Pistolet Investarm plains .45
-
- Bywalec
- Moja broń: Remington 1858 Uberti
Pistolet Investarm plains .45
Dzień dobry dawno tu nie pisałem. Właśnie kupiłem pistolet Investarm Plains.45, który popularny jest w Europie ale w Polsce nie mogłem znaleźć w radnym sklepie.
W każdym razie kupiłem go ponieważ do mojego rewolweru mogę załadować tylko maks. 20 -25 grains prochu bo inaczej się nie zmieści
pocisk a ten pistolet ma znacznie dłuższą lufę jak na zdjęciu to mogę ze 40- 45 grainsów załadować lubię mocny huk. Poza tym myślałem również o pociskach podkalibrowych a do rewolweru się nie da no i pytanie czy do tego pistoletu się da? A drugie pytanie jaką amunicję zwykłą stosować do tego pistoletu?
Są na zdjęciach też różne pociski do rewolweru będę testował na strzelnicy które z nich są najlepsze.
W każdym razie kupiłem go ponieważ do mojego rewolweru mogę załadować tylko maks. 20 -25 grains prochu bo inaczej się nie zmieści
pocisk a ten pistolet ma znacznie dłuższą lufę jak na zdjęciu to mogę ze 40- 45 grainsów załadować lubię mocny huk. Poza tym myślałem również o pociskach podkalibrowych a do rewolweru się nie da no i pytanie czy do tego pistoletu się da? A drugie pytanie jaką amunicję zwykłą stosować do tego pistoletu?
Są na zdjęciach też różne pociski do rewolweru będę testował na strzelnicy które z nich są najlepsze.
Re: Pistolet Investarm plains .45
Dlaczego mi sie miesci w rewolwerze wiecej? Masz jakis malokalibrowy?
-
- Bywalec
Ja mam Cattlemana thunderera a ten rewolwer ma znacznie mniejszy bębenek niż na przykład Remington bo remika też kiedyś miałem i dwa razy więcej prochu zmieściłem w bębenku.scraab pisze: pt 23.cze.2023 - 19:47 Dlaczego mi sie miesci w rewolwerze wiecej? Masz jakis malokalibrowy?
One sa do kulek bardziej, mmiej ale na takiego maluszka wystarczajaco. Jak masz slabszy proch to daj mocniejszy
Mówisz, że chcesz z podkalibrowych strzelać, to zapakuj 376 będziesz miał idealnie podkalibrowe...Ale Ty to tak na poważnie?
-
- Bywalec
Był temat w dziale broń krótka derringer .45 i było o amunicji pod kalibrowej z sabotem oczywiście i ponoć to działa na czranoprochowcach dobrze.Irek M pisze: pt 23.cze.2023 - 23:24 Mówisz, że chcesz z podkalibrowych strzelać, to zapakuj 376 będziesz miał idealnie podkalibrowe...Ale Ty to tak na poważnie?
Jak masz saboty do kalibru 45 to masz tez okreslone w nich pasujace pociski- np 10mm.
Ale Ty nic o sabocie nie wspominałeś. A możesz wyjaśnić dlaczego chcesz tak komplikować sobie życie?Andy88 pisze: pt 23.cze.2023 - 23:47Był temat w dziale broń krótka derringer .45 i było o amunicji pod kalibrowej z sabotem oczywiście i ponoć to działa na czranoprochowcach dobrze.Irek M pisze: pt 23.cze.2023 - 23:24 Mówisz, że chcesz z podkalibrowych strzelać, to zapakuj 376 będziesz miał idealnie podkalibrowe...Ale Ty to tak na poważnie?
-
- Bywalec
Był temat w dziale broń krótka derringer .45 i było o amunicji pod kalibrowej z sabotem oczywiście i ponoć to działa na czranoprochowcach dobrze.
Dla zabawy chciałem przetestować jak najwięcej egzotycznych pocisków i rozwiązań. Jak będą działać i się spisywać.Oczywiście mówię o takich oryginalnych i egzotycznych rozwiązaniach co mi mojej broni nie zniszczą:DAle Ty nic o sabocie nie wspominałeś. A możesz wyjaśnić dlaczego chcesz tak komplikować sobie życie?
Przy okazji gdzie można takie pociski podkalibrowe z sabotem (kaliber 45) kupić?
W Czechach albo szukaj moze cos w PL znajdziesz z tym ze markowe hornady sa drooogie. Najlepiej szukac samych sabotow i dobrac pociski.
-
- Bywalec
Ten kijek do ładowania przypomina różdżkę jak z Harrego Pottera ale jest ładny więc go nie będę używał tylko mosiężny sobie zamówiłem do ładowania.