POLSKI Rogers & Spencer Pana Wacława Cichego
- szczupi26
- Bywalec
- Moja broń: Kilka sztuk
Re: POLSKI Rogers & Spencer Pana Wacława Cichego
Z wielkim zainteresowaniem czekam na testy i obiektywną opinię 

- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Nastąpią napewno
Możemy nawet spotkać się w większym gremium jak ktoś ma do Bochni niedaleko
Ja się poobrabiam najwcześniej na początek września

- szczupi26
- Bywalec
- Moja broń: Kilka sztuk
Mimo że mam kawałek (mieszkam za Wrocławiem) rozważę tę opcję.
-
- Stary bywalec
- Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock
Jak wiecie nie przypadł mi do gustu R&S, niezależnie od tego kto go produkuje. Nie wiecie jednak czy Pan Wacław nie planuje rozszerzenia oferty o np Remington Rider-a (najlepiej w nierdzewce i z tarczowymi przyrządami
)?

- Ursus_c35
- Stary bywalec
Z tego co mi wiadomo Pan Wacław gustuje raczej w produkcji długiej broni i ten rs to miał być wyjątek ale polecam pogadać z nim telefonicznie. Poza swoimi ofertami wiem że naprawiał gro starej broni to może zrobi Ci coś takiego
-
- Stary bywalec
- Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock
Rozumiem. W sumie racja. Najlepiej pytać u źródła.
Widząc jego produkty jestem pewien że dałby radę bez problemu, nie wiem tylko czy mój portfel dał by radę...
Ale lepiej nie gdybać tylko zapytać...

Czekamy i czekamy...tylko czy się doczekamy.szczupi26 pisze: śr 10.lip.2024 - 08:49 Z wielkim zainteresowaniem czekam na testy i obiektywną opinię![]()

- Ursus_c35
- Stary bywalec
Radek ma go odebrać lub już odebrał ale ja strzelić z niego mogę dopiero w dogodnym wrześniowym terminie jak wszystkim spasuje 

- Ursus_c35
- Stary bywalec
Nadal czekam na wieści od RadkaP. Niestety nie dostałem jeszcze odpowiedzi ani na privie ani telefonicznej więc nie wiem czy ma już RSa w garści czy jeszcze go nie odebrał. Radek jeśli to czytasz to się odezwij
Na otarcie łez mogę za to wrzucić kilka świeżych fotek z dzisiejszego pobytu w zakładzie Pana Wacława. Sprawa co prawda tyczyła się Maynarda i w wątku o nim ją opisuję ale dla ciekawskich wrzucam co zrobiłem. Z ciekawostek producent daje dwie muszki na 25 i 50m, które są wkręcane w postawę mocowaną na jaskółczy ogon. Tak wygląda bieżący egzemplarz. Widać lepsze wykonanie od prototypu w detalach. Szczegóły takie jak wykonanie śrub czy forma blokady bębna są już zupełnie cywilizowane

Ostatnio zmieniony śr 11.wrz.2024 - 15:38 przez Ursus_c35, łącznie zmieniany 1 raz.
- RadekP
- Bywalec
- Moja broń: CP / PCP
Rewolwer jest już zrobiony i czeka na wysyłkę i mój powrót. Wracam 23 września i koło tego terminu będzie wysyłka.
Teraz jeszcze urlop
Teraz jeszcze urlop
- Ursus_c35
- Stary bywalec
Ok
miłych wywczasów 

- Ursus_c35
- Stary bywalec
Testy z RadkiemP nadal w oczekiwaniu ale zapewne nie wcześniej jak już po Nowym roku albo i na wiosnę
Do wątku mogę dołożyć tylko informację na tema RS-a bez zestawu. Nie wiem czy stanowi on stałą ofertę komercyjną czy jednostkowy przypadek nie mniej jednak prezentowany poniżej egzemplarz dla kolekcjonera dziewiczych replik z zaoksydowanym również przewodem lufy cenowo wychodzi nie najgorzej. Cena samego rewolweru wysłanego w kuferku solognac z jaskrawo-dermową wyściółką oraz wyciorem szczotką, kluczykiem do kominków (te mają gwint M6), chemią do czyszczenia trzema kapiszonownikami z druku 3D, przybitkami i kulami to jakieś 3700zł. Mam też potwierdzenie długości lufy, która ma idealnie 7.5 cala. Dowiedziałem się również iż prochownica wchodząca w skład pełnego normalnego zestawu jest dość uniwersalna i pasuje do innych rewolwerów. Poniższe zdjęcia prezentują rewolwer z zaadoptowaną do sesji rękojeścią od innej repliki, ktróra nie pasuje co prawda w niczym ale ukazuje rewolwer bez szpetnych aczkolwiek zapewne wygodnych anatomicznych rękojeści z afrodębu (które stanowią jedyną jak się okazuje wariację producenta w temacie). Z tego co twierdzi producent będzie tylko 20 sztuk tych rewolwerów. Tyle ma wyfrezowanych (z walcowanej blachy) szkieletów. Dotychczas sprzedano już ponad 10. Czy będzie wznowienie serii nie mam pojęcia. Pan Wacław twierdził że narazie nie bierze tego pod uwagę ale jak wiadomo pewnie może się to zmienić. Nie mam informacji jaki gwint ma lufa ale jak się czegoś dowiem zapewne napiszę

Super rewolwer. Muszę go obmacac na następnym wspólnym wypadzie na strzelnice.
Jedyna kwestia która jest dla mnie niezrozumiała to brak historycznych okładzin rękojeści. 

- Ursus_c35
- Stary bywalec
Taka fanaberia producenta , który stworzył ten rewolwer z zamysłem wygodnej rękojeści. Dopóki sam go nie zmacałem to myślałem że kryją sie pod nią jakieś odstępstwa od pierwowzoru ale o dziwo nie …Też byłbym za tym by Pan Wacław opracował również zwykłe okładki przy czym czarny dąb zupełnie by mi w nich nie przeszkadzał
To jednak jego sprawa czyli coś w stylu czemu audi rs jest wyłącznie w kombiaku skoro wszyscy poza mną wolą sedany