Kolejny debil

Tematy prawne oraz bezpieczeństwa CP
ODPOWIEDZ
amigo
Stary bywalec
Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )

Re: Kolejny debil

Post autor: amigo »

O ja pird. - to jakieś spotkanie działkowców było czy co ??? :shock:
Więcej "szczęścia " niż rozumu ( no może poza wydłubywaniem śrutu z du... ) dobrze że kałachów nie mieli ci debile. A ten co komórka filmował to jeszcze powinien zrobić ujęcie wylotu lufy i filmik od strony kulochwytu do kompletu. Wojny nie trzeba , tacy mistrzowie to się sami wystrzelają i to jeszcze na strzelnicy .
Friendly fire w krajowym wydaniu .
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

B roń
L ufa
O dbyt
S trzał

By PZSS...
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec
Moja broń: Kilka sztuk

Post autor: szczupi26 »

@up, dobre, dobre, dzień zrobiony :lol: :lol:
Czarnowidz
Stary bywalec
Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock

Post autor: Czarnowidz »

Tyle razy słyszałem kwękania Kolegów którzy "zrobili kwity" na "bezkwitową hołotę" która to powoduje tyle potencjalnie niebezpiecznych sytuacji (jako argument za tym by zrobić czarnoprochowce na pozwolenie) a tu proszę, stare dziady z PZSS odpierdalają takie charce z bronią że od samego oglądania gacie robią się pełne... :oczy: :oczy: :oczy:
Jakoś nigdy wśród "bezkwitowej chołoty" takich zachowań jak na tym filmie nie zaobserwowałem...

Co do samego strzału to na tym filmie na początku widać jak ładują strzelbę nabojami w plastikowych, białych, półprzeźroczystych łuskach w których znajduje się czarny pocisk. Wygląda to jak amunicja z pociskiem gumowym. Na YT jest filmik gdzie strzelają do żelu balistycznego z bardzo bliska takim pociskiem i wbija się on w żel całkowicie się w bloku chowając. Za gumowym pociskiem może też świadczyć mały odrzut tej strzelby w czasie strzału, no i to że po takim po strzale facet - jak piszecie - już po czterech dniach wyszedł ze szpitala. Obawiam się że gdyby to była ołowiana breneka taki strzał prosto w zadek nie skończył by się tak łagodnie...
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Masz racje. Bylo to na pewni cos lekkiego.
Nowe wiesci sa takie ze to dziady z LOKu ponoc ale dla mnie bez roznicy.
smith
Bywalec
Moja broń: brak

Post autor: smith »

Czarnowidz pisze: wt 19.lis.2024 - 20:55 Tyle razy słyszałem kwękania Kolegów którzy "zrobili kwity" na "bezkwitową hołotę" która to powoduje tyle potencjalnie niebezpiecznych sytuacji (jako argument za tym by zrobić czarnoprochowce na pozwolenie) a tu proszę, stare dziady z PZSS odpierdalają takie charce z bronią że od samego oglądania gacie robią się pełne... :oczy: :oczy: :oczy:
Jakoś nigdy wśród "bezkwitowej chołoty" takich zachowań jak na tym filmie nie zaobserwowałem...
burdel straszny na tym filmiku, nie ma co.
A co do "bezkwitowych" to 5 czy 6 lat temu jeden taki mierzył mi z Navy prosto w śmietnik zakładając kapiszony. Najpierw go zjebałem a potem poleciałem pampersa wymienić :lol:
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Post autor: Ursus_c35 »

https://tvrepublika.pl/Polska/Nasz-news ... rKZfg_FnDA

Ciężko ma ten ZZP … Kolejna wtopa w tak krótkim czasie i „niestety” znowu zero punktu zaczepienia z CP :(
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec

Ja pier***ę, coraz mniej mnie dziwi w tym kartonstanie.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

Jakis lewak z rzadu juz gadal ze winnym zastrzelenia policjanta przez policjanta jest typ z maczetą 😂😂😂

To tak samo winni sa producenci samochodow ze w nich giną ludzie 😂
Magua
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Magua »

Zwłaszcza, że ponoć był już obezwładniony.

I oni chcieli CP ludziom odbierać, bo giną policjanci...
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

„A no więc i właśnie…” trzeba zacząć spisywać te incydenty bo póki co mamy remis w ilości zastrzelonych funkcjonariuszy w bieżącym roku w pojedynku Policja vs CP
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec

Robię screny ewentualnie zapisuję całe strony www w dedykowanym folderze ;)
Czekamy teraz na nowelizację przepisów w ramach której zdrowie naszych "dzielnych" będzie chronione poprzez wydawanie służbowej broni bez amunicji żeby czasem sobie krzywdy nie zrobili :D
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec

To masz kolejną akcje tyle ze teraz cywil z kwitami.

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news- ... rp_state=1
Kanonier
Moja broń: brak

Post autor: Kanonier »

Dobrze że u nas moderatorzy nie usuwają informacji o tej masakrze. Na forum broń pl był o tym wypadku wątek i wszyscy zadowoleni snuli przypuszczenia w dyskusji że to pewnie czarnoprochowiec. Dopiero jak ktoś wrzucił informację że to strzelec sportowy :
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... tarly.html z pozwoleniem i patentem to nagle mod skasował cały wątek. Głowa w piasek.
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Problem jak zwykle tkwi niestety w logice. Opinia publiczna głosi że gdyby nie broń to nie doszło by do strzelaniny i tu jeszcze się z tym zgodzę ale jednocześnie dopowiadając że i tak doszło by do masakry tyle że z siekierą… Ktoś kto zabija własną rodzinę nie robi tego bo dostał pozwolenie , posiada CP lub pracuje w Policji. Ten ktoś robi to z powodów psychicznych różnie motywowanych ale broń niema tu totalnie nic do rzeczy. Nawet jak wprowadzą badania co roku to nikt nie da gwarancji że akurat ktoś nie dostanie szajby w okresie między badaniami już nie mówiąc o tym co te badania mierzą… Problem tkwi zupełnie gdzie indziej a tak jak wypadków na drogach nie da się uniknąć tak i wypadków z bronią też ale akurat te ostatnie na tle tych pierwszych to margines promila…
ODPOWIEDZ