Scheibenbüchse Sanftl
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
Kilka zdjęć innego Santfla
http://dzikizachod.fieldtarget.net/viewtopic.php?t=3553
Pozdrawiam Andrzej Kliszewski
http://dzikizachod.fieldtarget.net/viewtopic.php?t=3553
Pozdrawiam Andrzej Kliszewski
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
No to wypada zmienić listę:
3 sztuki u braci z Czerska.
Sas88
Arnold
Mój.
Sądzę, ze za chwilę sanftl zniknie z rynku. Swojego szukałem długo.
To, co pojawia się na egun zaczyna mieć koszmarne ceny. Jeśli więc ktoś marzy o Sanftlu - powinien się pospieszyć lub liczyć się z cenami grubo powyżej 1000 Euro.
3 sztuki u braci z Czerska.
Sas88
Arnold
Mój.
Sądzę, ze za chwilę sanftl zniknie z rynku. Swojego szukałem długo.
To, co pojawia się na egun zaczyna mieć koszmarne ceny. Jeśli więc ktoś marzy o Sanftlu - powinien się pospieszyć lub liczyć się z cenami grubo powyżej 1000 Euro.
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
Marku - miałeś rację. Miło było kolejny raz porozmawiać z Kolegą z czasów wiatrówkowych
Brandka odkręcona. Nie było łatwo, bo gwint lekko podrdzewiał. Dokonałem stosownych czynności i skręciłem. Korka nie ruszam. Może jutro strzelę i zobaczę co jeszcze jest niezbędne do zrobienia.
Jeśli ktoś mi będzie mówił, że Bondini to ekstra firma to zaśmieję mu się w nos. Brakoroby i tandeciarze, po których trzeba poprawiać :x

Brandka odkręcona. Nie było łatwo, bo gwint lekko podrdzewiał. Dokonałem stosownych czynności i skręciłem. Korka nie ruszam. Może jutro strzelę i zobaczę co jeszcze jest niezbędne do zrobienia.
Jeśli ktoś mi będzie mówił, że Bondini to ekstra firma to zaśmieję mu się w nos. Brakoroby i tandeciarze, po których trzeba poprawiać :x
-
- Bywalec
- Moja broń:
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
-
- Bywalec
- Moja broń:
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
Tak czy inaczej - dziś dokonywałem poprawek. Odkręciłem brandkę, wyczyściłem jeszcze kilka miejsc - kilka jeszcze zostało, ale część rudego to Olej Browning. Wczoraj wyczyściłem mosiądze.
Gdybym miał kolejny raz kupować sanftla - nawet chwili bym się nie zastanawiał. To piękna broń, ale niech przekonają Was o tym zdjęcia:

Gdybym miał kolejny raz kupować sanftla - nawet chwili bym się nie zastanawiał. To piękna broń, ale niech przekonają Was o tym zdjęcia:
-
- Bywalec
- Moja broń:
PIęKNA!!!Ale zdecyduj: dziadostwo? bo ja widze piękny karabin! A jak sie weżmie lupe [a jeszcze lepiej mikroskop] to wszystko będzie be.. Jest to piękna broń w klasie-[około 1000euro], a tyle to kosztuje byle jaka wspólczesna broń, robiona seryjnie, ale powiem Ci , że jak dobrze poszukasz, to spoko kupisz za 1000-2000euro oryginalnego z epoki oryginała.
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
Jak kiedyś będziesz miał w rękach Sanftla Bondiniego - zerknij do lufy i pomyśl co tam jest źle zrobione na końcu lufy.
Jak się dowiesz - będziesz się dziwił jak ja, że niby solidna firma, a odwaliła fuszerkę, że aż wstyd wspominać.
To, że piękny to zasługa nie Bondiniego, a kogoś kto go projektował.
W latach 80-tych kosztował chyba więcej niż obecne 1000 Euro?
Możesz sprawdzić ile? Sprawdź, a będziesz miał kolejny powód do zdziwienia
Jak się dowiesz - będziesz się dziwił jak ja, że niby solidna firma, a odwaliła fuszerkę, że aż wstyd wspominać.
To, że piękny to zasługa nie Bondiniego, a kogoś kto go projektował.
W latach 80-tych kosztował chyba więcej niż obecne 1000 Euro?
Możesz sprawdzić ile? Sprawdź, a będziesz miał kolejny powód do zdziwienia

-
- Stary bywalec
- Moja broń:
Chodzi o drugi koniec lufy.
Cena dużo realniejsza, choć chyba jeszcze nie ta.
Na temat lufy w Santflu warto zapytać Tomka.44. Ma bardzo ciekawą informację.
Za chwilę obedrzemy z mgiełki legendy firmę Bondini, a o to mi wcale nie chodzi.
Po drobnych poprawkach to doskonały karabin.
Mam zamiar z niego strzelać na zawodach i uzyskiwać lepsze wyniki niż z Tryona, bo bardziej mi leży
A to, że krytykuję i szukam dziury w całym - to juz tradycja. Jeśli coś opisuję to opisuję to co widzę. Nie udaję, że czegoś nie widzę lub coś nie istnieje. W każdej broni da się coś znaleść. W Tryonie DP nie było praktycznie wad, ale to był kit, więc parę drobiazgów poprawiłem uznając, że tak trzeba.
Cena dużo realniejsza, choć chyba jeszcze nie ta.
Na temat lufy w Santflu warto zapytać Tomka.44. Ma bardzo ciekawą informację.
Za chwilę obedrzemy z mgiełki legendy firmę Bondini, a o to mi wcale nie chodzi.
Po drobnych poprawkach to doskonały karabin.
Mam zamiar z niego strzelać na zawodach i uzyskiwać lepsze wyniki niż z Tryona, bo bardziej mi leży

A to, że krytykuję i szukam dziury w całym - to juz tradycja. Jeśli coś opisuję to opisuję to co widzę. Nie udaję, że czegoś nie widzę lub coś nie istnieje. W każdej broni da się coś znaleść. W Tryonie DP nie było praktycznie wad, ale to był kit, więc parę drobiazgów poprawiłem uznając, że tak trzeba.