Kolejny debil
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Re: Kolejny debil
Dobrym pomysłem była by mapa strzelnic z cyklu BP friendly 

- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
- Moja broń: Rogers & Spencer, Colt 1851, Enfield P53
Coś innego dotyczące prawa i bezpieczeństwa:
Nie miał tu ktoś listy handlarzy prochu?
Bo ja sobie w poprzednim tygodniu załatwiłem EKB. Ale niemiecką.
I przy następnym wyjeździe do ojczyzny, chciałem zapytać prosto w sklepie czy oni ją uznają, bez wyjazdu na drugi koniec Polski. Więc coś w Gdyni albo najwyżej Gdańsku.
Nie miał tu ktoś listy handlarzy prochu?
Bo ja sobie w poprzednim tygodniu załatwiłem EKB. Ale niemiecką.
I przy następnym wyjeździe do ojczyzny, chciałem zapytać prosto w sklepie czy oni ją uznają, bez wyjazdu na drugi koniec Polski. Więc coś w Gdyni albo najwyżej Gdańsku.
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
https://www.onet.pl/informacje/onetlodz ... x,79cfc278
"[...]Strzał został oddany z broni czarnoprochowej, której posiadanie w Polsce nie wymaga zezwolenia — podała rzeczniczka rawskiej policji."
"[...]Strzał został oddany z broni czarnoprochowej, której posiadanie w Polsce nie wymaga zezwolenia — podała rzeczniczka rawskiej policji."
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
Myślę że ta hoplofobiczna propaganda by lepiej pasowała na stronie internetowej Lewicy albo PO. Po cholerę ten medialny sabotaż na strzeleckim forum?
Ja też nie chodzę do rzeźnika i wieszam mu pro wegańskie plakaty w okno.
- mar_kow
- Stary bywalec
Po prostu trzeba mieć świadomość że to jest broń z której też są popełniane przestępstwa i to coraz częściej. To też przestroga dla nowych użytkowników że posiadanie wiąże się też z ograniczeniami i przestrzeganiem zasad...Chłopiec z Chyloni pisze: pn 13.lut.2023 - 20:35 Myślę że ta hoplofobiczna propaganda by lepiej pasowała na stronie internetowej Lewicy albo PO. Po cholerę ten medialny sabotaż na strzeleckim forum?
I bardziej to pasuje teraz do propagandy PIS bo to oni decydują o formie tego hobby jak i o wielu innych niechlubnych rzeczach (nie mieszałbym do tego polityki)...
Więc nie unikajmy typowego oportunizmu - uwielbiam mięsko - ale przecież nie zabijam więc nie mówmy o tym...
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
Aha. To ty masz nas tu za debilpów którzy nie są świadomi tego czym się zajmują? Nie. Ty chcesz żeby broń czarnoprochowa była na pozwolenie. Ty sie boisz innych ludzi z bronią. To nie może być problemem strzelectwa sportowego, tylko to jest sprawa miedzy tobą i twoim psychologiem.
- mar_kow
- Stary bywalec
He, he, he - ponoszą Cię emocje, to Tobie radzę kontakt z psychologiem...Chłopiec z Chyloni pisze: wt 14.lut.2023 - 14:47 Aha. To ty masz nas tu za debilpów którzy nie są świadomi tego czym się zajmują? Nie. Ty chcesz żeby broń czarnoprochowa była na pozwolenie. Ty sie boisz innych ludzi z bronią. To nie może być problemem strzelectwa sportowego, tylko to jest sprawa miedzy tobą i twoim psychologiem.
A właśnie ilość powyższych powodów może stanowić o ograniczeniu tego pasjonującego hobby... To właśnie strach ogarnia użytkowników Rolling Block'ów wyposażonych w celowniki optyczne czy Remików z laserowymi wskaźnikami celu...
Każdy wklejony link wzbudza niezdrowe emocje w ludziach którzy traktują broń czarnoprochową jak typową "klamkę"...
I co będzie jak w końcu zabiorą zabawki ??
Należy zakazać siekier, noży i wszystkiego, bo z użyciem takich przedmiotów są popełniane zabójstwa (https://krosnoodrzanskie.naszemiasto.pl ... c1-9006559)... wtedy ludzie "nie bendom" robić sobie nic! Zróbmy, jak w UK z zakupem noży - dziwne, że problem nożowników nie zniknął https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art2563 ... okaz-dowod
Kiedy zrozumiecie, że problemem są ludzie, a nie przedmioty... jeśli sąsiad nie ma rewolweru, to ma łopatę, nóż lub siekierę!
Większość drastycznych sytuacji zdarza się pomiędzy osobami znającymi się (zawody miłosne, nienawiść, zazdrość, porachunki gangusów, etc.) - nie ma sposobu, żeby takie sytuacje powstrzymać wyłącznie zakazując jakiś przedmiotów. Może pomóc zmiana mentalności i relacji międzyludzkich, ale jak to zrobić jakąś ustawą?
ps.
jakby ktoś nie wiedział to zdradzę brutalną prawdę - morderstwa były w historii od zawsze i zawsze będą w przyszłości
Kiedy zrozumiecie, że problemem są ludzie, a nie przedmioty... jeśli sąsiad nie ma rewolweru, to ma łopatę, nóż lub siekierę!
Większość drastycznych sytuacji zdarza się pomiędzy osobami znającymi się (zawody miłosne, nienawiść, zazdrość, porachunki gangusów, etc.) - nie ma sposobu, żeby takie sytuacje powstrzymać wyłącznie zakazując jakiś przedmiotów. Może pomóc zmiana mentalności i relacji międzyludzkich, ale jak to zrobić jakąś ustawą?
ps.
jakby ktoś nie wiedział to zdradzę brutalną prawdę - morderstwa były w historii od zawsze i zawsze będą w przyszłości

- Jaroslaw78
- Bywalec
- Moja broń: Remington Pietta 1858 .44 , Jakieś Colty .44
Jeśli broń zabija...to długopis robi błędy ortograficzne...
-
- Bywalec
- Moja broń: Mam legendarną pałę
Co mają myśleć miliony kobiet, kiedy każdy napotkany mężczyzna posiada przy sobie narzędzie gwałtu. To cytat z JKM:)
- andrzej11111
- Moja broń: remington
Ci tzw pacyfiści to typowe Trole. Jak on nie ma to nikt też ma nie mieć , chyba że zapłaci za tzw pozwolenie wtedy to już ok. Jeżeli bandyta walnie młotkiem ofiarę w łeb rura, to będzie mniej zabity niż z broni palnej albo obleje kogoś benzyną i podpali.
- andrzej11111
..
Ostatnio zmieniony śr 15.lut.2023 - 08:52 przez andrzej11111, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrzej11111
Kiedyś widziałem wywiad z politykiem i na pytanie o posiadanie broni powiedział że powinno być to zaostrzone dla cywili . A na pytanie czy posiada broń odpowiedział ze 40 sztuk . Czyli zwykli ludzie maja jeb...ć na system a pasożyty będą korzystać z tej pracy i ustalać jak my mamy żyć. Zycie takiego robola jest nic nie warte, chociaż to dzięki tym robolom maja dostatnie i bezproblemowe życie. PATOLOGIA.
- mar_kow
- Stary bywalec
Zdarzenie nabrało niestety rozgłosu...
https://tvn24.pl/lodz/rawa-mazowiecka-n ... aIEF0w3_L0
[/url]
https://tvn24.pl/lodz/rawa-mazowiecka-n ... aIEF0w3_L0

- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
No, to pomagaj im kolego. Już cie kupa ludzi kocha za to co ty tu próbujesz osiągnąć.
A nawet jak osiągniesz, to twoją paranoje, twoją traumę wojenną, nadal będziesz miał.
IDŹ DO LEKARZA.
A nawet jak osiągniesz, to twoją paranoje, twoją traumę wojenną, nadal będziesz miał.
IDŹ DO LEKARZA.