POLSKI Rogers & Spencer Pana Wacława Cichego
Re: POLSKI Rogers & Spencer Pana Wacława Cichego
Okladki przeciez zaden problem zamowic dodatkowe 

tak tak, to akurat drobiazg jest, bardziej głośno myślę i raczej (moim zdaniem) sportowe okładki powinny byc wlasnie dodatkową opcją

- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
no tak by było najlepiej 

- RadekP
- Bywalec
- Moja broń: CP / PCP
Miał być wcześniej ale cóż… ponownie dzięki Koledze ursus_35 udało się rzutem na taśmę zamówić ostatnią sztukę R&S
Rewolwer będzie z chromowaną wewnątrz lufą i wyjątkowymi okładzinami ale to jak będą to pokażę

Rewolwer będzie z chromowaną wewnątrz lufą i wyjątkowymi okładzinami ale to jak będą to pokażę

- Ursus_c35
- Stary bywalec
Radek kupujesz bo masz taki kaprys żadna w tym moja zasługa
Ale cieszę się że nabędziesz to w końcu wjedzie opisana recenzja z testami 

- RadekP
- Bywalec
Chyba jak bym był z ulicy to ta ostatnia sztuka by się nie znalazła, więc dalej podtrzymuję, dziękujęUrsus_c35 pisze: czw 10.kwie.2025 - 16:42 Radek kupujesz bo masz taki kaprys żadna w tym moja zasługaAle cieszę się że nabędziesz to w końcu wjedzie opisana recenzja z testami
![]()

- Ursus_c35
- Stary bywalec
Znalazła by się napewno
Daj znać gdybyś się wybierał to chętnie Ci potowarzyszę 

- RadekP
- Bywalec
To oczywiste, z wielką chęcią pojadę z Tobą do Pana WacławaUrsus_c35 pisze: czw 10.kwie.2025 - 19:52 Znalazła by się napewnoDaj znać gdybyś się wybierał to chętnie Ci potowarzyszę
![]()

Jak już będzie do odbioru do dam znać. Zresztą jesteśmy w kontakcie na bieżąco

Wypracuję robienie dokładnej amunicji i zaglądniemy do Bochni.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
Powracając do wątku przewodniego ostatnimi czasy udało mi się zdobyć egzemplarz RSa do testów
Jest to sam początek produkcji z pierwszej piątki.
Uprzedzając pytanie porządnego testu jeszcze nie wykonałem ale tak mnie ręka świerzbiła żeby z niego dmuchnąć że ... Wziąłem zestaw na 3 bębny z losowymi kulami 457 , odmierzonym łuską z 9tki prochem Szwajcarskim 3Fg oraz sypaną z prochownicy kaszą jako wypełniacz i w drodze na pogrzeb Babci zahaczyłem o oś nr 8 w Bochni
Ten egzemplarz miał dodatkowo założoną muszkę na 50 metrów to też strzały oznaczone jako 1 i 2 to poszukiwania miejsca celowania. Test wykonany rzecz jasna regulaminowo jednorącz do tarczy TS-2 z postawy stojącej. Wszystko na szybko z zachowaniem kwintesencji prowizorki łącznie z brakiem zszywek i ratowaniem się taśmą ale... Jak na mój pierwszy raz z tym rewolwerem zważywszy na kompletną olewkę w materii amunicjii to jestem nawet zadowolony. Po tych 18 strzałach wiem że to bardzo wdzięczna i dużo wybaczająca konstrukcja. Niewielki odrzut. Meega wygodna rękojeść i muszę przyznać że w tym lakierze na żywo wygląda to bardzo ładnie. Kominki z kapiszonami SB działają bajecznie. Zero zacięć i niewypałów. Wiem że zaprezentowana tarcza to dno jeśli chodzi o wykwintnego zawodnika ale uprzedzając falę krytyki po pierwsze to jestem partaczem a po drugie naprawdę po prostu wsypałem co miałem bez żadnej precyzji...
Tutaj pierwsze dwa bębny A tu kolejny i gonitwa do a4ki bo szmat drogi jeszcze miałem do przebycia
W swoim czasie przetestuję ten rewolwer porządnie wraz z zestawem fabrycznym. Odmierzę wagowo proch oraz wyselekcjonuję kule. Strzelę z podpórki i bez. Najważniejsze że nie jestem już zdany na osoby trzecie. Na sam początek jednak rozbiorę rewolwer na części pierwsze celem oględzin i recenzji. Chętnie porównał bym go z repliką Army San Paolo ale takowej już nie posiadam. Jeśli ktoś chciałby takie porównanie i ma replikę ASP lub Euroarmsa i może mi ją udostępnić to bardzo chętnie skorzystam. Sugestie co do testów i ewentualna asysta mile widziane 

Tutaj pierwsze dwa bębny A tu kolejny i gonitwa do a4ki bo szmat drogi jeszcze miałem do przebycia

Ostatnio zmieniony śr 14.maja.2025 - 20:05 przez Ursus_c35, łącznie zmieniany 1 raz.
paaanie, cos jest nie tak, te kule bokiem leciały
gratuluje pieknej kolejnej sztuki 

- Ursus_c35
- Stary bywalec
Paanie wszystko tak tylko tarcza odstawała od tektury a dodatkowo podnosiły ją wcześniejsze przestrzeliny. Tektura w powietrzu bo zszywek nie miałem tylko wszystko na taśmie wisiało
W każdym razie konia z rzędem i babe sołtysa temu kto kulą strzeli bokiem ale jak da rade to ma ode mnie RSa gratis
Swoją drogą dobry pomysł żeby pociskami też dmuchnąć
Za gratulacje dziękuję ale trochę mnie kosztował... Gdyby nie moja ciekawość i chęć posiadania głęboko bym się zastanawiał jak za jedną sztukę chociaż z drugiej strony za FWB dałem 2 razy tyle a przy aptece z amunicją mam gorsze skupienie niż tutaj i dostałem w....dol od remika pietty 5.5"...