Kupiłem w 2020 roku, strzeliłem z kapiszonów kilka razy bo czekałem na proch, jak przyszedł proch to już nie otwierałem i po tylu latach trzeba pogodzić się z faktem, że skoro do tej pory nie użyłem to raczej nie użyję - chcę uwolnić gotówkę.
Sprzedaję cały zestaw widoczny na zdjęciach
- Rewolwer
- Smar do broni
- Kapiszony
- Olej
- Przebitki filcowe
+ gratis soczek, kawior czy jak kto woli (nieotwarty)
Sam Rewolwer na alledrogo widzę za 2900, ja sprzedaję cały zestaw i rozważę każdą ofertę byle by rozsądną
1873 Single Action Army .44 to najsłynniejszy rewolwer Samuela Colta znany jako Peacemaker - rewolwer, który wygrał Dziki Zachód. Sześciostrzałowy kapiszonowy rewolwer czarnoprochowy w kalibrze .44, ładowany odprzodowo z ramą stalową zamkniętą nilowaną. Colty z 7.5 calową lufą były używane przez amerykańską kawalerię.
Budowa - rama stalowa niklowana zamknięta (zamknięty szkielet), osłona spustu (kabłąk) oraz okucia chwytu poryto niklowaną powłoką. Okładki chwytu z drewna orzechowego. Okrągła lufa o długości 7.5", skok gwintu 1-30".
Spust - mechanizm naciągania języka spustowego umożliwia dwie pozycje: pół napiętą przeznaczoną do zakładania kapiszonów na kominki oraz napiętą w celu oddania strzału.
Skrzyneczkę po krótkofalówkach zrobiłem sam, nic szczególnego ale też dorzucę w gratisie.
Kołobrzeg