sharps
-
- Bywalec
- Moja broń:
pocisk minie, to nieporozumienie dla sharpsa. otóż z moich doświadczeń wynika [a miałem sharpsa pare lat temu jak był nielegalny], najlepszy pocisk to lekko nadkalibrowy, minie miał włazić do dziury od przodu i wylatując być uszczelniony, a w sharpsie ładujesz go od tyłu, ważne jest żeby były powtarzalne, gdyż w przeciwnym razie przy łuskach metalowych raz będzie właził za daleko innym razem nie zamkniesz zamka, przy pociskach papierowych to samo, raz wejdzie za daleko inny będzie wystawał, a najważniejsze jest znalezienie proporcji kalibru do długości i skoku gwintu, z tym że na krótsze dystansy bardzo ładnie strzela się kulą i odpadają problemy z tolerancjami kul.
-
- Bywalec
- Moja broń:
Jacku ... eksperymentowałem z pociskami... mam takowy dobrany( jak mi sie wydaje) tylko szukam tokarza, który zrobi mi kulolejke...jacek sygula pisze:acha dodam , że najpierw poeksperymentuj, a dopiero póżniej wydaj pare set złotych na porządną kulolejke, większość tych sharpsów ma inny kaliber, niż podany, a także zdarza się inny skok od tego znaczonego przez producenta.
ale chętnie postrzelaym z kuli... tylko gdzie je zakupić? ( tak na próbę...
Strzelam TYLKO z PAPIERU....
-
- Bywalec
- Moja broń:
NO FAKTYCZNIE NIE POMYśLAłEM!!! spróbuj poszukać w którymś ze sklepów internetowych, który współpracuje z Gorzawskim[hege] i oni mają kule H&N, stosunkowo niedrogo, około 40zł? [jak oczywiście za tą jakość] , a poszukaj we frankoni [lub katalogu frankoni] odpowiedniego rozmiaru-H&N robi kule co parenaście setek od 7mm - do 18,95
-
- Bywalec
- Moja broń:
-
- Moja broń:
hey
witam. mam sharpsa z 1852r i nie wiem co z tym zrobic... fotki moge wysłac na emaila.
jasiuostry@wp.pl

-
- Moja broń:
sharps
Myślałem raczej o tym, czy mechanizm spustowy w broni z pojedynczym spustem da się tak ustawić, żeby zminimalizować siłę potrzebną do jego zwolnienia i upodobnić tym samym strzelanie z takiej broni do strzelania z broni z przyspiesznikiem...