hromklamka pisze:Sytuacji skrajnego łamania zasad bezpieczeństwa nie możemy wykluczyć, a skoro tak to nie możemy pozostawić dyżurnego bez narzędzi do walki o nasze i jego bezpieczeństwo..
Tu narzędzie do obrony bezpieczeństwa jest jasno pokazane. Można wywalić ze strzelnicy. A pewnie do tego powinno się dodać jakieś upomnienie czy czasowe zawieszenie w strzelaniach.
Ale tu nie chodzi o narzędzie tylko jak się tego narzędzia używa. I o to jest spór.
Pozdrawiam!
Dzisiaj na zebraniu na strzelnicy odbyła się dyskusja nad regulaminem niektóre punkty w "bólach" uzyskały nowa formę i treść. Spisałem zmiany i dałem na razie do przejrzenia doświadczonym kolegom z klubu, będzie akceptacja zamieszczę cały regulamin
Pozatym ustalono że strzelanie jest od 12 do 16 maksymalnie! Jak nie będzie chętnych to dyżurny może zamknąć wcześniej strzelnicę dlatego dobrze byłoby planować przyjazd w okolicach godz. 12
Opłata obecnie wynosi 15PLN za strzelanie.
Pierwszym dyżurnym w dniu dzisiejszym został Samuel Hawken, pozostałe dyżury ustala Waldek. I on ewentualnie będzie informował o grafiku dyżurów
W zwiazku z zawodami w Chelmie warto sie zastanowic czy bedzie ktos chetny poprowadzic strzelanie w te niedziele 19.08?
Z tego co mi wiadomo wszyscy prowadzacy wyjezdzaja na zawody? A moze ktos nie jedzie?
Jesli temat rozwinie sie tez na 25-tego Sierpnia to w imieniu organizatorow serdecznie zapraszam wszystkich chetnych na zawody do Piatnicy k/Lomzy:-)
Apropos, nie pamietam kto byl autorem programu komputerowego do liczenia wynikow na ostatnich Wareckich zawodach (chodzi o algorytm ustalania kolejnosci przy jednakowej ilosci punktow) wiec bardzo prosze taka osobe o kontakt celem propagowania wareckiego modelu na Podlasiu
Proponuję następujące terminy dyżurów na strzelnicy:
09.IX.------ Zen
16.IX.------ Telesfor
23.IX.------ Waldek
30.IX.------ Kinio
07.X.------- Janusz Z.
14.X.------- Mincerz
21.X.------- Jamor
28.X.------- Samuel Hawken
04.XI.------ Cezary
11.XI.------ Zen
18.XI.------ Telesfor
25.XI.------ Waldek
02.XII.----- Kinio
09.XII.----- Janusz Z.
16.XII.----- Mincerz
23.XII.----- Jamor
30.XII.----- Samuel Hawken
Jeżeli w którymś terminie wypadnie że strzelnica będzie nieczynna , to powstanie martwy termin nie powodujący przesunięć dyżurów.
Jeżeli komuś nie pasują terminy proponuję załatwić to indywidualnie na zasadzie zamiany z kimś innym.
W grafiku nie uwzględniłem terminów kolidujących zawodów. Uważam że strzelnica i tak powinna być czynna.
Waldku, 23 grudnia nie wychylam ryja z domu. 23 grudnia robert dostał pedarta w dziub, połamane gnaty, nos, oko prawie zgubił. za rok 23 grudnia ja dostałem strzała z poloneza, połamana cała gęba, 6 tygodni jadło przez słomke. W tym dniu to Tadek, nasz prezes nawet butle z gazem wynosi z domu, bo teraz jego kolej dostac. wiec chętnie sie zamienie
Poniewaz po telefonie grafik sie nie zmienil , wiec dla jasnosci:
ja i kinio wszystkie niedziele ( i soboty) wo 11.XI wlacznie mamy zajete.
Miedzy innymi po to byscie mogli w przyszlosci strzelac pod opieka legalnego instruktora...wiec prosze nas obu w tym terminie zwolnic z prowadzenia strzelan...
Dzisiaj na strzelnicy rozmawiałem z Waldkiem na temat dyżurów i problemu nie ma: jak nie ma dyżurujacego nie ma strzelania
Czyli to będzie tak nie możesz to znajdź sam zastępstwo, jeśli się nie uda info do Waldka i strzelnica w tym dniu nieczynna. Znajdziesz zamiennika też info do kolegi kierownika i strzelnica działa. Chyba proste.
Koledzy Waldek naprawdę nie ma czasu na ustalanie, zmienianie, dopasowywanie dyżurów i wysłuchiwanie żalów. Dał propozycję grafiku, mnie też nie pytał o to czy mogę po prostu się dostosuję, jak mi coś by wypadło popytam czy mnie ktoś nie ząstapi jeśli nie .... to patrz wyżej