Terra Heroica 2007

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mincerz
Stary bywalec
Moja broń:

Terra Heroica 2007

Post autor: Mincerz »

Terra Heroica 2007 czyli obrona / atak na Kamieniec Podolski. Impreza rozegrana na początku października.

Kamienieć Podolski, dawna twierdza kresowa obecnie prawie na granicy Ukrainy i Rumunii. Twierdza nie jest duża; z filmów wydaje się, że powinna być ogromna.

W tym roku było około 300 walczących z Polski, Ukrainy, Czech, Słowacji, Rosji i kilka innych państw. Niestety oddziały janczarów nie dojechały z Turcji.. A szkoda.

Pierwszego dnia imprezy odbył się uroczysty przemarsz ulicami miasta, wysłuchanie VIP'ów, przemarsz na pole bitwy i długa walka. Kto zwyciężył to nie do końca wiadomo.. W każdym razie obrońcy mieli przegrać.

W tej pierwszej bitwie nie miałem ze sobą aparatu. A szkoda; obiecuje, że w przyszłym roku poprawie się.

Drugi dzień rozegrano małą potyczkę, bardziej przedstawienie dla gości z całej Ukrainy i władz miasta. Po ciężkiej nocy każda salwa budziła do życia demony w głowach walczących :oops: :oops:

Jako chorąży i podoficer nie miałem za dużo czasu na robienie zdjęć; są to zdjęcia tak jak ja widziałem tą potyczkę. 3 szereg i bez wdawania się w pojedynki.. Aby tylko nie łupało za bardzo pod czaszką.. 2 salwy. Ale dają pojęcie jak wyglądały boje w czasach cp.

Obrazek
Twierdza - Kamieniec Podolski. Widok od strony Starego Miasta.
Obrazek
Obrazek
Jesteśmy pierwsi na polu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przed nami jednostki muszkieterów i piechoty łanowej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pierwsza salwa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Następna
Obrazek
Pożegnanie jednostek
Obrazek
Podobało się!
Ostatnio zmieniony czw 29.lis.2007 - 00:24 przez Mincerz, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Mincerz
Stary bywalec
Moja broń:

Terra Heroica 2007

Post autor: Mincerz »

Obrazek
Stare miasto; widok od strony zamku
Obrazek
Ratusz miejski
Obrazek
Obrazek