Shiloh Sharps 1863 Military Riffle
Shiloh Sharps 1863 Military Riffle
Mam do sprzedania
Shiloh Sharps 1863 Military Riffle, 3 bączkowy.
Produkcja 1979, numer seryjny 2524. Numer mówi że karabin został wyprodukowany w Farmindgale, NY, przez jednego z założycieli Shiloh Wolfganga Droege.
Karabin posiada niemieckie punce ostrzału
Stan egzemplarza "mint". Nie ma absolutnie żadnych wad, wżerów, nalotu rdzy. Przypuszczam że oddał kilka - kilkanaście strzałów - być może tylko w fabryce i przy ostrzeliwaniu w niemczech.
Cena 20000 PLN.
Kraków i okolice lub wysyłka.
Zdjęcia na priv.
Shiloh Sharps 1863 Military Riffle, 3 bączkowy.
Produkcja 1979, numer seryjny 2524. Numer mówi że karabin został wyprodukowany w Farmindgale, NY, przez jednego z założycieli Shiloh Wolfganga Droege.
Karabin posiada niemieckie punce ostrzału
Stan egzemplarza "mint". Nie ma absolutnie żadnych wad, wżerów, nalotu rdzy. Przypuszczam że oddał kilka - kilkanaście strzałów - być może tylko w fabryce i przy ostrzeliwaniu w niemczech.
Cena 20000 PLN.
Kraków i okolice lub wysyłka.
Zdjęcia na priv.
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Re: Shiloh Sharps 1863 Military Riffle
He, he, he... Życzę powodzenia za tę cenę...
Nie znam sie. To oryginał?
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Można nawet zamówic i kupic na ich stronie https://shilohrifle.com/rifles/1863-sha ... y-carbine/ 

- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Doskonale ... Przy oznaczeniu wszystkich najdroższych dodatków mamy nieco ponad 5900$ czyli 23.600 zł ... Wersja podstawowa zaś zaczyna się od 2400$ czyli niecałych 10.000zł ... Fiu fiu fiu chyba będzie ciężko znaleźć frajera.. No chyba ze jakiś idiota co kupił Maynarda od Cichego nabierze się na drugi karabin ? O jej ten głupi Ursus chętnie by to zrobił ale za mało zarabia w tej swojej rzeźni
Teraz już wiem jaka to satysfakcja nasrać komuś do posta i co autora do tego tak pociąga ...

Oczywiście że można zamówić.
Zapłacić, następnie poczekać 2-3 lata a potem sprowadzić go legalnie kurierem z cłem vatem do europy. Oczywiście że da się to zrobić.
Dlatego w Niemczech współczesne produkcje kosztują 4800 euro. Z drobną uwagą, że jest to wersja sporting a nie karabin wojskowy z pełnym drewnem i produkcja Big Timber aktualna a nie z lat 70 z Farmingdale oraz niehistoryczny kaliber 45 z chromem technicznym a nie oksydą ogniową... ale to już są takie tam niuanse.
Dla ułatwienia:
https://www.vdb-waffen.de/de/waffenmark ... &o=preis_d
Zapłacić, następnie poczekać 2-3 lata a potem sprowadzić go legalnie kurierem z cłem vatem do europy. Oczywiście że da się to zrobić.
Dlatego w Niemczech współczesne produkcje kosztują 4800 euro. Z drobną uwagą, że jest to wersja sporting a nie karabin wojskowy z pełnym drewnem i produkcja Big Timber aktualna a nie z lat 70 z Farmingdale oraz niehistoryczny kaliber 45 z chromem technicznym a nie oksydą ogniową... ale to już są takie tam niuanse.
Dla ułatwienia:
https://www.vdb-waffen.de/de/waffenmark ... &o=preis_d
Ostatnio zmieniony czw 18.lip.2024 - 11:43 przez torti, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak na marginesie, to naprawdę jest .... żałosne że mówisz o sobie idiota, głupi. Ja Cię tak nigdzie nie zawałem. Raz napisałem że tarcza dramat. Dostałeś biegunki. Przykre...Ursus_c35 pisze: czw 18.lip.2024 - 10:52 No chyba ze jakiś idiota co kupił Maynarda od Cichego nabierze się na drugi karabin ? O jej ten głupi Ursus
- Ursus_c35
- Stary bywalec
Ale ja nie mam problemu żeby sam się tak nazywać ... Zesrałeś się o tarczę z unboxingu przygotowaną przez lewusa strzelectwa CP... Na prośbę o to byś sam przetestował ten karabin po przechwałkach jakie głosisz i co wyprawiasz na 300 m pomijając fakt że w zasadzie mieszkamy koło siebie wolałeś rzygać dalej tylko po to żeby rzygać... Tak ta tarcza to dramat dla zawodowca ale zupełnie niezły początek dla zółtodzioba taka była idea tej recenzji. Z tym że profesjonalny strzelec zrobił by 10 razy lepsze skupienie jeśli by chciał... Problem w tym ze nie chce...
Wrzuć na luz, bo najwyraźniej do tej pory nie docierają merytoryczne argumenty z danymi balistycznymi producenta prochu włącznie.
Zaproszenie do testów??? W jakim celu skoro robisz skupienie na monetę 1 zł. Znaczy strzelec dobry tylko karabin dupa.
KTOŚ CIĘ OSZUKAŁ wmawiając że masz karabin w którym będzie celnie strzelał napędzany czarnym prochem nabój 308.
Producent Ci wmówił że czarnym prochem da się rozpędzić ten pocisk do 600-700 m/s. NIE DA SIĘ.
Te karabiny od 2 lat są sprzedawane i nikt nie pokazał tarczy na 100m ani na forum ani na fejsbuku. Wszystkie są podobne do twojej.
Ktoś Cię oszukał, wiem że ciężko to przełknąć ale pozostaje przyjąć na klatę.
Zaproszenie do testów??? W jakim celu skoro robisz skupienie na monetę 1 zł. Znaczy strzelec dobry tylko karabin dupa.
KTOŚ CIĘ OSZUKAŁ wmawiając że masz karabin w którym będzie celnie strzelał napędzany czarnym prochem nabój 308.
Producent Ci wmówił że czarnym prochem da się rozpędzić ten pocisk do 600-700 m/s. NIE DA SIĘ.
Te karabiny od 2 lat są sprzedawane i nikt nie pokazał tarczy na 100m ani na forum ani na fejsbuku. Wszystkie są podobne do twojej.
Ktoś Cię oszukał, wiem że ciężko to przełknąć ale pozostaje przyjąć na klatę.
Ostatnio zmieniony czw 18.lip.2024 - 11:14 przez torti, łącznie zmieniany 4 razy.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
Problem w tym że lata... Podobnie jak trzmiel czy Ci się to podoba czy nie
Przy zakupie producent strzelił z tego karabinu w mojej obecności 3 razy robiąc skupienie w 5ciu centymetrach na tarczy łowieckiej... Nie wspominałem nawet o tym bo chciałem zrobić recenzję w stylu Pana Kwiatokowskiego... Czyli wiadomo że nie umiem strzelać ale mimo wszystko pokaże okiem partacza co czeka początkującego strzelca po rozpakowaniu karabinu przy pierwszej wizycie na strzelnicy... Ja przyznaję rację faktom Ty wolisz mity i teorie. Na szczęście byli już tacy dzięki którym dziś latamy
I nikt mnie nie oszukał... Ja z tego rezultatu jestem bardzo zadowolony bo z ARa na 100we strzelam gorzej. Z kałacha wgle nie będę się nawet wypowiadał... Lepiej strzelam z ostrzelanego 4ro-takta z optyki bo mam wadę wzroku i tyle w temacie... Ostatnio nawet strzelałem z kbkesa na 50 i też słabo... stąd moja pozytywna recenzja czy to tak trudno pojąć ?? Większosć ludzi strzelających rekreacyjnie też to przyzna...

Pomyśl o zmianie hobby zatem. Chwalenie się publicznie że trafia się w tarcze przypadkiem to proszenie się o rykoszety na strzelnicy, a z tym żartów nie ma. W Bochni obsługa strzelnicy coś na ten temat wie.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
Łooojojoo no paczta jaki czepliwy… ok przypadkiem w czarne… 21pkt mialem na zawodach … „Klimakterium” masz chłopie idź na jakieś ryby grzyby albo zrób użytek z ręki bo jesteś nie do zniesienia…
Brak argumentów u prymitywa powoduje .... prymitywne odzywki.Ursus_c35 pisze: czw 18.lip.2024 - 12:58 Łooojojoo no paczta jaki czepliwy… ok przypadkiem w czarne… 21pkt mialem na zawodach … „Klimakterium” masz chłopie idź na jakieś ryby grzyby albo zrób użytek z ręki bo jesteś nie do zniesienia…
Chłopie.
Jeśli myślisz że sprowadzisz mnie do dyskusji do poziomu "sam se idź zrób użytek z ręki" to jesteś po prostu żałosny. Słoma z gumofilców wyłazi..
Dokładnie to co napisałeś. Sprowadzasz dyskusje na forum do poziomu bagna.
Przez baranów co w tarcze nie trafiali zamknęli oś 300 w bochni na pare lat bo pociski ludziom po łbach latały. Takie osoby są jak przysłowiowa małpa z brzytwą.
Więc skoro trafiasz przypadkiem to ...
... zmień hobby i dokształć w temacie strzelectwa czarnoprochowego.
Tyle w temacie.
Ostatnio zmieniony czw 18.lip.2024 - 14:08 przez torti, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
Ok jak mam do czynienia z samozwańczymi autorytetami Twojego pokroju to zacznę najpierw od zmieny forum chyba
tak tak to hobby jest wyłącznie dla Ciebie a każdy ma żyć tak ja Ty mu zaplanujesz skąd ja to znam ..