Kolejny debil

Tematy prawne oraz bezpieczeństwa CP
Centurion76
Moja broń: Remington New Model Army Sheriff 1858

Re: Kolejny debil

Post autor: Centurion76 »

Z danych Rzecznika Praw Obywatelskich wynika, że na skutek, źle przeprowadzonych interwencji w latach 2018-2023 zmarło ponad 110 obywateli RP.
Według "GW", od grudnia 2018 roku do dziś w wyniku interwencji policji zmarło przynajmniej 111 osób. Jak zaznaczono, tyle spraw z całej Polski w tych latach prowadziło Biuro Rzecznika Praw Obywatelskich.
https://tvn24.pl/polska/policja-ponad-s ... -st7545558
"Od postrzałów, ataków paralizatorem, chwytów za szyję. A śledztwa przeciwko policjantom są umarzane jedno po drugim" - czytamy.
Awatar użytkownika
RadekP
Bywalec
Moja broń: CP / PCP

Post autor: RadekP »

Ja tylko czekam na uczciwy wyrok w sprawie nielegalnego posiadania i odpalenia granatnika w miejscu pracy :-)
Ja muszę rejestrować byle wiatrówkę 17.1j a tam się bawili na całego.
Przy mnie jak znaleźli by palną ostrą bez zezwolenia to żegnam się z rodziną na jakiś czas. A pseudo władcy w niebieskich mundurach chodzą po wolności.
Zresztą jacy tam stróże prawa jak były komendant siedzi w ciupie.
Dramat że ludzie godzą się na takie ograniczenia wobec siebie.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

Centurion76 pisze: pn 31.mar.2025 - 16:43 Z danych Rzecznika Praw Obywatelskich wynika, że na skutek, źle przeprowadzonych interwencji w latach 2018-2023 zmarło ponad 110 obywateli RP.
Według "GW", od grudnia 2018 roku do dziś w wyniku interwencji policji zmarło przynajmniej 111 osób. Jak zaznaczono, tyle spraw z całej Polski w tych latach prowadziło Biuro Rzecznika Praw Obywatelskich.
https://tvn24.pl/polska/policja-ponad-s ... -st7545558
"Od postrzałów, ataków paralizatorem, chwytów za szyję. A śledztwa przeciwko policjantom są umarzane jedno po drugim" - czytamy.
Nieźle co? To tylko 5latek... nie zbieram statystyk bo znam 5 przypadków ktore były jawnym morderstwem a tzw policja nie poniosła za te morderstwa dosłownie zadnych konsekwencji. I to wystarczy zeby psa traktowac jak nalezy.
Centurion76

My tu sobie stękamy i kwękamy a komisja powołana przez bmw Siemoniaka pracuje i wymyśla koło od nowa. Na petycje on line znalazłem taki: https://www.petycjeonline.com/zmiana_pr ... j_w_polsce tekst. Pytałem o to na forum broń.pl ale nikt chyba anie tekstu ani autora nie kojarzy. Może jednak stworzyć własną petycję?
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Statystyki tak te jak i inne sa chyba nieublagane i policje powinno sie skroic znacznie z uprawnien i nazwac to slużbą porzadkową- cos na wzor strazy miejskiej. Polacy bez tych kretynow na Wiejskiej poradza sobie lepiej sami.
Screenshot_20250406_143918_Messenger.jpg
Centurion76

Ciekawe, panowie policyjni związkowcy twierdza, że w ciągu pięciu lat z broni CP "zabito lub usiłowano zabić" 32 osoby, natomiast na zapytanie fundacji Ad Arma o te statystyki odpowiedziano, że nie ma prowadzonych takich statystyk. Wyssali z palca czy z innej części ciała...
Statystycznie wychodzi, że policjanci w rok uśmiercają w wyniku źle przeprowadzonych interwencji tyle ile według ich nieistniejącej statystyki posiadacze broni CP musieli by uśmiercać przez 4 lata... co tu jest bardziej niebezpieczne CP czy niekompetencja?
Samobójstwa jako argument - ktoś w takim stanie psychiki w którym chce ze sobą skończyć to ze sobą skończy, jeśli inny człowiek mu nie pomorze. Narzędzie nie ma tu znaczenia.
https://www.youtube.com/watch?v=9ymasGQdYiM
Jest taki film na kanale Pogodne Szorty zatytułowany "Ale nikt wam nie zabroni" ten tytuł jest całkiem trafny.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Idiotyczne argumenty wyssane z palca padaja z ust idiotow nie majacych ze zdrowo rozsadkowym mysleniem nic wspolnego. To sie nie moze udac ale jak wiele innych sie uda tak czy inaczej.
Centurion76

Ale to są ludzie którzy mają dostęp do uszu polityków. My też musimy byś słyszalni i widoczni.
Irek M
Stary bywalec
Moja broń: za dużo sztuk

Post autor: Irek M »

Awatar użytkownika
zbiho
Stary bywalec
Moja broń: .31"

Post autor: zbiho »

Bo on ma model Sheriff, to może.
Irek M
Stary bywalec

zbiho pisze: śr 09.kwie.2025 - 18:37 Bo on ma model Sheriff, to może.
Mnie inni pod filmem odpowiedzieli, że się czepiam...
Czarnowidz
Stary bywalec
Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock

Post autor: Czarnowidz »

"... Co nie jest prawem zabronione, jest prawem dozwolone..."
Irek M
Stary bywalec

Czarnowidz pisze: śr 09.kwie.2025 - 19:46 "... Co nie jest prawem zabronione, jest prawem dozwolone..."
No to nie dziwmy się, że cp będzie na pozwolenie. na pierwszym miejscu postawmy rozum!
Centurion76

A co takiego nierozumnego robi ten człowiek? Czy w jakiś sposób złamał prawo?
Irek M
Stary bywalec

Centurion76 pisze: śr 09.kwie.2025 - 22:48 A co takiego nierozumnego robi ten człowiek? Czy w jakiś sposób złamał prawo?
Naprawdę nie rozumiesz tego?
ODPOWIEDZ