Pistolet Le Page Pedersoli cal. 31
Pistolet Le Page Pedersoli cal. 31
Pistolet Le Page produkcji Pedersoli cal. 31 używany w stanie dobrym, na drewnie widać ślady użytkowania, oznaczenia <N> Neuman. Cena 1900 zł. Zapraszam do kontaktu.
Galerie allegro za darmo
Galerie allegro za darmo
-
- Moja broń: Frontier, J&S Hawken, Hopkins&Allen Underhammer
Re: Pistolet Le Page Pedersoli cal. 31
Kusi, tylko skąd brać do niego kule? Samodzielne odlewanie to nie moja bajka
Kupić kule.
-
Można by było pokusić się i kupić paczkę kul. 311 bo faktycznie rekomendowane przez producenta. 308 są praktycznie nie do zdobycia na rynku, a kokila kosztuje lyman. 308 kosztuje ponad 4 stówy. Te. 311 może na cienkim flejtuchu wejdą do tej lufy i będą ok, bo są ludzie którzy takie odlewają i oferują, a kokila z lee kosztuje "tylko" 250 zł.
Jezeli pasują te co di rewolwerow to sa na allegro dostepne.maciejk1968 pisze: ↑wt 27.lut.2024 - 21:41Jasne, tylko gdzie? Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem takiego pistoletu. Niestety, okazało się, że w Polsce kule tego kalibru są nie do dostania. Jeśli znasz źródło, to podziel się please wiedzą.
M
Do rewolweru są nadkalibrowe. 319/.323 a do tego pistoletu potrzeba podkalibrową na flejtuchu. 308 ewentualnie. 311 bo te są jeszcze do kupienia. A te. 308 to też nigdzie nie widziałem. Rozważam zakup kokili. 311 i odlanie kilku szt na próbę, ryzyk-fizyk. Jeśli będzie pasowała to doliczę ją do kompletu z pistoletem, a jeśli potencjalny nabywca nie będzie zainteresowany samodzielnym olewaniem kul, to odleje kilkaset sztuk i po kosztach doliczę do zestawu z gwarancją że jak będzie w przyszłości znów potrzebował to mu znowu odleje i wyślę po kosztach. Przy pistolecie odprzodowym to zużycie kul jest minimalne, więc raz na rok mogę coś takiego zagwarantować.scraab pisze: ↑śr 28.lut.2024 - 10:12Jezeli pasują te co di rewolwerow to sa na allegro dostepne.maciejk1968 pisze: ↑wt 27.lut.2024 - 21:41Jasne, tylko gdzie? Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem takiego pistoletu. Niestety, okazało się, że w Polsce kule tego kalibru są nie do dostania. Jeśli znasz źródło, to podziel się please wiedzą.
M
-
Może zacząć od zmierzenia lufy suwmiarką? Z realnym kalibrem bywa różnie, może faktycznie. 311 wejdzie.
Zmierzyłem dzisiaj, chociaż trochę trudno złapać średnicę w tak wąskich polach gwintu... Wychodzi na suwmiarce elektronicznej 7,85 mm. Pytanie jaką średnicę zrobi Lee w swojej. 311 i jak wyjdzie odlew. Przy miękkim ołowiu i cieniutkim flejtuchu powinno się to zmieścić na ciasno w gwincie lufy. Ale dopóki nie mam kokili lee 311i zrobionego z niej odlewu kuli to tylko hipoteza.
Witam, zamówiłem paczkę kul. 311, powinny być w tym tygodniu. Zobaczę czy będą pasować na cienkim flejtuchu do tej lufy. O efektach tego testu dam znać. A potencjalni chętni na zakup tego pistoletu niech się odezwą czy są nadal zainteresowani, jeśli te kulki. 311 będą odpowiednie do tej lufy? Pozdrawiam
Kiedyś na alledrogo kupiłem kal. 31 przypominający LePage. Nie wiem co to za firma bo wszystko było zatarte. Ale wykorzystywałem kule kupowane na wagę jako śrut.
Kaliber. 31 to bardzo szerokie pojęcie bo zaczyna się od kul do pistoletu kal . 308 do. 323 do rewolweru i wszystko oznaczone jest cal. 31
Kolega to chyba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem tekstu i logicznym wysuwaniem wniosków? W tym temacie mówimy o rewolwerze LePage czy pistolecie? Rozumiem, że do odprzodowców wpychasz kule nadkalibrowe? A może tylko w klawiaturkę klepiesz?
Temat zamknięty, proszę o usunięcie oferty.