Witam wszystkich miłośników Czarnego Prochu, to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość, gdyż nic a nic się na tej broni nie znam. Kolega poprosił mnie o pomoc w odszyfrowaniu co to za karabin. Z tego co idzie odczytać FranzVon Dreyse Cal.11mm
Jest wiele karabinów podobnych, ale tutaj zamek ma inną dźwigienkę no i ten
podwójny spust-już nie wiem jak i gdzie szukać jak ten karabin wygląda w oryginale. Dałem już taki sam temat na iwebie i jeszcze na innym forum ale skierowali mnie do Was twierdząc że jak Wy mi nie pomożecie to nikt inny tego nie zrobi.
Proszę zatem o pomoc.
Przepraszam również za te wielkie fotki ale jakoś lepiej nie potrafię ich tu wstawić.
A do Ciebie dotarło że karabin nie mój tylko kolegi, który ma pozwolenie i chce do niego dorobić kolbę. Myślałem że nie musze okazywać stosownych dokumentów skoro nie chce sprzedać ani kupić a tylko zapytać. Chyba to nie jest takie trudne do zrozumienia co napisałem w pierwszym poście. Więc nie rozumiem po co ten cały raban i głupie ostrzeżenia na PW. Nie rozumiem po co to całe zamieszanie a Ty mackra nie narób w gacie bo pewnie już popuściłeś i nie musisz mnie uświadamiać nie jestem idiotą. Poza tym ja tylko pytałem co to za karabin, a pytać chyba wolno, no chyba że na tym forum nie wolno. Jeśli nie wolno to proszę to usunąć, bo nie chcę abyście mieli przykrości z powodu zwykłego zapytania.
Ok jestem idiotą bo sie pytam, co to za karabin. Kurna jakie szczęście że nie zapytałem o rakiety typu np patriot no bo wtedy chyba byłbym idiotą do kwadratu.
daras pisze:A do Ciebie dotarło że karabin nie mój tylko kolegi, który ma pozwolenie i chce do niego dorobić kolbę. Myślałem że nie musze okazywać stosownych dokumentów skoro nie chce sprzedać ani kupić a tylko zapytać. Chyba to nie jest takie trudne do zrozumienia co napisałem w pierwszym poście. Więc nie rozumiem po co ten cały raban i głupie ostrzeżenia na PW. Nie rozumiem po co to całe zamieszanie a Ty mackra nie narób w gacie bo pewnie już popuściłeś i nie musisz mnie uświadamiać nie jestem idiotą. Poza tym ja tylko pytałem co to za karabin, a pytać chyba wolno, no chyba że na tym forum nie wolno. Jeśli nie wolno to proszę to usunąć, bo nie chcę abyście mieli przykrości z powodu zwykłego zapytania.
możesz zacząć zastanawiać się co powiesz prokuratorowi i policji. tylko musi być bardziej dopracowane niż te bzdury jakie tutaj piszesz.
daras pisze:Ok jestem idiotą bo sie pytam, co to za karabin. Kurna jakie szczęście że nie zapytałem o rakiety typu np patriot no bo wtedy chyba byłbym idiotą do kwadratu.
Nie, chodzi o to jak reagujesz na ostrzezenia. No bo przeciez ostrzezenia sa po to, zeby ci zaszkodzic.
Nie rozumiem na jakiej podstawie sądzicie że karabin należy do mnie? Na podstawie zdjęć??? Jeśli na podstawie zdjęć uroiliście sobie to, to mi Was po prostu żal i nie mam więcej nic na ten temat do dodania. Zresztą nie wiem po co mam się wam tłumaczyć, oskarżyciele i prokuratorzy się znaleźli. Żałuje że zapytałem Was o ten karabin nie wiedziałem że zadawanie pytań to przestępstwo, całe szczęście znalazła się jedna normalna osoba która odpowiedziała na moje pytanie. Żegnam Was i nie musicie już odpisywać i mnie straszyć, bo było to moje ostatnie logowanie na tym forum.
Miałem już nie pisać w temacie ale dostałem powiadomienie o odpowiedzi więc nie mogłem się powstrzymać. A więc tak mam takie dwa karabinki i na żaden nie mam zezwolenia, miałem trzy ale jeden sprzedałem na allegro. Jak dorobię do nich kolby to też je wystawie i sprzedam, poza tym mam jeszcze czołg w domu i dwa moździerze, na żadną z tych rzeczy nie mam pozwolenia. Kolega odkopał jeszcze stare poniemieckie działo i też będzie stało u mnie przed domem. Kolega Mincerz jest bardzo ciekawy co powiem prokuratorowi, więc już może na mnie donieść, bo się przyznałem dobrowolnie. Relację z przesłuchania napisze Ci na PW. Jak już odpisuję to napiszę jeszcze że tak naprawdę wiedzę na temat tego karabinu macie niewielką, bo temat leży od lutego, macie za to wiedzę prawniczą, radziłbym zatem zmienić profil forum.