Kolejny debil
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Re: Kolejny debil
Złote choć skromne !scraab pisze: śr 19.mar.2025 - 17:07 Skoro winna jest broń to dlaczego w sądzie skazuje sie ludzi???
- szczupi26
- Bywalec
- Moja broń: Kilka sztuk
Złotoscraab pisze: śr 19.mar.2025 - 17:07 Skoro winna jest broń to dlaczego w sądzie skazuje sie ludzi???

-
- Moja broń: Colt Cattleman Uberti
mocno mi się zdaje że pozwolenia na CP coraz bliżej. Jak myslicie, wyrabianie EKB to średni pomysł, co?
- Ursus_c35
- Stary bywalec
Chodzi wyłącznie o to by wymóc na nas takie myślenie że my tych pozwoleń potrzebujemy... To właśnie po to w każdej historii nawet nie związanej z rozbojem z bronią i tak pojawia się nota że w domu znaleziono broń CP. Pozwolenie nic tu nie zmieni. W jaki sposób pozwolenia pozwalają na unikanie samobójstw z broni zarejestrowanej ? W żaden więc nie o to w tym idzie a zwyczajnie o rozbrojenie... Choć trudno to sobie wyobrazić to jednak zdarzyła się ostatnio historia gdy ktoś zadał sobie sporo trudu i kosztów na wyrobienie pozwolenia sportowego po czym rozstrzelał rodzinę przy obiedzie ... Jaki rodzaj pozwolenia gwarantuje że historia nigdy się nie powtórzy ? Żaden... Nie zrobi tego z broni to zrobi to z łuku , z siekierą itp.
- szczupi26
- Bywalec
@ up dokładnie tak. Za każdym razem należy podkreślać i powtarzać. To nie kwestia broni a tego co człowiekowi w głowie siedzi.
nożem kuchennym podczas kłótni w kuchni - przypadek z mojego podwórka, siekierą również - młody chłopak po wypadku na motocyklu uciekł ze szpitala, wrócił do domu i nie wiadomo dlaczego wyrżnął ojca oraz matkę, siostra uciekła, traumę leczyła latami w psychiatryku ale nie dała rady i stoczyła się na samo dno.
samochodem (bo piwo to nie alkohol i przecież do domu mam raptem parę minut)Nie zrobi tego z broni to zrobi to z łuku , z siekierą itp.

nożem kuchennym podczas kłótni w kuchni - przypadek z mojego podwórka, siekierą również - młody chłopak po wypadku na motocyklu uciekł ze szpitala, wrócił do domu i nie wiadomo dlaczego wyrżnął ojca oraz matkę, siostra uciekła, traumę leczyła latami w psychiatryku ale nie dała rady i stoczyła się na samo dno.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
Niestety incydenty z siekierami i samochodami nie pomagają w popieraniu ograniczeń co do broni dlatego "nie warto się nad nimi rozpuszczać" wg. tych u góry
- szczupi26
- Bywalec
Po pijaku samochodami to część tych "elyt rzondzoncych" jeździ, nie zdziwiłbym się jakby i siekierami czy innymi niebezpiecznymi narzędziami wywijali gdy są napruci jak świnie. Więc tak, ten problem nie istnieje
, za broń, oooo panie, zło w najczystszej postaci, tyle nieszczęść sprowadza że brak słów....

- Ursus_c35
- Stary bywalec
Nie zapominaj tylko "niewolniku jeden z drugim" że broń tak jest zła ale wyłącznie w duecie z tobą... Broń w duecie z "represjonistą" jest z natury cacy. A my niewonicy cieszmy się z reglamentacji i głosujmy za nimi czem prędzej
- szczupi26
- Bywalec
O to to właśnie 

To zawsze był sredni pomysłCattleman45 pisze: pt 21.mar.2025 - 09:24 mocno mi się zdaje że pozwolenia na CP coraz bliżej. Jak myslicie, wyrabianie EKB to średni pomysł, co?

-
- Stary bywalec
- Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )
Już niedługo wybory prezydenckie , a więc tego no ...... nie należy spieprzyć ( bo się nie pozbieramy , i nie tylko z pukawkami czarnoprochowymi )
No to masz Menzena albo Brauna ktorzy obiecuja.... ja nigdy nie wierze politykom bo kazdego da sie kupic 

-
- Moja broń: Remington New Model Army Sheriff 1858
Dobry wieczór, jako nowy użytkownik powiem tak - bardzo dobrze, że im nie ufasz ale czy nam się to podoba czy nie to o tym czy nadal będziemy posiadać broń CP na dotychczasowych zasadach będą decydować politycy. Dlatego sugestii forumowicza amigo nie powinno się odrzucać. Wprost przeciwnie to jest sposób nacisku środowiska na tych ludzi. Nie mogę teraz namierzyć na YT filmiku z jednym z bardziej medialnych posłów który mówi, że broń jest nieobecna w polskim dyskursie politycznym. (Piszę z pamięci to nie jest dokładny cytat)scraab pisze: sob 22.mar.2025 - 08:18 No to masz Menzena albo Brauna ktorzy obiecuja.... ja nigdy nie wierze politykom bo kazdego da sie kupic![]()
Niestety ale musimy znaleźć jakąś przychylną strzelectwu siłę polityczną.
Troche mylisz fakty a to wynika zapewne z niedostatecznej wiedzy na temat zarzadzania Polska. Nie bede tu robił referatu bo to za duzo pisania ale co do broni to tylko moj stan portfela decyduje o tym jaką sobie chce kupic a nie zaden polityk. Oczywiście jak sa w sklepie dostepne to sobie tam kupie jak beda na targu to pojde na targ albo pojade gdzies gdzie bedzie. TyleCenturion76 pisze: wt 25.mar.2025 - 19:16Dobry wieczór, jako nowy użytkownik powiem tak - bardzo dobrze, że im nie ufasz ale czy nam się to podoba czy nie to o tym czy nadal będziemy posiadać broń CP na dotychczasowych zasadach będą decydować politycy. Dlatego sugestii forumowicza amigo nie powinno się odrzucać. Wprost przeciwnie to jest sposób nacisku środowiska na tych ludzi. Nie mogę teraz namierzyć na YT filmiku z jednym z bardziej medialnych posłów który mówi, że broń jest nieobecna w polskim dyskursie politycznym. (Piszę z pamięci to nie jest dokładny cytat)scraab pisze: sob 22.mar.2025 - 08:18 No to masz Menzena albo Brauna ktorzy obiecuja.... ja nigdy nie wierze politykom bo kazdego da sie kupic![]()
Niestety ale musimy znaleźć jakąś przychylną strzelectwu siłę polityczną.