rewolwery Pedersoli -Saguaro
rewolwery Pedersoli -Saguaro
mam pytanie czy ktoś z Was miał kontakt z rewolwerami Pedersoli-Saguaro , mam na oku takie dwa jak na zdjęciach i chciałbym się dowiedzieć jak się sprawują , jaka jest ich jakość?
- RadekP
- Bywalec
- Moja broń: CP / PCP
Re: rewolwery Pedersoli -Saguaro
Miałem Desperado od Michała.
Przyszedł i miałem porównanie do Patterna Pedersoli i FWB.
Do FWB nie ma co porównywać bo wszystko to zabawka. Porównując do Patterna to już nawet ok. Oksyda dobra ale miała ślady od polerki i to grube. Kurek miał duży zadzior i wadził o ramę. Rękojeści były krzywo wycięte. Poszła reklamacja i jak zwykle, rewolwer wymieniono. Tak więc, zależy kto sortuje
i patrzy. Ostatecznie dostałem produkt który jest powiedzmy, fajny. Najlepiej była by opcja aby jechać samemu i wybrać.
Przyszedł i miałem porównanie do Patterna Pedersoli i FWB.
Do FWB nie ma co porównywać bo wszystko to zabawka. Porównując do Patterna to już nawet ok. Oksyda dobra ale miała ślady od polerki i to grube. Kurek miał duży zadzior i wadził o ramę. Rękojeści były krzywo wycięte. Poszła reklamacja i jak zwykle, rewolwer wymieniono. Tak więc, zależy kto sortuje

w zasadzie nie ma com wybierać w grę wchodzi zakup obydwóch , krótkiego i długiego , a może polecicie coś z wyższej półki , ja niestety nie mam aż takiego doświadczenia z droższymi modelami , budżet w zasadzie bez ograniczeń , zakupić chce mój dobry kolega , warunek mają być długi i krótki , bezawaryjne , dobre jakościowo ,ja polecam mu w inoxie żeby nie rdzewiały jak nie będzie się chciało czyścić 

- RadekP
- Bywalec
Jak budżet nieograniczony to jednak ja bym brał nawet kilka dobrych starych FWB bo ceny rosną. Później nie ma długo długo nic i tak.muczacz pisze: sob 20.kwie.2024 - 22:08 w zasadzie nie ma com wybierać w grę wchodzi zakup obydwóch , krótkiego i długiego , a może polecicie coś z wyższej półki , ja niestety nie mam aż takiego doświadczenia z droższymi modelami , budżet w zasadzie bez ograniczeń , zakupić chce mój dobry kolega , warunek mają być długi i krótki , bezawaryjne , dobre jakościowo ,ja polecam mu w inoxie żeby nie rdzewiały jak nie będzie się chciało czyścić![]()
Ale jak ma być inox to poszedł bym mimo wszystko tak jak poniższe linki
https://saguaro-arms.com/product-pol-17 ... USTOM.html
https://saguaro-arms.com/product-pol-29 ... ustom.html
W zasadzie desperado to taki pattern.
Albo patterna w czerni albo do długich dobrać jednego króciaka macho.
Można by poszukać jeszcze Pietta Shooter ale nie widziałem
Ostatnio.
Wystarczy wziąć do ręki FWB i jaki kolwiek inny rewolwer. Wtedy wiadomo i co chodzi.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Jak ktoś potrzebuje budżetowego hege army match to polecam link poniżej. Ma kilka wżerów od czoła bębna ale sprzedawcę mogę zarekomendować. Realna wartość tego egzemplarza z nowym bębnem to jakieś 9k
https://sprzedajemy.pl/rewolwer-czarnop ... nr67361446
https://sprzedajemy.pl/rewolwer-czarnop ... nr67361446
@RadekP dzięki wezmę pod uwagę
@Ursus_c35 używka raczej nie wchodzi w grę ale dzięki również
@Ursus_c35 używka raczej nie wchodzi w grę ale dzięki również
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Niema sprawy. FWB to raczej tylko używka bądź rzekome „olmost newer juzt” odpowiednio drożej
powodzenia !

- szczupi26
- Bywalec
- Moja broń: Kilka sztuk
Miałem Pattern-a, kawał naprawdę porządnie wykonanego Remika (matowa oksyda, mistrzostwo, jak i w FWB). Do tej pory żałuję że sprzedałem. Desperado kupiłem 1,5 roku temu licząc na podobną jakość, niestety zawiodłem się w większości aspektów (jakość materiałów, głównie stali, wykonanie, spasowanie) to nie ta liga, po ok 300 strzałach stwierdzam że to po prostu lepiej działający Uberti z większą, znacznie wygodniejszą, rękojeścią, szerszą i wyraźną muszką oraz bardzo czułym spustem.
Obecnie gdybym miał kupić kolejnego Remika wybrałbym Pattern Target Custom Inox
dzięki kolegoszczupi26 pisze: wt 23.kwie.2024 - 06:13 Miałem Pattern-a, kawał naprawdę porządnie wykonanego Remika (matowa oksyda, mistrzostwo, jak i w FWB). Do tej pory żałuję że sprzedałem. Desperado kupiłem 1,5 roku temu licząc na podobną jakość, niestety zawiodłem się w większości aspektów (jakość materiałów, głównie stali, wykonanie, spasowanie) to nie ta liga, po ok 300 strzałach stwierdzam że to po prostu lepiej działający Uberti z większą, znacznie wygodniejszą, rękojeścią, szerszą i wyraźną muszką oraz bardzo czułym spustem.

- RadekP
- Bywalec
To ci się trafiłomuczacz pisze: wt 23.kwie.2024 - 09:26dzięki kolegoszczupi26 pisze: wt 23.kwie.2024 - 06:13 Miałem Pattern-a, kawał naprawdę porządnie wykonanego Remika (matowa oksyda, mistrzostwo, jak i w FWB). Do tej pory żałuję że sprzedałem. Desperado kupiłem 1,5 roku temu licząc na podobną jakość, niestety zawiodłem się w większości aspektów (jakość materiałów, głównie stali, wykonanie, spasowanie) to nie ta liga, po ok 300 strzałach stwierdzam że to po prostu lepiej działający Uberti z większą, znacznie wygodniejszą, rękojeścią, szerszą i wyraźną muszką oraz bardzo czułym spustem.
Obecnie gdybym miał kupić kolejnego Remika wybrałbym Pattern Target Custom Inox![]()