Znaczki, gwiazdy, identyfikatory i tp
- Łucznik
- Bywalec
- Moja broń:
Znaczki, gwiazdy, identyfikatory i tp
Nieopatrznie w temacie "Napis na otoku gwiazdy" dałem fotkę mojego ostatniego nabytku antyalkoholowego
czego serdecznie żałuję, bo temat po mym poście poszedł w krzaki. A może koledzy wiązali nadzieję z zebraniem 50 szt. zamówień na plakietkę i teraz się to rozmydliło.
Więc prośba do tego gościa z miotłą by po mnie posprzątał. Za dodatkową fatygę pewnie mu postawię halbę przy najbliższym spotkaniu.
Na pewno mu nie dam identyfikatora:
krórego mam, jak widać, w wersji roboczej i wyjściową miniaturkę "do garnituru".
Otworzyłem przy okazji moją szufladę z klamotami różnymi, i czegóż tam nie ma ... Kurów z poprzedniego bractwa jest tam pół kompanii
Jest i znaczuszek dość stary, jak mniemam, gdyż pewnie po ojcu lub dziadku (dziś już nie ustalę)
I właśnie o ten znaczek mi chodzi. Co to jest? Bo jak się dowiem co to za znaczek - łatwiej mi będzie wydedukować jak się w mej szufladzie znalazł. A kupny on nie jest.
czego serdecznie żałuję, bo temat po mym poście poszedł w krzaki. A może koledzy wiązali nadzieję z zebraniem 50 szt. zamówień na plakietkę i teraz się to rozmydliło.
Więc prośba do tego gościa z miotłą by po mnie posprzątał. Za dodatkową fatygę pewnie mu postawię halbę przy najbliższym spotkaniu.
Na pewno mu nie dam identyfikatora:
krórego mam, jak widać, w wersji roboczej i wyjściową miniaturkę "do garnituru".
Otworzyłem przy okazji moją szufladę z klamotami różnymi, i czegóż tam nie ma ... Kurów z poprzedniego bractwa jest tam pół kompanii
Jest i znaczuszek dość stary, jak mniemam, gdyż pewnie po ojcu lub dziadku (dziś już nie ustalę)
I właśnie o ten znaczek mi chodzi. Co to jest? Bo jak się dowiem co to za znaczek - łatwiej mi będzie wydedukować jak się w mej szufladzie znalazł. A kupny on nie jest.
- George
- Bywalec
- Moja broń:
Na iwebie nastapiła nieśmiała reaktywacja tematu odznak
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=33245
Polecam lekturę postów i ewentualną przymiarkę do tej inicjatywy.
W proponowanej wersji wykonanie gwiazdy jest i realne i może
nastąpić w miarę szybko.
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=33245
Polecam lekturę postów i ewentualną przymiarkę do tej inicjatywy.
W proponowanej wersji wykonanie gwiazdy jest i realne i może
nastąpić w miarę szybko.
- George
- Bywalec
- Moja broń:
Już pisałem, że Art. 1b projektu tej dyrektywy stanowi, że broń antyczna datowana do 1870 r. i jej współczesne odpowiedniki nie podlegaja pod tę ustawę. Smiking gun narobił poruty nie czytając projektu do końca. Ja nie czuję się na siłach, aby wiernie przetłumaczyć ten zapis, a nikt inny jakoś się nie kwapi do tego. Nawet autor tej paniki.
- Smoking Gun
- Bywalec
- Moja broń:
George- niestety, projekt dotyczy tez broni kapiszonowej itp.
Podział tylko na dwie kategorie 1- bron zabroniona, 2- bron na pozwolenie!!!
Jest to naturalnie tylko projekt, jednakże pokazuje skąd wiatr wieje.
Trzeba się niestety liczyć z zaostrzeniem prawa o broni w EU
(zarówno historycznej jak i sportowej czy myśliwskiej).
Co należy dodać, to fakt, iż Francja jest zdecydowanie przeciwko zaostrzeniu
prawa odnośnie broni historycznej!
Jak znajdę trochę czasu (a mam go chwilowo bardzo mało), to przetłumaczę!
Podział tylko na dwie kategorie 1- bron zabroniona, 2- bron na pozwolenie!!!
Jest to naturalnie tylko projekt, jednakże pokazuje skąd wiatr wieje.
Trzeba się niestety liczyć z zaostrzeniem prawa o broni w EU
(zarówno historycznej jak i sportowej czy myśliwskiej).
Co należy dodać, to fakt, iż Francja jest zdecydowanie przeciwko zaostrzeniu
prawa odnośnie broni historycznej!
Jak znajdę trochę czasu (a mam go chwilowo bardzo mało), to przetłumaczę!
- Smoking Gun
- Bywalec
- Moja broń:
http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/ ... 4608pl.pdf
Niemcy naturalnie chcieliby to jeszcze zaostrzyć,
mam nadzieje ze nie uzyskają poparcia w EU.
Niemcy naturalnie chcieliby to jeszcze zaostrzyć,
mam nadzieje ze nie uzyskają poparcia w EU.
Fajnie, widze ze nie tylko u nas manipuluje sie informacja. W tym PDF jest mowa, ze w wiekszosc panstw czlonkowskich nie ma zadnej broni z kategorii C i D, czyli na rejestracje lub bez zezwolenia.
To nie jest prawda, bo w prawie wszystkich krajach "starej Unii" nie trzeba miec zezwolen na bron historyczna, i dotyczy to takze przynajmniej 6 panstw z rozszerzenia w 2004 r.
Jesli to nie jest manipulacja, to musi oznaczac, ze bron historyczna jest wylaczona spod tych przepisow.
Poza tym przeczytajcie uwaznie proponowane nowe brzmienie kat. A i B - pistoletow odprzodowych to nie obejmuje...
To nie jest prawda, bo w prawie wszystkich krajach "starej Unii" nie trzeba miec zezwolen na bron historyczna, i dotyczy to takze przynajmniej 6 panstw z rozszerzenia w 2004 r.
Jesli to nie jest manipulacja, to musi oznaczac, ze bron historyczna jest wylaczona spod tych przepisow.
Poza tym przeczytajcie uwaznie proponowane nowe brzmienie kat. A i B - pistoletow odprzodowych to nie obejmuje...