Kolejny debil

Tematy prawne oraz bezpieczeństwa CP
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mar_kow
Stary bywalec
Moja broń: skuteczna

Re: Kolejny debil

Post autor: mar_kow »

Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Post autor: Ursus_c35 »

scraab pisze: śr 19.mar.2025 - 17:07 Skoro winna jest broń to dlaczego w sądzie skazuje sie ludzi???
Złote choć skromne !
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec
Moja broń: Kilka sztuk

Post autor: szczupi26 »

scraab pisze: śr 19.mar.2025 - 17:07 Skoro winna jest broń to dlaczego w sądzie skazuje sie ludzi???
Złoto :piwo:
Cattleman45
Moja broń: Colt Cattleman Uberti

Post autor: Cattleman45 »

mocno mi się zdaje że pozwolenia na CP coraz bliżej. Jak myslicie, wyrabianie EKB to średni pomysł, co?
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Chodzi wyłącznie o to by wymóc na nas takie myślenie że my tych pozwoleń potrzebujemy... To właśnie po to w każdej historii nawet nie związanej z rozbojem z bronią i tak pojawia się nota że w domu znaleziono broń CP. Pozwolenie nic tu nie zmieni. W jaki sposób pozwolenia pozwalają na unikanie samobójstw z broni zarejestrowanej ? W żaden więc nie o to w tym idzie a zwyczajnie o rozbrojenie... Choć trudno to sobie wyobrazić to jednak zdarzyła się ostatnio historia gdy ktoś zadał sobie sporo trudu i kosztów na wyrobienie pozwolenia sportowego po czym rozstrzelał rodzinę przy obiedzie ... Jaki rodzaj pozwolenia gwarantuje że historia nigdy się nie powtórzy ? Żaden... Nie zrobi tego z broni to zrobi to z łuku , z siekierą itp.
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec

@ up dokładnie tak. Za każdym razem należy podkreślać i powtarzać. To nie kwestia broni a tego co człowiekowi w głowie siedzi.
Nie zrobi tego z broni to zrobi to z łuku , z siekierą itp.
samochodem (bo piwo to nie alkohol i przecież do domu mam raptem parę minut) :;
nożem kuchennym podczas kłótni w kuchni - przypadek z mojego podwórka, siekierą również - młody chłopak po wypadku na motocyklu uciekł ze szpitala, wrócił do domu i nie wiadomo dlaczego wyrżnął ojca oraz matkę, siostra uciekła, traumę leczyła latami w psychiatryku ale nie dała rady i stoczyła się na samo dno.
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Niestety incydenty z siekierami i samochodami nie pomagają w popieraniu ograniczeń co do broni dlatego "nie warto się nad nimi rozpuszczać" wg. tych u góry
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec

Po pijaku samochodami to część tych "elyt rzondzoncych" jeździ, nie zdziwiłbym się jakby i siekierami czy innymi niebezpiecznymi narzędziami wywijali gdy są napruci jak świnie. Więc tak, ten problem nie istnieje :ok: , za broń, oooo panie, zło w najczystszej postaci, tyle nieszczęść sprowadza że brak słów....
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Nie zapominaj tylko "niewolniku jeden z drugim" że broń tak jest zła ale wyłącznie w duecie z tobą... Broń w duecie z "represjonistą" jest z natury cacy. A my niewonicy cieszmy się z reglamentacji i głosujmy za nimi czem prędzej
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec

O to to właśnie :piwo:
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

Cattleman45 pisze: pt 21.mar.2025 - 09:24 mocno mi się zdaje że pozwolenia na CP coraz bliżej. Jak myslicie, wyrabianie EKB to średni pomysł, co?
To zawsze był sredni pomysł :)
amigo
Stary bywalec
Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )

Post autor: amigo »

Już niedługo wybory prezydenckie , a więc tego no ...... nie należy spieprzyć ( bo się nie pozbieramy , i nie tylko z pukawkami czarnoprochowymi )
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

No to masz Menzena albo Brauna ktorzy obiecuja.... ja nigdy nie wierze politykom bo kazdego da sie kupic :)
Centurion76
Moja broń: Remington New Model Army Sheriff 1858

Post autor: Centurion76 »

scraab pisze: sob 22.mar.2025 - 08:18 No to masz Menzena albo Brauna ktorzy obiecuja.... ja nigdy nie wierze politykom bo kazdego da sie kupic :)
Dobry wieczór, jako nowy użytkownik powiem tak - bardzo dobrze, że im nie ufasz ale czy nam się to podoba czy nie to o tym czy nadal będziemy posiadać broń CP na dotychczasowych zasadach będą decydować politycy. Dlatego sugestii forumowicza amigo nie powinno się odrzucać. Wprost przeciwnie to jest sposób nacisku środowiska na tych ludzi. Nie mogę teraz namierzyć na YT filmiku z jednym z bardziej medialnych posłów który mówi, że broń jest nieobecna w polskim dyskursie politycznym. (Piszę z pamięci to nie jest dokładny cytat)
Niestety ale musimy znaleźć jakąś przychylną strzelectwu siłę polityczną.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Centurion76 pisze: wt 25.mar.2025 - 19:16
scraab pisze: sob 22.mar.2025 - 08:18 No to masz Menzena albo Brauna ktorzy obiecuja.... ja nigdy nie wierze politykom bo kazdego da sie kupic :)
Dobry wieczór, jako nowy użytkownik powiem tak - bardzo dobrze, że im nie ufasz ale czy nam się to podoba czy nie to o tym czy nadal będziemy posiadać broń CP na dotychczasowych zasadach będą decydować politycy. Dlatego sugestii forumowicza amigo nie powinno się odrzucać. Wprost przeciwnie to jest sposób nacisku środowiska na tych ludzi. Nie mogę teraz namierzyć na YT filmiku z jednym z bardziej medialnych posłów który mówi, że broń jest nieobecna w polskim dyskursie politycznym. (Piszę z pamięci to nie jest dokładny cytat)
Niestety ale musimy znaleźć jakąś przychylną strzelectwu siłę polityczną.
Troche mylisz fakty a to wynika zapewne z niedostatecznej wiedzy na temat zarzadzania Polska. Nie bede tu robił referatu bo to za duzo pisania ale co do broni to tylko moj stan portfela decyduje o tym jaką sobie chce kupic a nie zaden polityk. Oczywiście jak sa w sklepie dostepne to sobie tam kupie jak beda na targu to pojde na targ albo pojade gdzies gdzie bedzie. Tyle
ODPOWIEDZ