SĄSIEDNIE FORUM.....

ODPOWIEDZ
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: MaciekP »

Jaka tam "deprecha". Wokół żółtego/beżowego forum toczy się jakaś gierka, której kulisów nie chce mi się zgłębiać. Różne wieści krążą. W każdym razie trup pada gęsto, ludzie się przenoszą. Bądź co bądź serdecznie (acz prywatnie) witam u nas MarkaP. Był najlepszym moderatorem, jakiego znam, choć wykłócałem się z nim na każdym kroku. Z żalem go żegnałem, gdy rezygnował z funkcji moda, teraz go witam tutaj. I niech z nami zostanie.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: cpt.Nemo »

arend pisze:a tak w zasadzie to czasami nie rozumiem moderatorów i to nie tylko na beżowyn ale i na innych forach
Specyfika i uklady moderatorow na bezowym sa inne niz na innych Forach, opisze to kiedys dokladniej.
A na razie warto zerknac na to kto byl niedosciglym wzorem :)
http://airguns.pl/186,.html
I pomyslec kto dzis kontynuuje te tradycje...
mackra
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mackra »

Gierki gierkami, dupki dupkami, a ogolnodostepne forum nie ma szans utrzymac sie bez rozsadnej, choc zdecydowanej moderacji.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Co to znaczy "rozsądna choć zdecydowana moderacja", bo chyba nie kilkunastu moderatorów, z którch część nie potrafi pisać po polsku, natomiast chętnie wyciąga czerwone kartki, traktując pozostałych uczestników jak gówniarzy? Na tym forum ingerencje moderacyjne zdarzają się rzadko, choć "chodzi" też kontrowersyjna tematyka polityczna, i nieźle to wszystko funkcjonuje bez tabunu moderatorów, ostrzeżeń i pouczeń.
mackra
Stary bywalec
Moja broń:

Nie promuje modelu z iwebu jako wzoru. Co to, to nie.

Maciek, to forum funkcjonuje bez tabunu modow i - powiedzmy - z mniejsza iloscia ostrzezen i pouczen, bo tu jest MALO LUDZI, a ci tzw. z ulicy (wszyscy nowi, zieloni, trolle, patologiczni idioci, dzieci neostrady itp.) zazwyczaj trafiaja najpierw na iweb jako forum lepiej znane i szybciej znajdowane, gdzie nastepuje wstepna selekcja.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Bardzo mnie cieszy sytuacja, że nasze forum jest elitarne. I niech tak zostanie. Jak się jednak upowszechni, wtedy trzeba będzie pomyśleć o "rozsądnej moderacji", ale oczywiście nie na wzór iweb-u.
mackra
Stary bywalec
Moja broń:

Elitarne to ono by bylo, gdyby na wzor np. amerykanskiego The Muzzleloading Forum wprowadzic reczne zatwierdzanie rejestrujacych sie uzytkownikow. Na razie jest po prostu male :)

Uwierz mi, ze takie zatwierdzanie to czysta formalnosc, roboty z tym nie ma wiele, a skutecznie odstrasza tych, ktorzy tak naprawde nie sa zainteresowani.
Na wspomnianym przeze mnie forum czesc dzialow jest ogolnodostepna, wiec funkcja edukacyjno-promocyyjna jest zachowana.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Nie mam nic przeciwko temu. Nota bene uważam, że "rozsądna moderacja" u nas istnieje, ja ją żartobliwie nazwałem despotyzmem oświeconym.
chudej
Bywalec
Moja broń:

Post autor: chudej »

Panowie,proszę mi odpowiedzieć,jak nazwać" ciula ciulem"skoro nim jest.To i tak delikatnie "po naszemu"
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Wieczór się robi i zaczyna być wesoło, ja też chyba pójdę po piwo. Ciula, jeśli się uważa, że nim jest, trzeba nazwać ciulem. W niektórych parlamentach gorsze teksty chodzą, zresztą na tym forum też i świat się nie zawalił.
chudej
Bywalec
Moja broń:

Masz rację Macku.Ja dopiero wróciłem"Tyskie ponad wszystkie"Jak mi ktos by powiedzial"ty ciulu"(zależy w jakim kontekście)to może bym się tak bardzo nie obraził,ale jak "ty soroniu"to ma w "papę"jak mówił AL
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Kto to jest "soroń"?
chudej
Bywalec
Moja broń:

:D :D coś gorszego jak "ciul" to głupek :lol: :lol:
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Masz rację, na miano ciula też trzeba zapracować i nie każdy jest godny tej nazwy, a głupek to głupek, rozpaczliwa postać i nic więcej.
mackra
Stary bywalec
Moja broń:

Co kraj, to obyczaj. W Krakowie "ciul" jest srednio obrazliwy :)
ODPOWIEDZ