SĄSIEDNIE FORUM.....

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
andree
Bywalec
Moja broń:

Post autor: andree »

W Krakowie nie uchodziło stanąć 'Pod Koroną? Kotwicą?'. Stawałem więc 'Pod Różą' i przez otwarte latem okno nasłuchałem się, że we wzajemnym 'obrzucaniu się' uchodzi tam prawie wszystko. Byleby owinięte w papierek 'za przeproszeniem szanownego (pana, profesora' radcy, inne tytuły)'
Na tym tle panie pracujące na Solskiego odbiegały od normy siłą nagłośnienia.
Do dzisiaj wspominam z sympatią moje krakowskie pobyty.
Przepraszam - zboczyłem z tematu. Nie mogę usunąć, nie wiem czemu.
mackra
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mackra »

Usun pliki cookie (znajdziesz w pomocy przegladarki), to cie odblokuje. To juz nie wina forum, tylko po stronie kompa.

Albo wejdz na stone i nacisnij Shift+F5.
Marek
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Marek »

Właśnie przeglądałem różowe i nic, nic nowego żadnej odpowiedzi, a i postów nowych też zero. Może wszystkim modom wiatrowym to pasuje, że mają spokój z CP. To nie pierwszy atak był.
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkowalczuk »

Awatar użytkownika
andree
Bywalec
Moja broń:

Post autor: andree »

To znaczy, że sprawa jest na dobrej drodze - większość propozycji forumowiczów wskazywała na takie rozwiązanie (autonomia w ramach forum ogólnego). Nie będę więc musiał po powrocie z Dąbrówki odgrzewać tematu 'gdzie jest Mkowalczuk'. Aby do Mikołaja!
Willie357
Bywalec
Moja broń: liczna

Post autor: Willie357 »

Panowie
Chyba już od dawna nastał czas aby byc jak najdalej od dmuchaczy śrutem,wiatrówkowych d...ów, czy jak ich tam nazwać.(a raczej ich moderatorów), bo w tamtym gronie jest w końcu wielu miłych ludzi i niezłych strzelców, tylko dziedzinę sobie wybrali (to wyłącznie mój osobisty pogląd i biorę za niego całkowitą odpowiedzialnośc) tak z lekka niepoważną.
mackra
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mackra »

Tak, tak, bo strzelectwo dzieli sie na lepsze i gorsze, powazne i niepowazne, dla dzieci i dla doroslych... Codziennie sie czlowiek czegos uczy.

Np. najpowazniejsze strzelectwo to takie do ludzi i zwierzat. To do papieru to mu normalnie do piet nie dorasta. A najlepiej, jakby sie dalo z dziala do czolgow.
jan paprocki
Moja broń:

o

Post autor: jan paprocki »

we francyji widziałem "pneumatyk"wałowy miotający czterofuntowe kamienne kule obsułga 6+1. pewnie by się przydało kolegom z sąsiedztwa :D
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: MaciekP »

Każdy obywatel ma prawo do głupich poglądów. (Ad Mackra)
Jasiu, co z pieprzniczką?
Senio
Moja broń:

Post autor: Senio »

Willie357 pisze:PanowieChyba już od dawna nastał czas aby byc jak najdalej od dmuchaczy śrutem,wiatrówkowych d...ów, czy jak ich tam nazwać.(a raczej ich moderatorów), bo w tamtym gronie jest w końcu wielu miłych ludzi i niezłych strzelców, tylko dziedzinę sobie wybrali (to wyłącznie mój osobisty pogląd i biorę za niego całkowitą odpowiedzialnośc) tak z lekka niepoważną.
Ciekawe masz podejście. Przez trzy lata zastanawiałem się co ciekawego może być w tym całym papraniu się z CP jednak nigdy nie przeszło mi przez myśl że to może być niepoważne. Dorosłe chłopy siedzą godzinami i leją kulki, łatki wycinają, smary robią itd., żeby wyjść raz kiedyś na strzelnicę, dmuchnąć 50 razy i trafić albo nie. I co ?. Robię teraz to samo. Ale nazywanie strzelania z wiatrówek dziedziną lekko niepoważną ja uważam z kolei za nie poważne. Widzisz można połączyć te dwie dziedziny strzelectwa i świetnie się uzupełniają. Nie codziennie można postrzelać z CP natomiast z wiatrówki można dmuchnąć kiedy jest tylko na to ochota i odrobina wolnego czasu. Jeśli nie próbowałeś spróbuj i może zmienisz zdanie na temat „wiatrówkowych d….ów” jak to określiłeś.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Senio, każdy obywatel ma prawo być niereformowalny w swoich głupich poglądach.

Ps. Dla mnie się właśnie zaczął sezon wiatrówkowo-garażowy. Garaż ma 5 m; jak otworzę bramę garażową, to od ogrodzenia mam dystans 12-13 m, w sam raz nawet dla mojej Dianki, nie mówiąc już o krótszych.
Senio
Moja broń:

MaciekP pisze:Senio, każdy obywatel ma prawo być niereformowalny w swoich głupich poglądach.
Tak tylko nie można tak na to patrzeć. Hobby jest hobby, a czy mniej czy bardziej „poważne czy dorosłe” to już Inna sprawa. Jedni zbierają znaczki, a inni walą z CP. Też by można powiedzieć o tych pierwszych mięczaki, a tego się nie mówi. Najważniejsza jest pasja, a mniej ważne czego ona dotyczy. I lepiej zbierać już te znaczki, jak leżeć co dzień pod budką z browarem.
MaciekP pisze:Ps. Dla mnie się właśnie zaczął sezon wiatrówkowo-garażowy.
I to trzeba koledze wyperswadować że to nie jest ujma, czy gorsze zajęcie jak CP. Jak zrobi jedną dziurę w 10 strzałach powiedzmy n a 30 metrów na tyle dużą co jedna przestrzelina z kalibru 45 też będzie miał satysfakcję. Żeby tego dokonać jest nad czym posiedzieć.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Senio, ja akurat strzelam z CP, wiatrówek oraz... zbieram znaczki, książki i płyty. Ale generalnie masz rację, hobby to hobby, każde jest równoprawne. Tyle że Ty jeszcze chcesz nawracać ludzi na zdrowy rozsądek, a mnie się już nie chce.
Senio
Moja broń:

MaciekP pisze:Tyle że Ty jeszcze chcesz nawracać ludzi na zdrowy rozsądek, a mnie się już nie chce.
Daleki jestem od tego. Po prostu sprzeczne poglądy lepiej zostawić dla siebie, a nie wyrażać je publicznie.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Nie można obywatelom zakazać publicznego głoszenia głupich poglądów.
ODPOWIEDZ