Remington w nowych okładzinach
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Re: Remington w nowych okładzinach
Nie wiem czy jak tu się wrzuci to tego nie wywalą. Wpisz w wyszukajce olx: Okładziny powiększające. Remington 1858 czarnoprochowy uberti 

-
- Moja broń: Remington
Ile cali ma ten Remingtonek? Pozdrawiam
- Jaroslaw78
- Bywalec
- Moja broń: Remington Pietta 1858 .44 , Jakieś Colty .44
Są okładziny na olx, do Pietty i Uberti. Różne.
- Nduro
- Bywalec
- Moja broń: .45.54.58
Trochę przegięli z ceną 300-450
- szczupi26
- Bywalec
- Moja broń: Kilka sztuk
Jeszcze 3 stówy bym ogarnął ale 450 kaczogrodzkich złotówek ....
Rozumiem wszystko, czas poświęcony na zaprojektowanie, prototypy, dopracowanie szczegółów i detali, kolejne prototypy itd ale finalnie wychodzi plik który wrzucamy na odpowiednią maszynę cnc i wszystko "robi się" automatycznie bo nie uwierzę że każdy komplet jest "handmade"
Odnoszę nieodparte wrażenie (choć jakości, dokładności wykonania i wygody użytkowania nie neguję) że to klasyczne "czesanie" samców owcy bazujące na braku jakiejkolwiek sensownej konkurencji

Rozumiem wszystko, czas poświęcony na zaprojektowanie, prototypy, dopracowanie szczegółów i detali, kolejne prototypy itd ale finalnie wychodzi plik który wrzucamy na odpowiednią maszynę cnc i wszystko "robi się" automatycznie bo nie uwierzę że każdy komplet jest "handmade"
Odnoszę nieodparte wrażenie (choć jakości, dokładności wykonania i wygody użytkowania nie neguję) że to klasyczne "czesanie" samców owcy bazujące na braku jakiejkolwiek sensownej konkurencji

-
- Moja broń: Głównie cp
Każdy komplet robiony jest ręcznie
- szczupi26
- Bywalec
Skąd taka informacja bo mam wrażenie że to praca maszynowa łącznie z kanelowaniem. Ręczna robota może przy wykańczaniu.
-
To myli się Pan. Rama każdego producenta jest trochę inna. Maszynowo ciężko było by się podjąć wykonywania okładzin do Remingtonów różnych producentów. Tu potrzeba dopasowania indywidualnego. Tu jest link do strony na której można zobaczyć więcej takich okładzin.szczupi26 pisze: pt 22.kwie.2022 - 12:17 Skąd taka informacja bo mam wrażenie że to praca maszynowa łącznie z kanelowaniem. Ręczna robota może przy wykańczaniu.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100076419995955
- szczupi26
- Bywalec
Przeczytaj mojego przedostatniego posta. Nie pracuję w branży drewnianej ale operuję na maszynach cnc i biorę czynny udział w projektowaniu różnego rodzaju elementów przestrzennych z tworzyw sztucznych.
Wszystko jest kwestią poświęcenia odpowiedniej ilości czasu (zależnie od stopnia skomplikowania projektowanego elementu) na stworzenie projektu , wykonanie prototypów oraz ich weryfikację produkcyjną (wymiary, dokładność wykonania różnych detali itp)
Ilość wykonywanych egzemplarzy testowych uzależniona jest od kilku czynników, jednak zawsze na końcu otrzymuję element taki jaki założył sobie klient a plik z projektem po ostatecznych modyfikacjach umożliwia rozpoczęcie produkcji "taśmowej"
Co do obróbki finalnej, ta oczywiście istnieje ale jest ona bezpośrednio zależna od rodzaju i dokładności używanych maszyn, obrabianego materiału oraz staranności przygotowanego pliku produkcyjnego.
Sumując, póki nie zobaczę nagrania jak za pomocą ręcznych narzędzi z kawałka drewna powstają takie okładziny póty twierdzić będę że jest to maszynowa produkcja z ewentualnym wykończeniem ręcznym (jak np. olejowanie/bejcowanie)
Wszystko jest kwestią poświęcenia odpowiedniej ilości czasu (zależnie od stopnia skomplikowania projektowanego elementu) na stworzenie projektu , wykonanie prototypów oraz ich weryfikację produkcyjną (wymiary, dokładność wykonania różnych detali itp)
Ilość wykonywanych egzemplarzy testowych uzależniona jest od kilku czynników, jednak zawsze na końcu otrzymuję element taki jaki założył sobie klient a plik z projektem po ostatecznych modyfikacjach umożliwia rozpoczęcie produkcji "taśmowej"
Co do obróbki finalnej, ta oczywiście istnieje ale jest ona bezpośrednio zależna od rodzaju i dokładności używanych maszyn, obrabianego materiału oraz staranności przygotowanego pliku produkcyjnego.
Sumując, póki nie zobaczę nagrania jak za pomocą ręcznych narzędzi z kawałka drewna powstają takie okładziny póty twierdzić będę że jest to maszynowa produkcja z ewentualnym wykończeniem ręcznym (jak np. olejowanie/bejcowanie)
-
szczupi26 pisze: ndz 24.kwie.2022 - 12:04 Przeczytaj mojego przedostatniego posta. Nie pracuję w branży drewnianej ale operuję na maszynach cnc i biorę czynny udział w projektowaniu różnego rodzaju elementów przestrzennych z tworzyw sztucznych.
Okładziny na zdjęciu posta oraz na udostępnionej stronie wykonuje ja. Jak już napisałem są robione ręcznie. Nie będę nagrywał żadnych filmów po to by coś komuś udowodnić. Jeśli uważa Pan że człowiek nie jest w stanie wykonać czegoś z drewna ręcznie to i tak nie mamy o czym rozmawiać.
- szczupi26
- Bywalec
Proszę nie wkładać mi w usta słów których nie użyłem, nigdzie bezpośrednio ani pośrednio nie napisałem że człowiek nie potrafi. Po prostu z ekonomicznego punktu widzenia jest to całkowicie nieopłacalne.
Jeśli to rzeczywiście Pana praca, od kołka do gotowych okładzin, gratuluję zdolności i oka (moletowanie mistrzostwo) i życzę jak największego grona klientów.
Jeśli to rzeczywiście Pana praca, od kołka do gotowych okładzin, gratuluję zdolności i oka (moletowanie mistrzostwo) i życzę jak największego grona klientów.
-
- Bywalec
- Moja broń: GA12 . GA12 SLUG .44 .44 .44 .44
Nowe wersje okładzin do kolekcji tym razem do Targeta okładki w wersji slim i do Cattlemana