sklep CP małopolska

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.
Stefanek
Bywalec
Moja broń:

Re: sklep CP małopolska

Post autor: Stefanek »

Smar na kominkach ma zapobiegać zapiekaniu. Jak będziesz wykręcał i mył kominki po każdym strzelaniu, to nie dasz im szansy się zapiec i tak naprawdę żaden smar nie będzie potrzebny. Ja stosuję grafitowy i też się sprawdza (oczywiście kominki myję po każdym strzelaniu).
zywatarcza
Moja broń:

Post autor: zywatarcza »

Kupiłem miedziany. Wczoraj pierwszy raz strzelałem, po powrocie do domu nie było najmniejszego problemu z odkręceniem kominków do mycia. Zostanę chyba przy miedzianym, bo jest skuteczny, a nabyte 60ml wystarczy mi chyba do końca życia.
Awatar użytkownika
Bready
Stary bywalec
Moja broń: Duzo ,dawno nie liczylem ;)

Post autor: Bready »

Ja stosuje smar do czokow broni srutowej.
Ten sam do kominkow ,buksikow w broni skalkowej ,korka lufy w In-line i do czokow :-)
Ma ta zalete ze przy myciu goraca woda rozpuszcza sie ,i nic nie pozostaja na gwintach
Awatar użytkownika
Mariusz888
Moja broń:

Post autor: Mariusz888 »

Czy ktoś z Was kupował proch w sklepie na Reymonta 22? Bo sklep ten jest wymieniony na stronie FAM Pionki jako sklep oferujący ich asortyment więc zakładam, że proch również powinni mieć (raczej uderzałbym w ZS). Ew. czy ktoś z Was planuje jakieś zakupy zdalne? Dopiero kupiłem swojego pierwszego CP i EKB jeszcze nie zdążyłem wyrobić, a postrzelać by się chciało więc chętnie bym się przyłączył do zamówienia z pionek (brałbym pewnie ze 2kg prochu i trochę kulek) :) Ew. chętnie bym odkupił takie 2kg do rewolweru CP (zakładam że to ma być w przypadku ZS proch ZS2(FFFg).
Awatar użytkownika
Mariusz888
Moja broń:

Sprawa prochu już nieaktualna - EKBP "robi się" więc niedługo zamówię sobie sam.
Ocet
VIP
Moja broń: Smith Carbine .50

Post autor: Ocet »

Znajomy z krakowa bierze ode mnie proch (vesuvit) w ten weekend. Jak potrzebujesz to może sie dogadacie.
Awatar użytkownika
Mariusz888
Moja broń:

W razie potrzeby odezwę się na PW. Ew. możesz podesłać mi szczegóły na PW co i jak :)
ODPOWIEDZ