Pattern vs Pattern :-)

Zapraszamy do umieszczania zdjęć oraz filmów z bronią CP w roli głównej. Generalnie można się pochwalić kto co ma.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RadekP
Bywalec
Moja broń: CP / PCP

Pattern vs Pattern :-)

Post autor: RadekP »

Zamówiłem kolejne dwa rewolwery. Matowego Patterna a że żona pozwoliła to kupiłem też wersję Custom.
Ciekaw czy poza kolorkiem będą jakieś duże różnice w wykonaniu na korzyść Customa za tysiąc więcej. Czy tylko marketing :kastro:
Kiedyś miałem zwykłego Patterna ( z 5 lat temu ) i blokada bębna, robiła normalnie dziury w bębnie :kastro: Zablokowany bęben grzechotał w ramie jak głupi.
W załączeniu model z 2019r.
Jutro wrócę ze zdjęciami.
Załączniki
00001627-PHOTO-2019-07-11-21-29-17.jpeg
00001626-PHOTO-2019-07-11-21-29-16.jpeg
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec
Moja broń: Kilka sztuk

Re: Pattern vs Pattern :-)

Post autor: szczupi26 »

Patterna miałem 3 lata temu, mechanizmy bajka, synchronizacja bębna "szwajcar", żadnych niedoróbek, wszystko idealnie spasowane, a po potraktowaniu ŁT43 "ameryka", oj jak żałuję sprzedaży i rozmiany na drobne kawałka porządnego żelastwa :;
Awatar użytkownika
RadekP
Bywalec

Paczki dotarły. Zanim wyczyszczę to wszystko ze smaru to minie z tydzień. Dramat normalnie ile było smaru. Rewolwery włożone do woreczków a z nich kapał olej i smar we wszystkim. Kominki zalepione że po wyjęciu z pudełka na pewno nie odpalą.
No ale rdzy nie ma :kastro:
Spasowanie bardzo dobre w dwóch rewolwerach. Ładniej wykończony Custom. Ostre krawędzie ładnie wygładzone. Blokady bębna, napięcie kurka, wszystko działa bardzo dobrze. Nic nie lata ani nie grzechocze jak w moim pierwszym Patternie. Teraz czas na strzelnicę.
Bardziej podoba mi się Custom i do niego warto dołożyć ten tysiąc złotych.
Załączniki
IMG_3520.jpeg
IMG_3519.jpeg
IMG_3518.jpeg
IMG_3517.jpeg
IMG_3516.jpeg
IMG_3515.jpeg
IMG_3514.jpeg
IMG_3513.jpeg
IMG_3512.jpeg
IMG_3511.jpeg
Awatar użytkownika
RadekP
Bywalec

Cd.
Załączniki
IMG_3525.jpeg
IMG_3524.jpeg
IMG_3523.jpeg
IMG_3521.jpeg
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec
Moja broń: Kilka sztuk

Post autor: szczupi26 »

RadekP pisze: pt 19.lip.2024 - 14:28 Paczki dotarły. Zanim wyczyszczę to wszystko ze smaru to minie z tydzień. Dramat normalnie ile było smaru. Rewolwery włożone do woreczków a z nich kapał olej i smar we wszystkim. Kominki zalepione że po wyjęciu z pudełka na pewno nie odpalą.
Ja z kolei właśnie bardzo sobie cenię ilość zabezpieczeń antykorozyjnych od Pedersoliego, dzięki temu jest pewność że nawet przy dłuższym magazynowaniu wilgoć nie będzie bezpośrednio działała na sprzęt. Gdy przyjechał mój Slug12 tak naprawdę dopiero dzień przed strzelnicą ogarnąłem kominki i przeczyściłem lufy, resztę przetarłem szmatką z mikrofibry i tyle.
Wracając do zakupu, kurcze spoko ten Custom ale matowa oksyda zawsze mnie "bierze" :D a w nierdzewce (imo) tylko ROA i Centaur :?:
Robert007
Moja broń: Remington 1858

Post autor: Robert007 »

Ładne . Srebrny beben ciekawy. Fazowanie krawędzi na komorach. Wejscie osi bebna tez ciekawe. Nigdy nie strzeliłem z takiego fajnego pedersoli ale miałem w łapach.Jest róznica i od razu czuć że to taki lepszy remigton 1851.
amigo
Stary bywalec
Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )

Post autor: amigo »

Wykończenie Pedersoli faktycznie ładniejsze od bazy którą jest remington firmy Uberti . Tylko w czarnej wersji ten pasek "teflonu " to tak jakoś nie pasuje ( i nic praktycznie nie daje )
Jakość /twardość stali to chyba niestety dalej bez zmian ? Nie wiem czy dobrze widzę ale na krawędzi frezu blokady bębna są już mikrowgniotki od blokady .
Awatar użytkownika
RadekP
Bywalec

amigo pisze: pt 19.lip.2024 - 22:16 Wykończenie Pedersoli faktycznie ładniejsze od bazy którą jest remington firmy Uberti . Tylko w czarnej wersji ten pasek "teflonu " to tak jakoś nie pasuje ( i nic praktycznie nie daje )
Jakość /twardość stali to chyba niestety dalej bez zmian ? Nie wiem czy dobrze widzę ale na krawędzi frezu blokady bębna są już mikrowgniotki od blokady .
Zdaję sobie sprawę z tego choć lepszego nic z nowych rewolwerów się nie kupi. Do FWB to jest dalej przepaść :-)
Wydaje mi się że ten nowy czarny Pattern lepiej jest wykonany od mojego pierwszego. Tak, na bębnie są mikro ślady od blokady. Takie życie :-)
Za to srebrny super ale dalej to włoska wytwórnia a nie niemiecka.
Najważniejsze będą wyniki na tarczy. Teraz tylko organoleptycznie można opisać.
Ps. Pisałem kiedyś e-mail i cisza była w sprawie…
Andy88
Bywalec
Moja broń: Remington 1858 Uberti

Post autor: Andy88 »

Przez te twoje patterny zaczynam tęsknić za tego typu rewolwerami a tyle różnych nowych wersji powstało, no i nigdy nie miałem cp ze stali nierdzewnej.
ODPOWIEDZ