Remington Saguaro Macho

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.
ODPOWIEDZ
Pio_tr
Moja broń: brak

Remington Saguaro Macho

Post autor: Pio_tr »

Witam.
Czy opłaca się kupić ten rewolwer jako pierwszy?
Strzelałem już kiedyś z broni czarno prochowej i nabojowej.
Myślę o dłużej perspektywie posiadania takiej broni, do ewentualnej samoobrony.
Cena rewolweru od Saguaro dość wysoka w porowniu do innych?
Czy opłaca się tyle dać za taki rewolwer?
Czy może kupić inny np. Pierre i powymieniac kominki, oddać do rusznikarza i wyjdzie podobnie co do jakości a taniej.
TerryFox
Moja broń:

Re: Remington Saguaro Macho

Post autor: TerryFox »

Pewnie jak zwykle dostaniesz odpowiedzi od "jak ktoś lubi przepłacać to proszę bardzo" do "fajna broń, chwalę sobie".
Ja jestem w tej drugiej grupie. Mam dwa rewolwery - Uberti i Desperado, plus porównanie z Piettą na strzelnicy. Rama z Saguaro jest z Pietty, ale lufa i mechanizmy są lepszej jakości niż w Pietta. Mechanizmy porównałbym z Uberti po "dopracowaniu", obydwa moje rewolwery "cykają" bardzo ładnie i płynnie, z tym że w Uberti musiałem sobie to sam wypracować pilniczkami i polerką, w Desperado tak jest od nowości. Lufa w Desperado jest bardzo ok - z prawidłową koroną, wyraźnie naciętym gwintem, tu jest podobnie do Uberti z tym że w Desperado jest wyższe, "lustrzane" wykończenie. Uchwyt bardziej pasuje mi w Desperado - mam duże łapska a Desperado ma fabrycznie szersze okładki, ale nie ma problemu samodzielnie wykonać takie do Uberti czy też Pietty. Szczelinę co ciekawe mam mniejsza w Uberti jako że w sklepie spędziłem dobrą chwilę wybierając najlepszy egzemplarz ;) Z tym że w Uberti szczelina jest delikatnie nierówna - z jednej strony lufy jest odrobinę większa (z jednej strony lufy listek szczelinomierza juz nie wchodzi, z drugiej wchodzi z oporem) - czy to wpływa na celność ? Nie wpływa. W Desperado szczelina jest równa.
No i materiały.... w Uberti (Inox) śrubki są z gównolitu. Naprawdę, trzeba BARDZO uważać żeby ich nie zjechać, ja po prostu staram się operować przy nich jak najrzadziej. Nie jest tak że niszczą sie od normalnego uzywania broni, ale są bardzo, bardzo miekkie. W Desperado są takie jak powinny być, nie jestem w stanie ocenić twardości, ale zwykłe operowanie śrubokrętem nie zostawia na nich śladu i to jest dla mnie wystarczające. Saguaro chwali się że w ich rewolwerach średnice komór odpowiadają średnicy lufy w bruzdach (czyli tak jak powinno być, ale nie zawsze jest), z tym że MOIM zdaniem... to samo mam w Uberti.

Podsumowując - czy jak wydasz więcej kasy to będziesz strzelał same dychy ? No nie będziesz, broń może ewentualnie "nie przeszkadzać", mamy przypadki gdzie zawody wygrywali zawodnicy zwykłą Piettą. Saguaro też zdarzaly sie wpadki - nawet chyba tutaj opisany jest taki przypadek ktory zakonczyl sie wymiana. Moj egzemplarz ogolnie przyszedl bardzo dobrze dopracowany, z tym że podobny stopień dopracowania możesz uzyskać z Uberti - wkładając trochę swojej pracy. Jeśli masz kasę na zakup i chcesz fajny, porządny "gotowy" rewolwer - bierz Saguaro. A jeśli nie straszne Ci samodzielnie dopracowywanie - to weż uberti który równiez jest bardzo fajny, i reszte kasy wystrzelaj na strzelnicy :)
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

Nie warto. Znajomy to zamowil i odeslal. Jakosc wylonania na slabym poziomie w tym dosc spora nieosiowosc zdecydowala ze lepiej kupic tanszy ktory bedzie strzelal tak samo i kosztowal ponad tysiaka mniej. To sa przereklamowane produkty. W cenie ok 4 tys mizna kupic wysokiej jakosci replike rogera & spencera od Waclawa Cichego ale to juz wiekszy klamot.
Filip z konopi
Moja broń: Folder w kieszeni

Post autor: Filip z konopi »

Ja tam uwazam że po poprawkach te zwykle remika pietty czy tam uberti bardzo fajnie chodzą.
Swoją opinię potwierdziłem już kilkukrotnie na różnych egzemplarzach.
O ile tylko nie kupimy zloma, nie osiowego czy ze skopanym gwintem w lufie co też miałem w ręku.
Trzeba wybrać dobry sztukę, poprawić i taka dopracowana perełka customizowana pod konkretnego klienta będzie lepsza od nie jednego duzoseryjnego produktu.
Wiadomo
Czas
Telefony
Kasa
Ale warto
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec
Moja broń: Kilka sztuk

Post autor: szczupi26 »

Nie opłaca się, bezczelny skok na kasę. Żadna lepsza jakość względem Pietty/Uberti, jedynie wygodniejsza rękojeść, i delikatniejszy spust (można sobie samemu ogarnąć), Posiadam wersję Desperado, drugi raz w życiu bym tego gó**a nie kupił.
Filip z konopi

Wiadomo że to na jednej Lini produkcyjnej powstaje a nikt w masowce nie będzie się tak przykładał przy spasowaniu części jak pojedynczy tuner.
To tak jak by kupować samochód rajdowy z salonu.
Malowanie i naklejki niby rajdowe, a strojenie?
A reszta?
No sredniawka, ciut lepiej niż standard ale to ciągle ten sam samochod
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec

Dlatego uważam że SA bezczelnie kłamie przedstawiając swoją serię rewolwerów jako produkt premium. Dla chętnych mogę podesłać na maila zdjęcia Desperadosa z przelotem nie więcej niż 600 pocisków po 2,5 roku strzelania :;
Filip z konopi

Ja poproszę zdjecia.
Filip.czerwinski84@gmail.com
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec

Jutro na spokojnie podeślę.
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec

Fotki wysłane.
Filip z konopi

Fakt na zdjęciach widać że ta niby premium obrobka jakością premium nie powala.
Inaczej.
Ja bym położył w sklepie obok siebie zeykly i premium i porównał.
Ale myślę że człowiek wtedy mocno się zawiedzie.
Pracowałem na cnc 5 lat, mam swoją tokarkę, coś tam oko już mi się wyrobiło jeśli mowa o jakości obrobki metalu.
ODPOWIEDZ