Kupię rewolwer

Tu składamy oferty kupna. Oferty są widoczne przez 14 dni od ich złożenia.
Kierlan
Moja broń: brak

Kupię rewolwer

Post autor: Kierlan »

Witam ,
Jestem początkujący , szukam rewolweru w okolicach tysiaka.
Milo jak by ktoś powiedział kilka słów możemy wyskoczyć na strzelnicę dobić targu. Mazowieckie koło Warszawy .
Awatar użytkownika
Dziwny_Chomik
Moja broń: Remington 1858 8" .44

Re: Kupię rewolwer

Post autor: Dziwny_Chomik »

Nigdy w tej cenie żadnego rewolweru nie widziałem, nawet uszkodzonego.
W tej cenie max co znajdziesz to jakieś używane derringery lub nowego Unicorna..
Irek M
Stary bywalec
Moja broń: za dużo sztuk

Post autor: Irek M »

Dziwny_Chomik pisze: śr 11.wrz.2024 - 23:11 Nigdy w tej cenie żadnego rewolweru nie widziałem, nawet uszkodzonego.
W tej cenie max co znajdziesz to jakieś używane derringery lub nowego Unicorna..
I tu kolega myli się. Ostatnio na aledrogo były za 960zł. Aż zaglądałem w opis szukając haczyków. Ale generalnie masz rację, trzeba dołożyć jeszcze z 300-400zł.
Kierlan

No właśnie , ja też widziałem na tym samym portalu ale pomyślałem , że lepiej zapytać tutaj i od razu pogadać przy spotkaniu. Rozumiem , że sprzedają gruz i nikt nic sensownego nie sprzeda w tej cenie ?
Larkana
Bywalec
Moja broń: .44, 9x19, 223

Post autor: Larkana »

Na forum giełdy pojawiały się w tej cenie, jakby miał dołożyć 300-400 to ma nowego colta z Saguaro, więc czemu paroletnia używka by za 1000 nie miała pójść?
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Post autor: Ursus_c35 »

A nie lepiej coś takiego ? Jak odsprzedasz graty to masz rewolwer za 900zł-1000zł ... a warty jest dużo więcej :)
https://www.netgun.pl/bron-czarnoprocho ... riff-44-55
Irek M
Stary bywalec

Larkana pisze: czw 12.wrz.2024 - 08:38 Na forum giełdy pojawiały się w tej cenie, jakby miał dołożyć 300-400 to ma nowego colta z Saguaro, więc czemu paroletnia używka by za 1000 nie miała pójść?
Jeśli śledzisz ogłoszenia to zauważasz, że rewolwer za 1000zł obecnie to wielka rzadkość.
Larkana
Bywalec
Moja broń: .44, 9x19, 223

Post autor: Larkana »

Na pewno na bieżąco nie śledzę. Pamiętam, że takie oferty widywałem i przy cenie nowego colta z mosiężną ramą ~1350 sprzedaż takiego rewolweru używanego w okolicy 1000 by mnie nie dziwiła.
Kierlan

Jak widać, w gronie strzelców to chyba moja oferta kupna ma za niski pułap, jak miałbym wydać więcej, to już wolę dać razy dwa za coś porządnego . Chciałem kupić coś na start z jakim pakietem żeby móc na pobliskiej strzelnicy zobaczyć czy mnie to będzie kręcić w ogóle …
Macheck
Moja broń: Colt Navy / Remington

Post autor: Macheck »

Kierlan pisze: czw 12.wrz.2024 - 19:51 Jak widać, w gronie strzelców to chyba moja oferta kupna ma za niski pułap, jak miałbym wydać więcej, to już wolę dać razy dwa za coś porządnego . Chciałem kupić coś na start z jakim pakietem żeby móc na pobliskiej strzelnicy zobaczyć czy mnie to będzie kręcić w ogóle …
No to Ursus kilka postów wyżej podał Ci opcje.: rewolwer za ok tysiaka PLUS dodatki na start.
Te dodatki tez musiał byś kupić. A to nie koszty 50 zł. Policz ile paczka kapiszonów kosztuje, ile kule...
Nawet na start to do czyszczenia chemia tez powinna być, klucz do kominków czy wyciory...

Napisz do sprzedawcy, może delikatnie cos urwiesz, może w cenie dorzuci trochę pędnika na start.

Niestety z niższymi cenowo ofertami to jak z Yeti. Niby są ale nikt nie skorzystał
Kierlan

Ok, dzięki 👍 myślę , że poczekam chwilę i kupię nowy z lufą 12” nie wiem czy to dobry wybór ale przy wiatrówkach dłuższa lufa robi robotę więc myślę , że tu będzie podobnie. Resztę gratów dokupię na wycieczce po “pędnik” dzięki za informacje :)
Macheck

moim skromnym zdaniem lufa 12" NIE jest dobrym wyborem na początek!
Wybór między 8" i 5,5" jest wskazany bardziej od strony co sie bardziej podoba.
Na początek dla świeżaka różnicy nie będzie więc wskazanie na 5,5' może być ciekawsze bo bardziej poręczny
Irek M
Stary bywalec

Kolego Macheck, trzymałeś w dłoni rewolwer z lufą 12''? Prawie nie ma różnicy w trzymaniu 8 calowego , a 12''. Mam taki Pietty i bardzo fajnie strzela się z takiego. Ale taki model to trochę pułapka finansowa, mając taką długą lufę za chwilę będzie chciało się mieć i kolbę do niego... Mam też kolbę i nie tylko, że jeszcze lepiej się strzela co przyciąga tłumy "scalaków" :-)

Tu jest w sumie bardzo dobra oferta. Tylko pewnie powiesz, że za stary dla Ciebie.
https://allegro.pl/oferta/rewolwer-czar ... 6155315523
Macheck

Troszke zasmiecamy watek kolego w dziale 'KUPIE' ale:
Irku
Ja tam do 12" nic nie mam. Wiem i doceniam to jaki jest fajny tylko uważam że na pierwszą sztukę nie jest najlepszy. Szczególnie że kolega nie ma zielonego pojęcia czy mu się spodoba, czym wogole strzelectwo CP jest i z czym to się wiąże. A cały zakup traktuje jako test.
Dlatego w takim przypadku uważam że skrajności i mniej popularne wersje powinny być rozważane jako dodatkowe na deser jak już wiadomo będzie że chce się wejść do tej rzeki obiema nogami.

A oferta Alle na tego colta to pierwsza klasa.tez warta rozważenia.
A Rocznik 75 to najlepszy przecież rocznik taki jak mój XD
I gdybym już w tym roczniku takiego niemiał (i innych) to sam bym kombinował czy go nie brać.
Choć obiektywnie oferta Kolegi Ursusa bardziej pasuje moim zdaniem dla swiezaka. Tylko 250 zł różnicy i spora ilość dodatków na start które bardzo obniża koszt wejścia. Plus remington uważam na pierwszą sztukę jako lepsza opcje niż colt. Mimo że kiedyś dawno sam od colta zaczynalem.
Kierlan

Konkretnie to myślę o tym :
https://allegro.pl/oferta/bron-czarnopr ... 2805745905,
Co do oferty kolegi Ursusa to faktycznie jest ciekawa 👍
ODPOWIEDZ