu na iwebowskim CP. Nas tamci modzi nie interesuja, wystarczy im odciac mozliwosc "porzadkowania" czesci CP i aby uzyskane poza CP ostrzezenia nie liczyly sie w dziale CP co odetnie im kolejne proby manipulacji.
W tym co zostanie nie specjalnie sie liczy moderacja jako taka bo jest potrzebna najwyzej w kilku specjalnych przypadkach rocznie, ale utrzymanie porzadku w postach, umieszczanie ich w odpowiednim dziale i pomoc userom ktorzy maja z tym problem to podstawowe potrzeby forum.
Utrzymywanie logicznej spojnosci danego dzialu to chyba wlasnie jest najcenniejsze. Temu tez sluzy zagwarantowanie mozliwosci edycji postow.
Zycie plynie, nastepuja zmiany i pewne sprawy techniczne sa z czasem postrzegane przez inny pryzmat, to trzeba moc uaktualniac.
- Gotrek
- Moja broń:
wiedząc iż do delikatnie mówiąc lubianych nie należę... jednak zadam pytanie, w czym że to stanowi róznica, czym że to jest ołowina ze lufy wypchnięta będąca jest?cpt.Nemo pisze:Poczekamy chwile popatrzymy.marekp pisze:Ja mam moderowac CP przez jakis czas. Nic nie bede moderowal na pewno. Ale dobrze zeby ktos byl kto moze to robic.
Ja mysle ze dzial CP byl w niezlej kondycji i obsadzie.
Brak mozliwosci obcych interwencji jest wystarczajaca gwarancja ladu na iwebowskim CP. Nas tamci modzi nie interesuja, wystarczy im odciac mozliwosc "porzadkowania" czesci CP i aby uzyskane poza CP ostrzezenia nie liczyly sie w dziale CP co odetnie im kolejne proby manipulacji.
W tym co zostanie nie specjalnie sie liczy moderacja jako taka bo jest potrzebna najwyzej w kilku specjalnych przypadkach rocznie, ale utrzymanie porzadku w postach, umieszczanie ich w odpowiednim dziale i pomoc userom ktorzy maja z tym problem to podstawowe potrzeby forum.
Utrzymywanie logicznej spojnosci danego dzialu to chyba wlasnie jest najcenniejsze. Temu tez sluzy zagwarantowanie mozliwosci edycji postow.
Zycie plynie, nastepuja zmiany i pewne sprawy techniczne sa z czasem postrzegane przez inny pryzmat, to trzeba moc uaktualniac.
kawiorem rzecz jasna efektowniej.... i efektywniej ale o tym sza...
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
Wiesz, chyba przesadzasz. Z tym nielubieniem.
Co do Twojego pytania to odpowiedź brzmi "w niczym"
Oczywiście możemy powoływać się na różnice wiekowe, kalibrowe czy jakiekolwiek inne. O! to, że jedni muszą strzelać na strzelnicach a inni nie..
My się po prostu nie znamy. I w tym jest główny problem.
A animozje jednostek rozrosły się do wojny światowej.
I jeszcze jedno. Przewietrzanie od czasu do czasu G3W dobrze robi wszystkim zainteresowanym. Co rok albo dwa, wymiana modów i admina.
Pozdrawiam!
Oczywiście możemy powoływać się na różnice wiekowe, kalibrowe czy jakiekolwiek inne. O! to, że jedni muszą strzelać na strzelnicach a inni nie..
I jeszcze jedno. Przewietrzanie od czasu do czasu G3W dobrze robi wszystkim zainteresowanym. Co rok albo dwa, wymiana modów i admina.
Pozdrawiam!
- Gotrek
- Moja broń:
wielu pamięta mi Warkę...Mincerz pisze:Wiesz, chyba przesadzasz. Z tym nielubieniem.
Pozdrawiam!
więc nielubienie nie jest tu nie na miejscu...
co do pytania... było retoryczne...
co do znajomości...Maab... do jasnej cholery, przywieź tego lapa, zrobimy z nim co się da a potem... do czarta przestrzelajmy mojego colta...
- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
Znaczy sie ja chyba nic nie rozumiem ?Gotrek pisze:wiedząc iż do delikatnie mówiąc lubianych nie należę... jednak zadam pytanie, w czym że to stanowi róznica, czym że to jest ołowina ze lufy wypchnięta będąca jest?
kawiorem rzecz jasna efektowniej.... i efektywniej ale o tym sza...
Jaka roznica ?
Mnie bron jakiej kto uzywa kompletnie nie interesuje, no z zaciekawieniem czasem obejrze bron kolegi jak ma jakis nowy egzemplarz. Ja nie dziele ludzi wedlug ich stanu posiadania.
Natomiast ludzi sprawujacych jakakolwiek wladze nade mna wole miec takich ktorych znam i ktorym ufam niz obcych, albo tych ktorym nie wierze.
Ot prosta prawda.
Ale co ma do tego
to nie mam pojecia.jednak zadam pytanie, w czym że to stanowi róznica, czym że to jest ołowina ze lufy wypchnięta będąca jest?
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
Warka to tylko epizod. Temat zamknięty.wielu pamięta mi Warkę...
więc nielubienie nie jest tu nie na miejscu...
No chyba, że chcemy być jak ten PIS, żeby rozpamiętywać wszystkie winy do dziesiątego pokolenia wstecz?
Mnie się zdjęcia z Warki, Twój fotoreportaż podobał. Można prosić o więcej?
A ja frajer odpowiedziałem.. Bu.. Spoko, jakoś się pozbieramco do pytania... było retoryczne...

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pt 07.gru.2007 - 23:24 przez Mincerz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gotrek
- Moja broń:
- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
Dalej nie pojmuje ?Gotrek pisze:znaczy albo niepojęci nie rozróżniają, albo "niby pojęci" rożróżnić nie chcą...
Wiekszosc z nas strzela z roznych rzeczy, wielu ma i wiatrowki i CP i nitro - ja nawet nigdy sie nie zastanawialem co to za roznica. I chyba zastanawiac sie nie warto bo gustow nie da sie oceniac.
A niech sobie strzelaja z czego chca, czy tam walcza na szable albo szyja z lukow.
Nic nam do tego

-
- Bywalec
- Moja broń:
coś dla nas..... http://expatpol.com/index.php?stsid=31508&kid=35 to jest wszędzie, gdzie my polacy występujemy....