Powszechna organizacja strzelecka - już?

ODPOWIEDZ
kropek
Moja broń:

Powszechna organizacja strzelecka - już?

Post autor: kropek »

Witam!
Posłałem to na iwebie:

http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?p=465105#465105

Czy nadszedł już czas na powszechną organizację strzelecką? Taką o zasięgu ogólnokrajowym, zrzeszającą ludzi o róznych czasami specyficznych zainteresowaniach, od myśliwych po pneumatycznych "dziurkaczy" papieru i łuczników. Od braci kurkowych po młodzianów w hipernowoczesnych kubrakach sórzanych.

Bez animozji, udowadniania racji. Z jednym wspólnym celem nadrzędnym: reprezentacji wszystkich uczciwych ludzi strzelających z czegokolwiek. Osobno nas rozdziobią przecież :-( .

Warunek: powszechność, duża liczba członków, niska składka. Tak żeby zrzeszony już w PZSS-ie czy LOK-u ale też lokalnym klubie mógł wydać te parę złotych rocznie bez wysiłku.

Prosiłbym o tylko pozytywne głosy. Wszelkie "przeciw" i "przecież nie wyjdzie" prosiłbym umieszczać w osobnym wątku jeśli już.

Jeśli to niepotrzebne dziś to może przyda się za lat pięć, dziesięć... ? Może ustawodawstwo o sporcie zostanie zmienione za 5-15 lat (prosiłbym jednak o tym nie dyskutować tutaj) i będzie jak znalazł...

Potrzebne nam to czy nie?

---
Awatar użytkownika
amadeusz
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: amadeusz »

potrzebne

pozdrawiam
Awatar użytkownika
mkl1
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkl1 »

POTRZEBNE
przynajmniej tak mi się wydaje
Mirek
o8.06.2007
zacząłem, ale brak odzewu...
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?p=468422#468422
Karol_K
Moja broń:

Post autor: Karol_K »

Ja jestem za . Przydalo by sie w koncu narazie dysponuje jednynie pneumatykiem ale z czasem dojda jakies nowinki - a LOK to po trosze taki dinozaur ....
Awatar użytkownika
George
Bywalec
Moja broń:

Post autor: George »

Temat ponownie odżył na iwebie. Poprzednio padł, bo musiał paść przy takim , a nie innym podejściu.
Teraz w dyskusji pojawiły się trzy opcje.
Pierwsza - "przeciwnicy" bo nic nie zagraża strzelectwu CP w Polsce, więc cieszmy się swoim hobby i nie martwmy się jutrem.
Druga - "młodzi zapaleńcy" - nam sie to uda.
Trzecia - "realiści" - zwolennicy nieformalnego skupienia się wokół jakiejś silnej grupy, która ma już doświadczenia i jakieś możliwości. Czyli budowania od podstaw bazy przyszłej organizacji ogólokrajowej.

Polecam lekturę dotychczasowych wypowiedzi na iwebie, bo być może dokonałem zbytnich uproszczeń czy uogólnień.
Loki
Moja broń:

Witam.

Post autor: Loki »

Bawię się w RR i Asg ..
tak poza strzelaniem strcicte dla samego strzelania....ta trzecia idea o tyle wydaje się na podstawie moich dotychczasowych doświadczeń zła iż łatwo wtedy doprowdzić do powstania towarzystwa wzajemnej adoracji .. :/ .......na początek wprowadzenie jakichś praw ogólnych ..takiej umowy genlemeńskiej myśle że byłoby dobrym krokiem do powstania stowarzyszenia...która to idea jest mi naprawdę bliska i popieram ją całym sercem, ręcoma i nogoma..
dellos
Moja broń:

Post autor: dellos »

Ooo i znowu chyba padł temat.
ODPOWIEDZ