Warka - Czersk 2007

Terminy zawodów i spotkań - wspomnienia, wyniki, rekordy ...
Jeger
Moja broń:

Post autor: Jeger »

Witam, czy w związku z czynem spolecznym w sobote 19 maja do Warki bedzie jechal ktos z Warszawy? Chetnie bym sie zabral na te roboty (i z powrotem) ale tym razem nie jako kierowca :)
Awatar użytkownika
Wiola
Bywalec
Lokalizacja: BK Strzelców Czarnoprochowych Straży Zamkowej w Czersku
Moja broń:

Post autor: Wiola »

Tak, ja z Wojtkiem, ruszamy o 8.00. :-P
Awatar użytkownika
Samuel Hawken
Bywalec
Lokalizacja: Bractwo Kurkowe Strzelców Czarnoprochowych Straży Zamkowej w Czersku
Moja broń:

Post autor: Samuel Hawken »

Nie wiem, czy Wiola wyraziła sie dość jasno w swoim lapidarnym poscie, dlatego uzupełniam: o 8 rano (ten wywalony język oznacza niezadowolenie z godziny pobudki) ruszamy do Warki, mamy w samochodzie 2 miejsca wolne i z chęcią zabierzemy kogoś ze sobą.
Jeger
Moja broń:

Ok, w takim razie prosze tylko o podanie miejca odjazdu i stawie sie tam o 8-mej.
Opcjonalnie moglbym tez zaczekac w jakims miejscu po drodze np. dowolne miejsce na Ursynowie albo KFC przy Pulawskiej (przy ostatniej na tej "wylotowce" estakadzie skrecajacej na Ursynow).
Szkoda ze oddalem komus ostani katalog Frankonia...moglbym trzymac w reku jako znak rozpoznawczy :)
Awatar użytkownika
Wiola
Bywalec
Moja broń:

Wyjezdzamy z gornego Mokotowa, jedziemy Pulawska w strone Piaseczna, zoltym Hyundaiem, z bagaznikiem rowerowym na dachu, zabieramy Janusza, wiec jeszcze jedno miejsce pozostaje wolne, moglys czekac o 8.15, gdzies wlasnie przy Pulawskiej, na wysokosci, nie wiem Reala, czy dalej, po stronie do Piaseczna. Zaproponuj i zabierzemy po drodze.
Jeger
Moja broń:

Ok, okazuje sie ze musze byc jutro z powrotem na 13-ta wiec jedyna dla mnie opcja to jechac samemu motorem zeby ominac korki, ale dzieki za oferowana pomoc anyway. Do zobaczenia na miejscu (o ile nie bedzie deszczu).

pzdr
J.
Waldek
Moja broń:

Post autor: Waldek »

Bardzo dziękuję wszystkim, którzy byli w sobotę i porządkowali parking. Swoją postawą pokazaliście ,że ruch CP rozwija się i przybiera na sile.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Waldek
Awatar użytkownika
Łucznik
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Łucznik »

W uzupełnieniu:

1.KŻR reprezentowali: Waldek, jego sprzęt, jego pracownicy, jego traktory, jego rękawice.

2.PiS reprezentowali: Stokof, Jeger, Jakub, Lech i Tadeusz.

3.Bractwo Czerskie reprezentowali: Wiola, Hawken, Enfield, Janusz i Łucznik który dwa razy słabł od kucania.

Wyzbieraliśmy tak circa 8 przyczep gruzu i zwaliliśmy w jedno miejsce. Będzie tam Kopiec Kononowicza. Obrzuci się to ziemią i obsieje maciejką.

Na koniec było piwko i kiełbaski z nad ogniska z chlebusiem. Musztarda, keczap, korniszonki do wyboru. Skromnie lecz szalenie miło.

Pytałem Waldka: czemu jako jedyny z KŻR tak silnie się angażujesz? Odpowiedział, że robi to dla siebie. Wyprowadziłem go z błędu. Robisz to dla mnie i dla Jegera, powiedziałem. Mam dług wobec Ciebie, Waldku.

Wróciwszy do domu, po zażyciu trzech Ibupromów doczołgałem się na Noc Muzeów do Muzeum Kowalstwa. W gustownej rogatywce robiłem za tło do armaty.

Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Mincerz »

Tak.. A ja mam wyrzuty sumienia, że tego dnia nie mogłem być na czynie społecznym. To boli.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Wiola
Bywalec
Moja broń:

Nawet zdjecia cykali koledzy, plac juz wyglada lepiej, prosi sie tylko o wygladzenie i ubicie, jesli nawet cos jeszcze wylezie z ziemii, to juz wiemy, co z tym zrobic. Chlopcy pracowali ciezko, wszyscy jak jeden maz, poszlo szybko i sprawnie. Waldek baaaardzo pomogl ciezkim sprzetem, a zarzad strzelnicy, ktory pojawil sie nagle i tak samo nagle zniknal, nic nie pomogl, nie kiwnal nawet palcem bo jak, kiedy rece w kieszeniach trzymali :-P . Ja czuje sie dobrze :D , dzis tylko kregoslup troche chodzil obok, ale na rowerku doprowadzilam go do porzadku :lol:
Awatar użytkownika
Samuel Hawken
Bywalec
Lokalizacja: Bractwo Kurkowe Strzelców Czarnoprochowych Straży Zamkowej w Czersku
Moja broń:

Post autor: Samuel Hawken »

zarzad strzelnicy, ktory pojawil sie nagle i tak samo nagle zniknal, nic nie pomogl

O przepraszam, jak to "nic nie pomógł"? A dobre rady, gdzie gruz składować? A matczyne "przyjechałem Was op.....lić"? To przeciez też pomoc.

A tak na poważnie, zachowanie nieogolonego indywiduum dokładnie wypełniło definicję chamstwa i prowincjonalnego cwaniactwa.
Jeger
Moja broń:

Szanowni,
przyłaczam się do podziekowań Łucznika pod adresem Waldka!
Z rzeczy materialnych jesteśmy mu co najmniej winni klosze do tylnych świateł traktora (bo się od tej szufli z kamieniami cokolwiek wykruszyły...) a z niematerialnych to nie podejmuję się nawet wycenić.
Bardzo chętnie wezmę udział w takich pracach na przyszłość i wszystkich zachęcam bo to wielka frajda a do tego siłownia i solarium gratis na czym spore sumy można zaoszczędzić a na proch i ołów wydać!i:D
Awatar użytkownika
Łucznik
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Łucznik »

Jeger pisze: bo to wielka frajda a do tego siłownia i solarium gratis
Jednym frajda z siłowni drugim FastumGel na zbolałe stawy i wypadnięte dyski poutykane po dziurawych kieszeniach.

Jako że termin się zbliża, rozpoczynam odliczanie:

Warecki Turniej za 10 dni

Szykujcie się.
Jeger
Moja broń:

Nadal będę sie upierał że frajda mimo że kręgosłup też miałem "obok" (tak jak napisała Wiola) gdzieś tak do wtorku a spalone plecy do dziś swędzą :D
Takich atrakcji w biurze się na codzień nie doświadczy więc warto!

Z racji zbliżających się zawodów mam jedno nurtujące mnie pytanie: czy po oddaniu swoich 13 strzałów można się zając napojami czy też trzeba zachować jasność umysłu na jakieś ewentualne "dogrywki"?
Awatar użytkownika
Mincerz
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Mincerz »

Witam!
Miał być wyjazd a tu proszę... Zgłaszam się do pomocy przy zawodach.
Proszę o przydział do robót lekkich i przyjemnych...
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ