No właśnie, w czym przechowywać, żeby:
1. Był podzielony w mniejszych, poręczniejszych porcjach (ok 50 - 100 gr).
2. Nie zawilgotniał ani ciut.
3. Nie było ryzyka przykrego wypadku.
4. Idealnie jakby łatwo się dozował albo dał dozować łuską na trytce.
Macie jakieś sprawdzone, przystępne inflacyjnie pomysły?
Jak Wy przechowujecie FFFG?
W czym przechowywać proch?
-
- VIP
- Moja broń: CP i ostry jęzor
Re: W czym przechowywać proch?
Poszukaj (np. na Alergo) pojemników na odczynniki wykonanych z HDPE. Są antystatyczne, szczelne i dostępne w szerokim asortymencie rozmiarów. Przeważnie mają też duże nakrętki, tak że nie ma problemu z zanurzeniem w nich miarki.
-
- Moja broń: Remington new model army 1858. 44 pietta
Ja przechowuję w oryginalnych pojemnikach. Na czas odmierzania do eppendorfów przesypuję do takiego 200 ml pojemnika z tworzywa. Czasem jeszcze dosypuję i jak już skończę to resztę wsypuję do oryginalnego pojemnika i to wszystko. W eppendorfach przechowuję proch przeznaczony na najbliższe strzelanie.
DOKŁADNIE o to chodziło. Wielkie dzięki!Wycior pisze: pt 28.paź.2022 - 18:38 Poszukaj (np. na Alergo) pojemników na odczynniki wykonanych z HDPE.
-
- Stary bywalec
- Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock
Prochownica. W sezonie grzewczym na kaloryferze a poza nim w solarze na parapecie okna skierowanego na południe.
- szczupi26
- Bywalec
- Moja broń: Kilka sztuk
Myślałem że tylko ja jestem "mało oryginalny"Paul pisze: pt 28.paź.2022 - 20:59 Ja przechowuję w oryginalnych pojemnikach. Na czas odmierzania do eppendorfów przesypuję do takiego 200 ml pojemnika z tworzywa. Czasem jeszcze dosypuję i jak już skończę to resztę wsypuję do oryginalnego pojemnika i to wszystko. W eppendorfach przechowuję proch przeznaczony na najbliższe strzelanie.