Turniej wrześniowy.

Terminy zawodów i spotkań - wspomnienia, wyniki, rekordy ...
Marek
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Marek »

Zaolzie

Zaolzie grzało sie przy waszym ognisku, fajniejszy jest pomysł z tym Urzędem Skarbowym :D .
manierka
Moja broń:

Post autor: manierka »

Impreza tak dobra jak kiedyś bywało tak dobra że szkoda było broni wyciągać. Armaty co jakiś czas przypominały że są głodne to je braciszkowie karmili a one wtedy grzmiały. Obozowisko Braci Czerskich tak mi się spodobało że żal go było opuścić . Jak sobie w niedziele uświadomiłem że jest po imprezie do mnie serce rozbolało . Pozdrawiam bywalców zielonego namiotu .
Gratuluję wyników Wiolu.
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkowalczuk »

Tak, jak trzeba chylić czoła przed organizatorami za ich trud, tak ja czoła chylę przed Koleżeństwem z Bractwa Czerskiego.
Silna grupa, doskonale zorganizowana i wielce gościnna.

Wiola pozamiatała tak, że Rusznik humorem musiał nadrabiać, co przyznać trzeba - udawało mu się mimo cisnących się łez i goryczy, jaką przełykał w niedzielę;-)

Nawet udało im się pierworodnego Henrykszkota oderwać od rodzinnego gniazda, bo stanął ze swą bombardą w Waszych liniach.

Niskie pokłony i mam nadzieję nie raz jeszcze: do zobaczenia.
Awatar użytkownika
andree
Bywalec
Moja broń:

Post autor: andree »

Ja też mile wspominam pobyt w obozowisku 'BCz', przy tej okazji poznałem inne od przyjętego zastosowanie kufla. Prawie w osłupienie wprawił mnie widok 'Manierki' w półbutach - jeszcze w Warce zapewniał, że noszone przez niego sandały to najlepsze obuwie na każdą pogodę, zapewniające dobry kontakt z podłożem.
Cieszy mnie to, że sportowa rywalizacja nie zaćmiła innych walorów naszego spotkania.
Cześć i chwała Organizatorom tych zawodów !
DZINEK
Moja broń:

Post autor: DZINEK »

Cześć .... bardzo żałuje ,że nie mogłem być na tej imprezie,ale zatrzymały mie bardzo mocno sprawy słuzbowe nad czym ubolewam...... Zapraszam wszystkich spowrotem na śląsk na memoriał Wojtka Kosowskiego do Żor. Wiola gratuluje sukcesów i drżyjcie meżczyżni przed białogłówa w żorach równierz ......Z czarnoprochowym pozdrowienim... DZINEK...
kociołek
Moja broń:

Post autor: kociołek »

Witam wszystkich.
Ja w kwestii formalnej!
Przede wszystkim chciałem serdecznie podziękować za uczestnictwo i miłą koleżeńską atmosferę i wysoką kulturę strzelecką, która została zauważona przez kolegium sędziowskie.
Przepraszam za awarię komputera, która uniemożliwiła nam podanie wyników na bierząco.
Ci , którzy mają o to pretensję , mają rację.
Wg przepisów taki komunikat powinien być podany do 1 godz. Od chwili ukończenia konkurencji, za to dostało mi się porządnie od przewodniczącego Komisji Sędziowskiej
Pana Michała Krajewicza.
Jest to mój błąd. Następnym razem już nie zaufamy tym cudom techniki.
Jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia to:
1. Zupa czerska została pożarta bez mojego udziału (nie dali nawet pokosztować ), a jak podchodziłem, to „łucznik” mnie odpychał i mówił że jest nie dosolona i nie godzi mu się takową gości częstować.
2. Bigos „lubliński” sprawiony przez Majkę wg starych receptur, wymieniony wyżej pożarł a potem bezczelnie wylizał kociołek.
3. Szczytem bezczelności wyżej rzeczonego było już to iż na drugi dzień rano po wyzwaniu go na pojedynek altyleryjski - wyleciał przed armatę o obrazowo mi pokazał, gdzie mogę go pocałować. Wtedy nie wytrzymałem i wygarnąłem z „wirginii”.
A że rzecz się miała w sobotę rano, przeto wszystkich przepraszam z poranną pobutkę.
Ale czy byście wytrzymali takie obelgi widząc gołą d...pę bigosożercy?!

A tak na poważnie, to zostałem upoważniony przez „miejscowe władze” do złżenia wyrazów podziwu dla pięknych strojów, miłości do starej broni i wysoko prezentowanej kultury towarzyskiej.
Pan prezydent po raz pierwszy miał kontakt z tak silnie reprezentowanym gremium miłośników broni CP. Mam obowiązek podziękować za piękne wiwaty altylerzystów, za pokaz
który odbył się w centrum miasta.
O reszcie nie piszę. Jeszcze raz wszystkim za tak okazane zaufanie dziękuję.
Adam.

Dostałem przed chwilą wiadomość iż na tej stronie są umieszczone zdjęcia wykonane profesjonalną ręką. A jak, to już sami oceńcie.

http://rapidshare.com/files/56325642/Siemianowice.rar
kociołek
Moja broń:

Widzę że już wyniki zostały podane wczoraj i chwała Ci za to Marku.
Ja podaję teraz wyniki strzelań do tarcz kołkowych.

I tak:
1. Tarczę Prezydenta Miasta Siemianowic Sl., wygrał A. Kolowca z Sosnowca
2. Tarczę Hetmana Okręgu Śląskiego, wygrało KBS Wrocław
3. Tarczę KBS Zabrze, wgrało KBS Solec Kujawski
4. Tarczę Altylerii ZG KBS, wygrało KBS Czersk
5. Tarczę Altylerii KBS Okr. Śl., wygrało KBS Czersk
6. Tarczę Patrona Medialnego „Radio Piekary” ,wygrał Brat Wojtek Mystkowski
7. Tarczę Sponsora wygrała firma „Techwent” z Gliwic.
8. Tarczę Króla Kurkowego EGS, wygrał Bogusław Palka z Siemianowic Śl.
9.
Wszystkim zwycięzcom GRATULUJĘ i życzę dalszych sukcesów.

W moim odczuciu było to spotkanie miłośników CP, którym milsza i bliższa sercu jest dżentelmeńska rywalizacja od głupoty i chęci zaspakajania swoich ambicji.

Tą drogą dziękuję wszystkim za przybycie i zdyscyplinowanie na linii ognia ( i nie tylko).

Dziękuję również wspaniałemu gremium sędziowskiemu, które mimo wielkiego stażu w strzelectwie sportowym, było pełne uznania dla strzelców CP.
Mam przyrzeczenie Panów Sędziów iż na pewno nie opuszczą nas w potrzebie.
Szczególnie dziękuję Bratu Michałowi Krajewiczowi za dobranie tak szacownego gremium.

Osobne podziękowania należą się Bratu Robertowi Wronie, który na bieżąco „patrząc fachowym okiem” koordynował pracą sędziów na wszystkich osiach i małym kręgu.

Podaję teraz pełną obsadę sędziowską.
1. Sędzia główny Turnieju - Michał Krajewicz kl. państw.
2. Kierownik pawilonów (koordynator) - Robert Wrona kl. państw.
3. Przew. Kom. Klas. - Zygmunt Szymkowiak kl. I
4. Sędzia Stanowiskowy - Ireneusz Bożek kl. I
5. Sędzia Stanowiskowy - Stanisław Czarnobil kl.I
6. Sędzia Stanowiskowy - Waldemar Jagiełło kl. II
7. Sędzia Stanowiskowy - Dariusz Schuppik kl. II
8. Sędzia Stanowiskowy - Jarosław Wilczyński kl. III
8. Biuro Obliczeń (nasz rodzynek) - Irena Jagiełło kl. III

Pozwólcie abym nie pominął sponsorów (przecież to dzięki nim stać nas było na tak wiele).
1. Browar TYCHY
2. Firma HEFAL-SERWIS – Wodzisław Śląski
3. Firma TECHWENT – Gliwice
4. Firma MARKOR – Gliwice
5. Piekarnia PAROBEK – Bojków (ten pyszny chlebuś).

Osobne podziękowania należą się pracowni „J.Art. Studio”, za niepowtarzalne wykonanie pucharów i kufli.
Ach jeszcze bym zapomniał o naszej „karmicielce” Jolancie i jej zgranemu zespołowi.
----Duża Buźka.---

Patronat „hukowy” miał sprawować Toruń, ale jakoś po ich odjeździe nic nie słyszę. Chyba byli „cienkie bolki „.

Patronat medialny sprawowało - RADIO PIEKARY.
Dziękuję również dziennikarzom TV za tak wspaniały reportaż.

Największe podziękowania kieruję w stronę Rajców Miasta Siemianowice Śl. Z ich szefem na czele Panem Prezydentem Jackiem Guzy.
--- Wielki Ukłon ---

No i dziękuję również za pomoc pracownikom technicznym strzelnicy

A teraz najważniejsze!
Witek , Marek, Zyguś ---DZIĘKI---

Pozdrawiam Kociołek
endriu_s1
Moja broń:

Post autor: endriu_s1 »

Pozdrawiam organizatorów zabrzańskich zawodów, siostry i braci CP

Strzelam od kilku miesięcy, były to moje drugie zawody-było naprawdę nieźle. Na przyszłe piszę się juz teraz. O ile pojawię się z kierowcą , to z całą pewnością będę na części nieoficjalnej

Andrzej z okolic Świecia
kociołek
Moja broń:

Przepraszam za przeoczenie!

Nie podałem wyników „Kowbojady”

1. Czesław Janocki - 10,32
2. Jakub Kołodziej - 15,11
3. Jarosław Wilczyński - 15,59
4. Waldemar Wlazło - 15,96
5. Waldemar Król - 16,35
6. Piotr Sitarz - 22,69
7. Krzysztof Pawlik - 22,78
8. Jacek Musialik - 26,20
9. Tomasz Kroczak - 29,80
10.Artur Nojek - 31,03
11.Tomasz Witoszyński - 35,36
12.Bolesław Mierzejewski - 35,91
13.Lech Ozimkiewicz - 37,57
14.Radosław Troka - 39,84
15.Janocki - 39,91
16.Zdzisław Kołodziej - 44,40

Pozdrowienia:
Adam
Awatar użytkownika
mkl1
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkl1 »

Trochę fotek z kowbojady i innych...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz Witek

Obrazek
Awatar użytkownika
amadeusz
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: amadeusz »

Zdjęcia są eleganckie . Ponadto można na ich podstawie czegoś się nauczyć .
Oto przykład:
http://img124.imageshack.us/my.php?imag ... 248tm7.jpg

Znakomicie widać , że drobiny prochu lecą nie tylko do przodu , ale również na boki i do tyłu .
Wniosek jest taki , aby zawsze mieć okulary ochronne ( czy inne , ale faktycznie zabezpieczające oczy ) .
Widowni też bym proponował . W Parmie oberwałem kawałkiem kapiszona w oko . Stałem 4 metry ZA linią ognia. Baaardzo bolało.

pozdrawiam
ODPOWIEDZ