W czym problem? Ewidentne nieuzasadnione użycie broni i jest to sprawa dla policji. Jak ktoś rozjedzie gościa na pasach to co, będziemy się napier... że to pasjonat motoryzacji? Dozwolone posiadanie ale użycie niezgodne z prawem - koniec tematu.Slonik pisze: śr 12.sty.2022 - 16:08https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka ... da/8jqt0trW sobotę, 8 stycznia, Antoni Królikowski wraz z teściową i szwagierką udali się do domu rodziny Opozdów w Busku-Zdroju, z którego mama Joanny Opozdy chciała zabrać swoje osobiste rzeczy. Jej mąż Dariusz Opozda nie wpuścił ich do domu. W pewnym momencie mężczyzna użył broni czarnoprochowej, z której oddał strzał przez drzwi, za którymi stały jego żona, córka i zięć. Pocisk utkwił w ścianie nad drzwiami, a zebrani zaczęli uciekać w popłochu w obawie o swoje życie.
Pewnie hobbysta…
Kolejny debil
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Re: Kolejny debil
To był sarkazm. Więcej dystansu, bo zawału dostaniesz.
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
- Moja broń: Rogers & Spencer, Colt 1851, Enfield P53
RedGuy ma racie. Parę osób się wręcz podnieca takimi wypadkami. I te osoby przypadkiem w innym miejscu na forum propagują zdanie że broń CP powinna być na pozwolenie. Mówmy w prost: Wy byście chcieli innym ludziom to Hobby spieprzyć. Polityka zareaguje jeżeli będzie dosyć presji publicznej na ten temat, a wy staracie się aby było.
Nie oczekujcie za to kwiatów od sceny.
- nerokpl
- Bywalec
- Moja broń: nie mieści się już w opisie
Informacja o tym "zdarzeniu" jest już w bardziej opiniotwórczych mediach niż to forum. Przedstawienie jej tutaj, a w szczególności w temacie "kolejny debil", niczego nie zmienia. Uważam, że wręcz przeciwnie, jasne postawienie sprawy w środowisku jest tylko na plus. Wygląd to na nieuzasadnione użycie broni palnej i tyle.Chłopiec z Chyloni pisze: czw 13.sty.2022 - 18:06 RedGuy ma racie. Parę osób się wręcz podnieca takimi wypadkami. I te osoby przypadkiem w innym miejscu na forum propagują zdanie że broń CP powinna być na pozwolenie. Mówmy w prost: Wy byście chcieli innym ludziom to Hobby spieprzyć. Polityka zareaguje jeżeli będzie dosyć presji publicznej na ten temat, a wy staracie się aby było.
-
- Bywalec
- Moja broń: GA12 . GA12 SLUG .44 .44 .44 .44
Jakoś cisza w mediach czy mi coś umknęło , nie widziałem tego też w necie .
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/w ... ie/6c29zzk
I co w związku z tym?escobar pisze: pt 14.sty.2022 - 07:41 Jakoś cisza w mediach czy mi coś umknęło , nie widziałem tego też w necie .
Jaki sens ma ten wpis w kontekście tematu?
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
Ostatni raz kiedy patrzałem to strzelanie do straży miejskiej już było zabronione.
-
- Bywalec
- Moja broń: Saguaro Sharps 45-70 + 3 rewolwery
Proszę o podstawę prawną 

- andrzej11111
- Moja broń: remington
Szykują zmianę w ustawie to muszą pretekst mieć do zabrania czarnoprochowca.
Srania żarem ciąg dalszy.andrzej11111 pisze: czw 17.mar.2022 - 22:38 Szykują zmianę w ustawie to muszą pretekst mieć do zabrania czarnoprochowca.
- Jaroslaw78
- Bywalec
- Moja broń: Remington Pietta 1858 .44 , Jakieś Colty .44
http://radiopoznan.fm/informacje/pozost ... ow-rannych
Następny pojebany...
Następny pojebany...
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
Ale tego Pan Darwin już wziął do siebie.
- andrzej11111
- Moja broń: remington
Zawsze się znajdzie jakiś oszołom . Podobno użytkowników czarnoprochowców jest już ok ponad 500tyś . Kwestia statystyki że jakiś osioł coś wywinie . Podejrzewam że codziennie w Polsce jest jakiś rozbój z użyciem noża. Teraz co, zakażą używania noża albo siekiery ???? Większość ludzi jest normalna . A ta nienormalna ,załatwi sobie co potrzebuje bez wiedzy kogokolwiek aby cos odwalić . Dlatego zwykli ludzie powinni posiadać broń aby na wypadek takich wariatów móc się obronić. A nie póżniej się słyszy wariat strzelał do ludzi, zabił 20 osób . Pewnie że zabił jak nikt nie miał się czym bronić.
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
Też tak myślę. Czysta logika.