Zapomniana strzelnica w Warszawie ?

Terminy zawodów i spotkań - wspomnienia, wyniki, rekordy ...
sędzia BEAN
Moja broń:

Zapomniana strzelnica w Warszawie ?

Post autor: sędzia BEAN »

Witam. Kiedyś w Warszawie , w miejscu dawnego carskiego fortu Zbarż ( blisko lotniska Okęcie ) znajdowała się jednostka wojskowa. W jej terenie była strzelnica . Teraz podobno jednostkę rozwiązano i teren jest ogólnie dostępny. Czy ktoś wie coś o tej strzelnicy ?
Jeger
Moja broń:

Post autor: Jeger »

Osobiscie nie wiem nic o strzelnicy na lotnisku ale to chyba watpliwe w dobie tropienia terrorystow:-(
Natomiast z podobnych zagadnien mijam czasami inna "zapomniana" strzelnice w Warszawie a mianowicie kolo mostu Siekierkowskiego od strony Mokotowa bezposrednio przy poludniowym pasmie ruchu. Strzelnica jest jakies 500 m przed Wisla z tym ze "skrecic" do niej trzeba ok 1,5 km od samego mostu (bo dalej nie ma juz zjazdow az do Pragi). Wyglada na nieuczeszczana ale ktos mi opowiadal ze widziano tam w ktorys weekend "cos a'la zawody". Czy ktos sie moze orientuje kto tym obiektem zarzadza i na jakich zasadach?
Awatar użytkownika
Mincerz
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Mincerz »

Ta strzelnica jest bezpańska, chyba.
Wiem, że strzelają tam z wiatrówek oraz z łuków. Wiatrówki w niedzielę, łuki jak się uda.
Ale niewiele innego da się tam zrobić bo ksiądz proboszcz goni wszystkich robiących hałas. A jest skuteczny, przegonił już wojsko 8-)
Pozdrawiam!
Maciej
Moja broń:

Post autor: Maciej »

Strzelnica siekierkowska jest dość intensywnie używana przez strzelców wiatrowych. Na beżowym forum sa nawet specjalne watki na ten temat.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: cpt.Nemo »

Na Mlocinach kiedys byla silna jednostka OTK, napewno musiala miec w oklolicy strzelnice. Tam jest troche lasu w poblizu, a wlasciwie to poczatek Puszczy Kampinoskiej. Tez warto by poszukac.
ODPOWIEDZ