Bron rejestrowana i tego skutki.

Tematy prawne oraz bezpieczeństwa CP
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Bron rejestrowana i tego skutki.

Post autor: scraab »

Kazdy posiadacz pozwolenia lub ekb zapewne ma swiadomosc ze sie tym samym naraza na straty. Szczegolnie posiadacze broni na pozwolenie mysląc ze są jej wlascicielami wykazuja sie sporą dozą naiwnosci- no chyba ze nie mają zamiaru oddawac kiedy przyjdzie przykaz :)

W niejednym demokratycznym kraju rzad ma chrapke na wasze zabawki i pod pretextem jakiejs wojenki ma drugim koncu swiata chetnie was rozbroi a sam na tym zarobi.
FB_IMG_1733552530115.jpg
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Re: Bron rejestrowana i tego skutki.

Post autor: Ursus_c35 »

Taka prawda. Mój znajomy już prawie rok ma broń w depozycie za to że bronił syna gazem przed napastnikiem…
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

frajer pisze: pt 28.lut.2025 - 20:53 Mogą zażądać od wszystkich sklepów ewidencji sprzedaży i uzyskają namiary także na tych którzy swego czarnoprochowca nie zarejestrowali. Policja lubi taką robotę więc zapewne tak zrobią.
Hahaha to powodzenia zycze. Wystarczy powiedziec ze sprzedales dawno i tyle w temacie.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Nie bede bo nie musze i niczego u mnie nie znajdą-jeszcze jakies cenne rady napiszesz?? Moze zamiast lizac tyłek systemowym szujom pomysl jak ich wydymac? :)

można jeszcze podac dane jakis randomowych typów i niech sie ćwoki milicyjne bawią
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Twój nick zobowiazuje :D Ja zamierzam klamac, oszukiwac i dymac system jak sie tylko da do samego konca mojego lub jego-bo NIE JESTEM FRAJEREM :)
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Nie twoje zmartwienie co bede robił z MOIMI zabawkami kupionymi za MOJE pieniądze. Jak byś miał troche oleju w głowie to bym dobrze przemyślał zanim palniesz kolejne idiotyzmy. Jestes policjantem czy coś takiego? Bo wypowiadasz sie w podobnie głupim tonie jak oni tam... Zerowa wiedza o złożoności problemu aż razi, tak samo jak ci co to porównują nieliczną ilosc sztuk hukowców-gazówek do setek tysiecy czarnoprochowców....
Przyszedłes tutaj wczoraj i odrazu zacząłes swoja lewacką frajerską krucjate ale zapomniałeś ze to nie lewacki fejzbuk tylko niezależne forum na ktorym wiekszosc to miłosnicy broni cp a nie idioci.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Nie masz o mnie zadnego pojecia wiec wypraszam sobie twoje slabe uwagi. To ty sam siebie frajrem nazywasz wirc juz samo to jest smieszne. Kupiles sobie remingtona? Fajnie a jak lewaki zechca Ci go zabrac to w zebach oddasz- smieszne.
Wiele sztuk broni cp kupilem z drugiej reki bez zadnych umow ani sldow w necie wiec wie tylko o tym ktos kto mi to sprzedal ale tez ja sie nie chwale danymi osobowymi. 90% moich strzelan to prywatne strzelnice gdzie nikt postronny nie ma dostepu.
Awatar użytkownika
Mad Boar
Moja broń: Remington 8" .44, Derringer 3,0" .45

Post autor: Mad Boar »

A czy zdajecie sobie sprawę, że Ci, którzy chcą Wam odebrać broń ( rzekomo czy naprawdę, niezależnie czy chodzi o współczesną broń na pozwolenie, czy też broń CP ) to ludzie których w "demokratycznych wyborach" wybrała większość ?
Trzeba przestać wybierać od ~35 lat tych samych ludzi i sytuacja się poprawi.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Ja nie zdaje sobie sprawy tylko ja to wiem. Glupcow wybieraja tylko wieksi głupcy i tak wyglada polska polityka. Troche lepiej jest w Czechach gdzie mieszkam ale szalu tez nie bedzie wielkiego.
Psy szczekają, karawana jedzie dalej a w polskiej polityce nie uczestnicze od lat wielu bo tu masz tylko wybór pomiedzy jednym a drugim debilem.
ODPOWIEDZ