Strzelnica w Warce
Witam wszystkich !
Właśnie kupiłem sobie Hawkena i czekam na dostawę rewolweru
zgromadziłem resztę sprzętu i szukam miejsca gdzie można by postrzelać.
Zmartwiły mnie informacje że na strzelnicy ZKS-u nie chcą czarnoprochowców.
Szukam więc jakiegoś innego miejsca.
Warka jest niedaleko Warszawy więc zaciekawiło mnie czy można sie dołączyć do "starszych stażem" kolegów ?
Właśnie kupiłem sobie Hawkena i czekam na dostawę rewolweru
zgromadziłem resztę sprzętu i szukam miejsca gdzie można by postrzelać.
Zmartwiły mnie informacje że na strzelnicy ZKS-u nie chcą czarnoprochowców.
Szukam więc jakiegoś innego miejsca.
Warka jest niedaleko Warszawy więc zaciekawiło mnie czy można sie dołączyć do "starszych stażem" kolegów ?
-
- Bywalec
- Moja broń:
Z racji kursu , jestem na ZKSie 3 dni w tygodniu - piatek sobota niedziela - caly czas czarnoprochowcy strzelaja i wszyscy ich tam chetnie przyjmuja.
dzis nawet uslyszalem , ze gdyby nie czarnoprochowcy - to pusto i biednie by bylo na strzelnicy - slowa padly z ust pracownika strzelnicy, instruktora PZSS.
Prawda jest jednak , ze tylko 25 m wchodzi w gre...
dzis nawet uslyszalem , ze gdyby nie czarnoprochowcy - to pusto i biednie by bylo na strzelnicy - slowa padly z ust pracownika strzelnicy, instruktora PZSS.
Prawda jest jednak , ze tylko 25 m wchodzi w gre...
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
A nie masz kłopotów w oceną odległości? Bo ja się czuje zagubiony. Bo tarcza jest widoczna jak z 50 czy 100 metrów ale wszystko inne jest na 25 metrach.gatling pisze:Na ZKSie można trenować 50 m a nawet 100 m, wystarczy powiesić na dystansie 25 m mniejszą tarczę. Mogą być np. tarcze karabin dowolny 50 m (KBKS) albo pistolet pneumatyczny. Na 50 m pomniejszona 2x, na 100 4x.
pozdrawiam
Pomijam tu już inną krzywą balistyczną która jest inna na odcinku 0-25 i 0-50/100 metrów.
Pozdrawiam!
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
ja niestety nie mogę wyzbyć się uczucia zagubienia. 25 metrów to 25 metrów i moja ocena odległości nie daje się oszukać.gatling pisze:ad. Mincerz
Co kilka takich treningów idę na prawdziwe 50 czy 100 m, na Rembertów. Przed zawodami przestrzeliwuję i ustawiam celownik do rzeczywistego dystansu.
pozdrawiam.
Pozdrawiam!