POLSKI Rogers & Spencer Pana Wacława Cichego

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Re: POLSKI Rogers & Spencer Pana Wacława Cichego

Post autor: scraab »

Okladki przeciez zaden problem zamowic dodatkowe :)
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Post autor: Ursus_c35 »

👍
Awatar użytkownika
zlyzuw
Bywalec
Moja broń: sporo

Post autor: zlyzuw »

scraab pisze: śr 11.gru.2024 - 15:24 Okladki przeciez zaden problem zamowic dodatkowe :)
tak tak, to akurat drobiazg jest, bardziej głośno myślę i raczej (moim zdaniem) sportowe okładki powinny byc wlasnie dodatkową opcją :D ew drugie w zestawie
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

no tak by było najlepiej :)
Awatar użytkownika
RadekP
Bywalec
Moja broń: CP / PCP

Post autor: RadekP »

Miał być wcześniej ale cóż… ponownie dzięki Koledze ursus_35 udało się rzutem na taśmę zamówić ostatnią sztukę R&S :-) :piwo:
Rewolwer będzie z chromowaną wewnątrz lufą i wyjątkowymi okładzinami ale to jak będą to pokażę :D
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Radek kupujesz bo masz taki kaprys żadna w tym moja zasługa :) Ale cieszę się że nabędziesz to w końcu wjedzie opisana recenzja z testami :)
Awatar użytkownika
RadekP
Bywalec

Ursus_c35 pisze: czw 10.kwie.2025 - 16:42 Radek kupujesz bo masz taki kaprys żadna w tym moja zasługa :) Ale cieszę się że nabędziesz to w końcu wjedzie opisana recenzja z testami :)
Chyba jak bym był z ulicy to ta ostatnia sztuka by się nie znalazła, więc dalej podtrzymuję, dziękuję :piwo:
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Znalazła by się napewno ;) Daj znać gdybyś się wybierał to chętnie Ci potowarzyszę :)
Awatar użytkownika
RadekP
Bywalec

Ursus_c35 pisze: czw 10.kwie.2025 - 19:52 Znalazła by się napewno ;) Daj znać gdybyś się wybierał to chętnie Ci potowarzyszę :)
To oczywiste, z wielką chęcią pojadę z Tobą do Pana Wacława :-D
Jak już będzie do odbioru do dam znać. Zresztą jesteśmy w kontakcie na bieżąco :ok:

Wypracuję robienie dokładnej amunicji i zaglądniemy do Bochni.
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

:piwo:
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Powracając do wątku przewodniego ostatnimi czasy udało mi się zdobyć egzemplarz RSa do testów :) Jest to sam początek produkcji z pierwszej piątki.
IMG_9218.jpg
IMG_9217.jpg
IMG_9221.jpg
IMG_9222.jpg
IMG_9224.jpg
Uprzedzając pytanie porządnego testu jeszcze nie wykonałem ale tak mnie ręka świerzbiła żeby z niego dmuchnąć że ... Wziąłem zestaw na 3 bębny z losowymi kulami 457 , odmierzonym łuską z 9tki prochem Szwajcarskim 3Fg oraz sypaną z prochownicy kaszą jako wypełniacz i w drodze na pogrzeb Babci zahaczyłem o oś nr 8 w Bochni :)
IMG_9238.jpg
IMG_9240.jpg
IMG_9228.jpg
Ten egzemplarz miał dodatkowo założoną muszkę na 50 metrów to też strzały oznaczone jako 1 i 2 to poszukiwania miejsca celowania. Test wykonany rzecz jasna regulaminowo jednorącz do tarczy TS-2 z postawy stojącej. Wszystko na szybko z zachowaniem kwintesencji prowizorki łącznie z brakiem zszywek i ratowaniem się taśmą ale... Jak na mój pierwszy raz z tym rewolwerem zważywszy na kompletną olewkę w materii amunicjii to jestem nawet zadowolony. Po tych 18 strzałach wiem że to bardzo wdzięczna i dużo wybaczająca konstrukcja. Niewielki odrzut. Meega wygodna rękojeść i muszę przyznać że w tym lakierze na żywo wygląda to bardzo ładnie. Kominki z kapiszonami SB działają bajecznie. Zero zacięć i niewypałów. Wiem że zaprezentowana tarcza to dno jeśli chodzi o wykwintnego zawodnika ale uprzedzając falę krytyki po pierwsze to jestem partaczem a po drugie naprawdę po prostu wsypałem co miałem bez żadnej precyzji...
Tutaj pierwsze dwa bębny
IMG_9233.jpg
A tu kolejny i gonitwa do a4ki bo szmat drogi jeszcze miałem do przebycia :)
IMG_9241_Easy-Resize.com.jpg
W swoim czasie przetestuję ten rewolwer porządnie wraz z zestawem fabrycznym. Odmierzę wagowo proch oraz wyselekcjonuję kule. Strzelę z podpórki i bez. Najważniejsze że nie jestem już zdany na osoby trzecie. Na sam początek jednak rozbiorę rewolwer na części pierwsze celem oględzin i recenzji. Chętnie porównał bym go z repliką Army San Paolo ale takowej już nie posiadam. Jeśli ktoś chciałby takie porównanie i ma replikę ASP lub Euroarmsa i może mi ją udostępnić to bardzo chętnie skorzystam. Sugestie co do testów i ewentualna asysta mile widziane :)
Ostatnio zmieniony śr 14.maja.2025 - 20:05 przez Ursus_c35, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

paaanie, cos jest nie tak, te kule bokiem leciały :) gratuluje pieknej kolejnej sztuki :)
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Paanie wszystko tak tylko tarcza odstawała od tektury a dodatkowo podnosiły ją wcześniejsze przestrzeliny. Tektura w powietrzu bo zszywek nie miałem tylko wszystko na taśmie wisiało :D W każdym razie konia z rzędem i babe sołtysa temu kto kulą strzeli bokiem ale jak da rade to ma ode mnie RSa gratis :-D Swoją drogą dobry pomysł żeby pociskami też dmuchnąć :) Za gratulacje dziękuję ale trochę mnie kosztował... Gdyby nie moja ciekawość i chęć posiadania głęboko bym się zastanawiał jak za jedną sztukę chociaż z drugiej strony za FWB dałem 2 razy tyle a przy aptece z amunicją mam gorsze skupienie niż tutaj i dostałem w....dol od remika pietty 5.5"...
ODPOWIEDZ