Super oferta !!!

ODPOWIEDZ
Irek M
Stary bywalec
Moja broń: za dużo sztuk

Super oferta !!!

Post autor: Irek M »

Ale będzie płakał gość, który to wylicytował;
https://allegro.pl/oferta/pistolet-kolo ... 7237675866
"lufa" dzielona, średnice wewn. różne, brak korka czyli rurka przelotowa, zamek kołowy to tylko z wyglądu...
Awatar użytkownika
zbiho
Stary bywalec
Moja broń: .31"

Re: Super oferta !!!

Post autor: zbiho »

Zwrociles a gosc bezczelnie wystawil jeszcze raz?
Irek M
Stary bywalec

Ja kupiłem za 800 coś tam po zwrocie kogoś z ceną 1800 coś. Gdybym wcześniej widział, że jest znowu to ostrzegłbym wcześniej. Ale za 2 tyg znowu będzie do zwrotu i tak w kółko pewnie bo nikt przy zdrowych zmysłach nie zostawi sobie takiego czegoś.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

Czyli to dekoracja a sprzedaje jako oryginal?
Irek M
Stary bywalec

Jak to z antykimilitaria. Właśnie w tym sęk, że nikt nie opisuje, że do strzelania, najczęściej stan jak na zdjęciu jeśli nie są to współczesne firmowe repliki. Ale to firma na szczęście więc żadnego kłopotu ze zwrotem. Ma też dobre rzeczy warte kupna. Ale takie "repliki" powinny być albo w innym dziale albo z właściwym opisem. Ciekawe czy zamiast zwracać go to gdybym wystawił na aukcji to też bym zarobił drugie tyle na tym czymś :-)Ale uczciwość to święta rzecz.
z3.jpg
z2.jpg
z1.jpg
Magua
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Magua »

Gorzej, gdy ktos nasypie do tego prochu i zechce strzelić.
Irek M
Stary bywalec

Magua pisze: wt 18.lut.2025 - 18:45 Gorzej, gdy ktos nasypie do tego prochu i zechce strzelić.
Nic się nie stanie. Nie ma mowy by wykrzesać iskrę :-) bo nawet ten element jest krzywo spasowany, a koło nie jest do tego przystosowane.
amigo
Stary bywalec
Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )

Post autor: amigo »

Akurat ta firma sprzedaje sporo tzw. " orginałów z epoki " xD . A jak mają repliki też przeważnie jakieś mocno zleżałe i pokancerowane - często ruda wyłazi aż miło . I co ciekawe to ludkowie to jeszcze mooocno podbijają - normalnie magia licytacji xD
Irek M
Stary bywalec

Jak pisałem ma też dobre rzeczy, nawet w tej chwili wystawione. Ale jedną z pierwszych cp kupionych u tego sprzedawcy to Kentucky skałkowy o pięknej kolbie chyba z czeczoty. Oczywiście używany, tylko jak skoro fabryka zapomniał wykonać otwór zapałowy :-)??? Pisałem już o tym w jakimś temacie. Oczywiście nie oddałem, a karabin strzela aż miło.
ODPOWIEDZ