Kupuję Deerhunter'a i co dalej???

Broń długa taka jak karabiny i strzelby.
Awatar użytkownika
Sebastian
Moja broń:

Post autor: Sebastian »

mkowalczuk pisze:Ardesy nie mam, i raczej daleki jestem by Cie do niej przekonywac, ale smak tej zabawy poznasz.
Marku sam wiesz ze na poczatek wystarczy.
Szczegolnie ze kolega nie chce wydawac na poczatek bajonskich sum.
Kupno uzywanego Deerhunterka to wydatek kilkuset zlotych.Daje poznac o co chodzi i pozwala na poznanie swoich upodoban.Mysle ze pojsc na strzelnice i sie napalic widzac bron kolegow za kilka tys. to nie sztuka.Potem okazuje sie ze strzela nie tak jak sobie wyobrazilismy i przychodzi zniechecenie.Znamy takie przypadki ;) .Osobiscie uwazam ze to dosyc rozsadny wybor i nie niesie ze soba ryzyka wpadki w przypadku zniechecenia.
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkowalczuk »

Sebastian - wiesz do czego prowadzi kupowanie czegoś najtańszego. Gdybyśmy mieli szanse strzelić z broni DP na początku, to przynajmniej ja darowałbym sobie eksperymenty. Aby się dowiedzieć czy mnie to kręci - warto sięgnąć po coś co może być docelowym wyborem. Owszem -trudno przesiąść się na coś prostrzego, ale Artaxa nie przywiozę Koledze. Wessona jednak mogę mu pokazać, a nawet Tryona. Niech ma frajdę z trafiania w co celuje, a potem niech się bije z myślami i zasobnością swego konta.:D

Pamiętasz jak nie mieliśmy pojęcia czy to broń czy to my jesteśmy tacy marni?

Ardesy nie mam, więc nie przywiozę. O tym jednak już uprzedziłem :lol:

--------
Pakujesz się? Broń już masz?
Z TomkiemS. rozmawiałem. Zapowiada swą obecność jeśli tylko czas pozwoli. Planuje być z "maleństwem" cal. .75 :shock:
Ten Twój AN-tek to przy nim pewnie pierdniecie komara ;-)
Ostatnio zmieniony czw 27.gru.2007 - 16:03 przez mkowalczuk, łącznie zmieniany 1 raz.
mackra
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mackra »

Mysle, ze poczatkujacy strzelec z Deerhuntera osiagnie podobny wynik, co z wypasionego Tryona... Doswiadczenie wiatrowkowe moze nie pomoc.
Kupowanie tanich, popularnych typow broni CP jest na poczatek OK, pod warunkiem, ze jest sie swiadomym wad takiego czy innego karabinka z dolnej polki.
Awatar użytkownika
Mincerz
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Mincerz »

Tu też trzeba pamiętać, że nie tylko firma ale i rodzaj zapłonu robi swoje. Skałka czy kapiszon to też jest ważne pytanie.

A czy to będzie broń nowa czy z drugiej ręki nic nie zastąpi doświadczenia starszych stażem kolegów.
Pozdrawiam!
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

I z tego też powodu kombinuję by Kolega nie mógł potem powiedzieć: "nie wiedziałem", "nikt mnie nie uświadomił" :-D

A potem będzie cierpiał jak my wszyscy.
8)
coval
Moja broń:

Post autor: coval »

Kupowanie tanich, popularnych typow broni CP jest na poczatek OK, pod warunkiem, ze jest sie swiadomym wad takiego czy innego karabinka z dolnej polki.
przerabiałem ten temat z wiatrówkami,wierzcie mi sprawa jest bardzo podobna.
jestem w pełni świadomy że tanie i dobre bardzo żadko sie trafia,jak ze wszystkim zresztą :D
Dodam że raczej będe szukał czegos używanego wiem że dobrze by było z gwintem 1-48
na początek uniwersalny sprzet to dobry pomysł,tak myślę :-)
Awatar użytkownika
Sebastian
Moja broń:

Post autor: Sebastian »

Oczywistym jest ze sprzet uniwersalny z racji swej uniwerslanosci szybciej sie nudzi.Niestety Tryona,Wwhitwortha czy innego Creedmora nie kupisz za mniej niz 3000.I na pewno nie bedziesz strzelal na 100m od razu.Dojscie do odpowiedniej nawazki i pocisku to kupa czasu i wysilku.Kupujac cos tanigo i uniwersalnego masz mozliwosc poznac specyfike broni i rozych rodzajow pociskow.Wtedy wiesz czego oczekiwac.Na poczatku jest fascynacje ze strzela,robi bum i dziury w tarczy.Z tym ostatnim to wcale nie takie proste w przypadku broni wyczynowej.Jest bardzo kaprysna co potwierdza forumowi koledzy.Niech Marek powie ile ma form pociskow do Tryona i Rigbego.I ile sie naklal ze nie lataja jak chce ;) .A taki Deerhunterek z kulka zawsze strzela i zawsze trafia :).I czasem potrafi pokazac pazur.Jak sie znudzi latwiej go sprzedac bo nie kosztuje majatek.A nawet jezeli sie nie uda to nie zamraza sie 3000 tylko 500 pln :) A to jest roznica :). Jedno jest pewne.To poczatek wydatkow ;)
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Coval - a tak z ciekawości - z jakiej wiatrówki strzelasz?
coval
Moja broń:

Powiem tak.Nigdy nie miałem ciśnienia w kierunku osiagania wyników na tarczy,brania udziału w zawodach i zdobywaniu nagród.
Strzelam bo lubię i tyle.Na wiatrówki też nie odrazu wydałem tysiące.
Nigdy nie szukałem sprzętu do wyczynu.Jedyny warunek jaki musi spełniac dla mnie broń to musi do mnie pasować,musze miec przyjemność strzelania z niej,no i oczywiscie musi byc celna na tyle aby trfic tam gdzie chce i na tyle ile umiem,Nie koniecznie musi to byc mucha na 100m :D
Jężeli kupie karabin powiedzmy za 800zł i bede z niego zadowolony to będzie to.jezeli nie to szukam innego może tańszy a może droższy,poprostu musi mi pasować i tu raczej trudno powiedziec co to bedzie i za jakie pieniądze .
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Jesteś tajemniczy: tysiace na wiatrówkę ....
No zdradź co tam masz w szafie bo ciekawość mnie zje :lol:
coval
Moja broń:

Coval - a tak z ciekawości - z jakiej wiatrówki strzelasz?
Mam Dianę 350 Magnum FAC-zarejestrowany.
HW97k-stary model,kupiłem go kiedy kosztował ponad dwa tysiaki więc trochę dawno.
Do tego klasyka,czyli dobra poczciwina- Slavia634.
Najczęściej strzelam z HW.Dianka narazie marynuje sie w szafie.sprężyna padła :? trzsa by w koncu nową zamuwić :-)
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Lubisz klasykę i długie lufki.
CP Ci się spodoba :D

Ja tak sprecyzowanego gustu nie mam: mam Webley Raidera i parę innych "drobiazgów".

Do zobaczenia na strzelnicy!
coval
Moja broń:

Lubisz klasykę i długie lufki.
Dokładnie :D
coval
Moja broń:

http://www.egun.de/market/item.php?id=1 ... e9cf75aa68

To jest w moim typie bardziej niż Deerhunter,przynajmniej narazie.
Coś mi sie zdaje że wybiore się za Odrę.
Szkoda tylko że nie nawijam po germańsku.Bo może ta pukawa jest jakaś felerna albo coś,bo cena jest fajna :)
Awatar użytkownika
Mincerz
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Mincerz »

A po co jechać jak można (tu nawet trzeba) kupić przez net?
Co do ceny to nie jest to cena SofortKauf tylko normalna licytacja. A wiadomo, że w licytacji liczą się ostatnie minuty.
Ale ceny w Niemczech są lepsze niż w Polsce. Większy rynek.
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ